skiabox Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Το θεμα ειναι οτι στην ανοδο ολα τα συστηματα δουλευουν.Στην καθοδο τι γινεται.Επισης αν εχει βρει καποιο καλο συστημα τεχνικης αναλυσης ο φιλος αν αυτο δεν μπορει να κωδικοποιηθει για να γινει back testing σε real και random data μπορει να δουλευει τυχαια και προσωρινα (λογω της ανοδου).Επισης σημαντικο ρολο εκτος απο την τεχνικη αναλυση παιζει και το money management.
Nik0s Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Skeftomoun gia marfin kai forthnet metoxes na agorasw 500 ekastes. Ti gnemi exete (osoi eiste sxetikoi me to athlima). Na proxwrisw stin agora auton ton 2 metoxwn? Parakalw poly mono sovares protaseis giati auta ta xrimata pou tha diathesw DEN einai apo to periseuma mou.
random Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Αν δεν ειναι απο το περίσευμα, απο που είναι ; θα κόψεις τη βενζίνη, το τηλέφωνο, τις διακοπές ή το φαϊ για να "παίξεις" ? φιλε, για πολλοστή φορά, δεν μ ενδιαφέρει τι θα αγοράσεις, πόσο, αν ειμαστε σε εποχή ανόδου ή καθόδου, και αν ειναι περίσσευμα ή όχι... ουτε γνωριζόμαστε να ξερω αν εχεις σπουδάσει και τι χαρακτήρας εισαι. το μονο που ξερω για σενα ειναι αυτα τα 3 ποστς, και απο τον τρόπο που γράφεις μοιάζεις ενας κανονικότατος άνθρωπος, ενα μέλος της πλειοψηφίας, οπως εγώ (νομιζω), και το 98% των Ελλήνων. ειτε δεν εχεις αγοράσει ποτέ μετοχές, είτε ενδιαφέρεσαι και αγοράζεις στη χάση και στη φέξη , οταν αρχίσει να ακουγεται πολύ στις κουβέντες της παρέας (προφανώς λογω παρατεταμενης ή "αναμενόμενης" και καλά ανόδου). Δηλαδή ακριβώς την εποχή που όλοι οι γνώστες και οι καρχαρίες βγάζουν τα τελάρα να πουλήσουν ότι έχουν και εμείς, η μαρίδα, τρέχει σαν τα πρόβατα να φάνε το σανό. Παράτα το το ΧΑΑ πριν πάθεις καμιά ζημιά. -------------------------------------------------------- Μέλος κι εγώ, του "χαμένου κοπαδιού" στη Μεγάλη Χιονοθύελλα του 1999. ωρες-ώρες λεω "ευτυχώς" που τότε ήμουν χαμηλόμισθος, και μπορεσα να βάλω "μόνο" 700 χιλ.δρχ., έτσι μόνο αυτα τα "λίγα" έγιναν χιόνι. Να' σαι καλά ρε πατέρα με τις "πολύτιμες" συμβουλές σου, τότε
avraam5 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Να σου στείλω 3000 αύριο να μου φέρεις 2.000.000 σε 20 χρόνια; Τα ρέστα (510.047) δικά σου; πολλα λογια δεν ξερω να λεω αλλα στην ελληνικη βιβλιογραφια υπαρχουν αρκετα βιβλια που ασχολουνται με την τεχνικη αναλυση.παρε διαβασε, δες τα backtesting σε προηγουμενες χρονικες περιοδους του γενικου δεικτη, συγκρινε το τοτε με το τωρα(τι συμβαινει στο ελληνικο χρηματιστηριο), και τοτε προσεξε μην βγεις εσυ να ζητας δανεικα απο αλλου για να κανεις τα 3000€ 2.510.047 Α να μην το ξεχασω εδω και 3 χρονια που ασχολουμε συστηματικα με τη τεχνικη αναλυση (συνολικα με το χρηματιστηριο οκτω) εχω μεσο ορο 55% το χρονο. ποσα θα γινουν σε 5 σε 10 σε 20 δεν το εχω υπολογισει ειμαι ομως σιγουρος οτι θα το υπολογισεις εσυ ,και τοτε ξαναγραψε με.
avraam5 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Skeftomoun gia marfin kai forthnet metoxes na agorasw 500 ekastes. Ti gnemi exete (osoi eiste sxetikoi me to athlima). Na proxwrisw stin agora auton ton 2 metoxwn? Parakalw poly mono sovares protaseis giati auta ta xrimata pou tha diathesw DEN einai apo to periseuma mou. φιλε νικο για επαγγελματικες προτασεις προτεινω να μπεις στο http://www.athenstock.com. αριστερα του site γραφει δοκιμαστικη περιοδος δωσε τα στοιχεια σου ακολουθησε τις οδηγιες και διαβαζε για το επομενο δεκαημερο το καθημερινο σχολιο του κου Δημοπουλου(ο οποιος εχει βγαλει και αρκετα βιβλια για την τεχνικη αναλυση).θα με θυμηθεις.
