Προς το περιεχόμενο

Αδικαιολόγητες (;) επανεκκινήσεις

mangelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι γειά σας!

Τις τελευταίες ημέρες ο υπολογιστής μου επανεκκινεί χωρίς προφανή λόγο και αιτία. Θέλω να πω, πως αυτό δεν γίνεται στη μέση κάποιας έντονης δραστηριότητας (τουναντίον μάλιστα, φαίνεται να προτιμά "κενά" σημεία, έτσι τουλάχιστόν δεν έχω μέχρι στιγμής απώλειες), και επίσης, όσο μπορώ τουλάχιστον να είμαι σίγουρος δεν αφορά κάποιο ύποπτο αρχείο.

Στις δυο από αυτές τις επανεκκινήσεις (τέσσερις συνολικά σε διάστημα 10 ημερών) ο υπολογιστής άνοιξε με σύντομη μπλε οθόνη και κάποιο μήνυμα που όμως δεν είχε αναγνώσιμη μορφή (??&%$# (/@+*¨¨'''&^$ κ.λπ.). Επειδή εγώ υποπτεύομαι (πάλι) υλικό και όχι λογισμικό και επειδή ακριβώς γι' αυτό δεν θα 'θελα να κάνω (ξανά) format χωρίς λόγο (το καλοκαίρι για παράδειγμα μπήκα σ' αυτή την περιπέτεια, όταν υπεύθυνο για τα όποια προβλήματά μου αποδείχθηκε εκ των υστέρων το τροφοδοτικό), σας ρωτώ αν "υποπτεύεται" κανείς κάποιο υλικό και γιατί, έτσι ώστε να στοχεύσω σωστά και χωρίς περιττά έξοδα και ταλαιπωρία!

Σας ευχαριστώ!

Α! Στις Αναφορές Συμβάντων δεν έχω καμιά σχετική αναφορά που να αφορά είτε το λειτουργικό, ούτε άλλες εφαρμογές....

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Μόνο μια ερώτηση για κάτι που δεν κατάλαβα. Επειδή, απ' ότι φαίνεται το πόσο χρόνο θα πρέπει να τρέξει η εφαρμογή δεν είναι σαφές, ούτε και δεδομένο, πως βγαίνει κανείς απ' αυτήν; Πως δηλαδή σταματάς το πρόγραμμα είτε πάρεις μήνυμα λάθους είτε όχι;!

Δημοσ.
το καλυτερο βεβαια θα ηταν να το αφησεις να τελειωσει... :)

Καλόοοοοοο...πολύ καλόοοοοο.

Καλή μαλακία είπες [ με το συμπάθειο ]

Το memtest δεν τελειώνει ποτέ...είναι suite επαναλαμβανόμενων tests [ looped ]

Δημοσ.

Γιατι τελειωνει ποτε το memtest??

Οσο το αφηνεις τοσο συνεχιζει το test.

@mangelis δες λιγο και τις θερμοκρασιες σου μηπως.......

Δημοσ.

μη βαρατε ρε παιδια... μια φορα το εχω χρησιμοποιησει και αυτο πριν πολυ καιρο... που να θυμαμαι... :)

Δημοσ.
μη βαρατε ρε παιδια... μια φορα το εχω χρησιμοποιησει και αυτο πριν πολυ καιρο... που να θυμαμαι... :)

Για αυτό είπα και με το συμπάθειο βρε συ :)

Δημοσ.

Ομοιοπαθης και εγω , μολις εβαλα τους catalyst 7.1 μου βγαζει μπλε οθονη χωρις κανενα μηνημα , οταν παιζω το nba live 2006, μετα το restart μετα απο 5 min μου βγαζει μπλε οθονη με το μυνημα BUGCODE_USB_DRIVER

0x000000FE. Για το τελευταιο υποπτευομαι το ασυρματο ποντικη της logitech.

Δωστε τα φωτα σας για σκετες μπλε οθονες. Ευχαριστω

Υ.γ Θα δοκιμασω εναλακτικους drivers για ατι και θα σας πω τις εξελιξεις, στο παρελθον παρομοια προβληματα με καποιος drivers 6,6 νομιζω λυθηκαν με εναλακτικο driver.