oldnew Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 πολλα λογια δεν ξερω να λεω αλλα στην ελληνικη βιβλιογραφια υπαρχουν αρκετα βιβλια που ασχολουνται με την τεχνικη αναλυση.παρε διαβασε, δες τα backtesting σε προηγουμενες χρονικες περιοδους του γενικου δεικτη, συγκρινε το τοτε με το τωρα(τι συμβαινει στο ελληνικο χρηματιστηριο), και τοτε προσεξε μην βγεις εσυ να ζητας δανεικα απο αλλου για να κανεις τα 3000? 2.510.047Α να μην το ξεχασω εδω και 3 χρονια που ασχολουμε συστηματικα με τη τεχνικη αναλυση (συνολικα με το χρηματιστηριο οκτω) εχω μεσο ορο 55% το χρονο. ποσα θα γινουν σε 5 σε 10 σε 20 δεν το εχω υπολογισει ειμαι ομως σιγουρος οτι θα το υπολογισεις εσυ ,και τοτε ξαναγραψε με. Προσωπικα ειμαι ασχετος απο χρηματιστηριο, αλλα ενφιαφερομαι να μαθω. Μιας και εχεις πετυχει τοσο καλα ποσοστα (55%) μηπως μπορεις να γραψεις καποια γενικα πραγματα πιο αναλυτικα? Δηλαδη αν θελει καποιος να παιξει σημερα, τι πρεπει να κανει? Εσι στο θεμα της προμηθειας ποια χρηματιστηριακη , ή internet banking χρησιμοποιεις? Εγω απο αυτο που εχω καταλαβει, ειναι οτι η προμηθεια ειναι ενας πολυ ανασταλτικος παραγοντας. Αμα καθε φορα που πουλας και αγοραζεις σου τρωνε 1-2%, τοτε ενας συνηθυσμενος επενδυτης, ή εσι απο την εμπειρια σου, καθε ποτε περιπου πουλας ή αγοραζεις? Παιρνεις μια μετοχη και την κρατας π.χ 6 μηνες ή αλαζεις μετοχες ακομα και καθε εβδομαδα? (για καθε μερα φανταζομαι το αποκλειουμε λογω προμηθειων ε?) Τελος μπορεις να προτινεις τιποτα για απλα λιγο καλυτερες αποδοσεις απο οτι οι δεσμευμενες καταθεσεις? Προσωπικα ψαχνω να βρω κατι να εχω μια καθαρη αποδοση 5% χωρις μεγαλο ρισκο ,αλλα δεν βλεπω να υπαρχει στην Ελλαδα σημερα.
Nik0s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Ystera apo anazitisi vrika kai to elvetiko site http://www.migcx.ch pou asxoleitai me metoxes katevasa to dokimastiko free trial alla den katalava tipota giati den gnwriza tipota apo texniki analysi.
Christos19 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Πόσο χρονών είσαι? Γενικά πρόσεχε λίγο γιατί τα χρήματα δεν είναι για πέταμα...
nickolas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Tώρα πάντως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να μπεις στο χρηματιστήριο. Δε λέω πως είναι κακή, απλά δεν είναι η καλύτερη. Ο δείκτης από τα χαμηλά του μετά την πτώση του 99 έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί και έχει ήδη καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι για να φτάσει τα υψηλά του 99. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα τον θεωρώ φουσκωμένο. Βεβαίως έχει αποδείξει ότι πριν σκάσει μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα φούσκας. Το χρηματιστήριο δεν παράγει χρήματα, απλά τα αναδιανέμει. Ο πιο δικτυωμένος και έξυπνος θα τα πάρει από τον πιο "αφελή". Όποιος νομίζει ότι βάζει τώρα 20 ευρώ για να πάρει 50 σε ένα χρόνο, ΘΑ ΧΑΣΕΙ. Αν κερδίσει θα είναι 100% κατά τύχη. Αν υπάρχει εταιρεία την οποία εκτιμάτε ως πελάτες έχει κέρδη και δίνει ένα καλό μέρισμα επενδύστε σε αυτήν. Για χοντρές αποδόσεις και κερδοσκοπικά παιχνίδια θέλει δικτύωση που ο μέσος θνητός δεν έχει.
pern112 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 επειδη φιλε μου ασχολουμαι αρκετα χρονια με κερδη και χασουρες σου προτεινω τα εξης 1)κανε λογαριασμο σε μια μεγαλη εταιρεια, εγω πχ εκανα στην αλφαbank γιατι εχω και εχει λογαρισμους και με βολευει στην μεταφορα 2)απωλειες απο προμηθειες ειναι δεδομενες. Απλα κοιτας να εχεις ικανοποιητικο κερδος μειων τις προμηθειες. Εχε υποψιν οτι εχει μικροτερη προμηθεια απο online trading απο οτι τηλεφωνικο 3)μην περιμενεις να ακουσεις ποιος θα σου πει την μαγικη μετοχη. Θα ειναι ψευτης και μαλλον παπαγαλακι θα τον ελεγα. Αυτα καταστρεψαν το ΧΑΑ πριν μερικα χρονια 4)βαλε σε οποια εταιρεια νομιζεις καλυτερη ως προς ονομα, μεγεθος και πακετα συναλλαγων. Αυτες συνηθως δεν σου αποδιδουν μεγαλα κερδη (εξαιρεση την κυπρου που εκανε το μπαμ απο 4 στα 12 ευρω και τωρα καθησε) αλλα πιο ασφαλη. Μικρες εταιρειες που εγω και συ δεν τις ξερουμε (κοτοπουλα ταδε πχ) ειναι οι πιο επικυνδηνες αλλα ειναι και αυτες που ή θα σαλταρουν προς τα πανω ή προς τα κατω. 5)ο φιλος που εχει 55 κερδος σε ενα χρονο και εχει υπολογισει σε 20 χρονια τι θα εχει μπορει να το κανει αυτο μονο αν ειναι σε ομολογα και παλι μικρου ρισκου που εχουν και χαμηλη αποδοση. Ολα τα αλλα ειναι φυκια..αν ηξερα και εγω σε 20 χρονια τι λεφτα θα εβγαζα θα ειχα βαλει ολα τα λεφτα μου μεσα. Αυτο εγινε για τους τυχερους που πηραν την Τραπεζα ελλαδος πριν αιωνες που ειχε εξεφτιλιστικη τιμη και τωρα δεν ξερουν τι εχουν μετα και τα split τοσων χρονων 6)το βασικοτερο!!!βγαλε τα λεφτα οταν εχεις βγαλει οσα θες, αρκει να μην εχεις βεβαια τρελες βλεψεις. Εφοσον δεν ειμαστε ουτε επαγγελματιες ουτε ιδιαιτεροι γνωστες, θα σου προτεινα αντι να διαβαζεις ερευνες να τραβας οταν εχεις ενα ικανοποιητικο κερδος χωρις να περιμενεις να παρεις την φερραρι. Αν αυτο για σενα λεγεται 300 ευρω ή λεγεται 3000 ειναι δικο σου θεμα. Απλα οσο ανεβαινει μεγαλωνει και το ρισκο.Και αντιστροφα βεβαια γιατι μπορει να τραβηξεις πολυ νωρις και να παει στα υψη. Τουλαχιστον ομως θα εχεις ικανοποιησει το κερδος που ηθελες απο αρχη. και κατι τελευταιο, αν θες οπως λες απλη αποδοση 5% (στα 1000 ευρω δηλαδη 50?) τοτε θα πρεπει να περιμενεις ποτε οι εταιρειες κανουν ειτε σπλιτ οποτε και πεφτει η τιμη για να αγορασουν νεοι επενδυτες, ειτε δημοσιες εγγραφες.Τελευταιο παραδειγμα το ΤΤ που απο 13 τιμη εγγραφης εγραψε 18 (καπου εκει το αφησα τελευταια φορα).Καποιος δηλαδη σε λιγοτερο απο χρονο με 1300 εβγαλε 500 ευρω μειων προμηθειες.Βεβαια ηταν η ολη ατμοσφαιρα που βοηθησε, δεν εγγυαται κανεις οτι μετα την τιμη εγγραφης θα παει στα υψη. Απλα εχει μεγαλυτερη ασφαλεια (οχι απολυτη)
nickolas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Eπαναφέρω το thread γιατί νομίζω πως είναι επίκαιρο. Όποιος ενδιαφερέται/ενδιαφερόταν για το Χρηματιστήριο καλά θα κάνει να το παρακολουθεί γιατί πλέον διαγράφονται αρκετές ευκαιρίες. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ακόμα βέβαια αλλά αν το παρακολουθεί θα μπορέσει να κάνει καλές επιλογές όταν θα αρχίσει η άνοδος. 18 μήνες πριν δεν ήταν καλή ιδέα να μπει κανείς στο Χρηματιστήριο, σήμερα είναι! (να το παρακολουθεί έστω)
Jimmy_BlinD Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Eπαναφέρω το thread γιατί νομίζω πως είναι επίκαιρο. Όποιος ενδιαφερέται/ενδιαφερόταν για το Χρηματιστήριο καλά θα κάνει να το παρακολουθεί γιατί πλέον διαγράφονται αρκετές ευκαιρίες. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ακόμα βέβαια αλλά αν το παρακολουθεί θα μπορέσει να κάνει καλές επιλογές όταν θα αρχίσει η άνοδος. 18 μήνες πριν δεν ήταν καλή ιδέα να μπει κανείς στο Χρηματιστήριο, σήμερα είναι! (να το παρακολουθεί έστω) ναι η καλυτερη περίοδος είναι τώρα
nickolas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 ναι η καλυτερη περίοδος είναι τώρα Για την ακρίβεια, η καλύτερη περίοδος είναι όταν ρέει αίμα στους δρόμους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.