Δημοσ.

Όχι, καινούργιος οδηγός, καινούργια συσκευή δεν υπήρξε. Το μόνο ίσως που μπορεί να έχει συμβεί (θα το κοιτάξω) είναι να έκανα καμία βλακεία (δεν το έχω κάνει πρώτη φορά, αλλά πάντα μπορεί να γίνει η στραβή, και αναφέρομαι εδώ στις θερμοκρασίες...) στην επανατοποθέτηση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή, αφού (όχι όμως τόσο πρόσφατα) τον αφαιρώ για να βγάλω το "πουλόβερ" που μαζεύεται στην ψύκτρα...

Τώρα... πως μπορεί κανείς να δεί τις θερμοκρασίες; Από το Bios; Και αν ναι, κάνω επανεκκίνηση μετά από κάποιο διάστημα για να έχει νόημα; Και αν πάλι ναι, γιατί το πρόβήμα δεν είναι καθημερινό; Υπάρχει εφαρμογή για να γίνει κάτι τέτοιο μέσα απ' τα Windows;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Τώρα... πως μπορεί κανείς να δεί τις θερμοκρασίες; Από το Bios; Και αν ναι, κάνω επανεκκίνηση μετά από κάποιο διάστημα για να έχει νόημα; Και αν πάλι ναι, γιατί το πρόβήμα δεν είναι καθημερινό; Υπάρχει εφαρμογή για να γίνει κάτι τέτοιο μέσα απ' τα Windows;

Ευχαριστώ!

Για να βλέπεις θερμοκρασίες μέσα από τα Windows δοκίμασε το sf01po4.jpg

Για την τελευταία προς το παρόν έκδοση (4.31) κάνε κλικ εδώ!

Δημοσ.
Για να βλέπεις θερμοκρασίες μέσα από τα Windows δοκίμασε το sf01po4.jpg

Για την τελευταία προς το παρόν έκδοση (4.31) κάνε κλικ εδώ!

Εκτός και αν έχει CPU με DTS on-die, οπότε παίρνεις το CoreTemp και βλέπεις την πραγματική θερμοκρασία του/των πυρήνα/ων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Ξεκίνησε πριν περίπου μια βδομάδα. Είχα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή και όταν τον ανοιξα για πρώτη φορά έκανε επανεκκινήσεις πριν φορτώσει τα Windows. Έπειτα από κάθε επανεκκίνηση , το σύστημα έκανε scan disk και εβρισκε και στους 2 μου σκληρούς bad sectors!!! (έχω 2 σκληρους και στους δύο έχω εγκατεστημένα Win XP Professional, δοκίμασα να boot-αρω και με τους δύο.) Αφού διόρθωσε τα bad sectors οι επανεκκινησεις ασφαλώς δεν σταμάτησαν και όχι μόνο αυτό αλλα το scan disk εβρισκε συνεχώς περισσότερα. Επίσης ενώ είχα εγκατεστημένα 768 ΜΒ (1 dimm DDR 266MΗz και ένα dimm DDR 400MHz της ίδιας εταιρίας.) RAM το σύστημα έβλεπε μόνο τα 256. Δοκίμασα να αλλάξω slots αλλά ότι και να εκανα το σύστημα έβλεπε μόνο 256 MB (ακόμα και όταν έβαλα μόνο το ενα dimm των 512MB να δουλεύει!!!)??????

Πριν 4 μερες, αναγκάστηκα να αγοράσω σκληρό δίσκο. Δεν περιμενα να σταματήσουν οι επανεκκινησεις αφού πίστευα πως για αυτές φταίει η μνήμη. Αλλα σταματησαν για 4 μέρες... μέχρι σήμερα το απόγευμα που αρχισε πάλι τα ίδια. Η κατασταση με τις μνήμες παραμένει η ίδια. Έχω πάνω και τα δυο dimm-ακια και εξακολουθεί να βλέπει μόνο 256 MB

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...