Προς το περιεχόμενο

θα αναγκαστούμε ποτέ να βάλουμε antivirus;

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ως χρήστη (και) Mac απολαμβάνω την ανεμελιά της ανυπαρξίας ιών καθώς και της μη-επιβάρυνσης του συστήματος από τα βαριά anti-virus. Σκεφτόμουν, όμως, ότι καθώς τα Mac γίνονται πιο δημοφιλή, θα δούμε κάποτε κάποια αύξηση των ιών τέτοια που θα μας αναγκάσει να βάλουμε anti-virus;

Είναι κάτι που σχετίζεται με τη δημοτικότητα των windows και των mac; Η έχουμε κάποιο άλλο λόγο να πιστεύουμε ότι τα mac είναι διαφορετικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι σίγουρος ότι η αύξηση της δημοτικότητας θα φέρει και ανάλογη αύξηση των ιών. Από την άλλη, χωρίς να έχω την τεχνική γνώση για να το επιβεβαιώσω ο ίδιος, έχω διαβάσει συχνά ότι το OS X έχει πολύ λιγότερες τρύπες και παραθυράκια (:-Ρ) από τα windows. Οπότε ευελπιστώ ότι ακόμα και όταν αυξηθούν οι ιοί η κατάσταση δε θα είναι τόσο άσχημη όσο την ξέρουμε από τα συστήματα της microsoft.

Μονο που ειναι σε Unix base φτανει. Δεν νομιζω οτι θα εχουμε ιου, πολλους και οχι αντιμετωπίσιμους.

Μεσα απο τα windows εχει τρομοκρατηθει ολος ο κοσμος στην κυριολεξία ομως...

Μα το να τρομοκρατηθεί θέλουν.. Η M$ είναι η μόνη εταιρία που πλέον βγάζει antivirus για το δικό της λειτουργικό, λες και δεν ξέρει απο πριν τι τρύπες έχει.

Αnyway o κίνδυνος είναι ελάχιστος στην περίπτωση του OS X λόγω του ότι είναι unix based.Aκόμα και trojan ή κάτι παρόμοιο να βγει πάλι θα χρειαστεί η εξουσιοδότηση του χρήστη για να προχωρίσει.

• Super Moderators
Μα το να τρομοκρατηθεί θέλουν.. Η M$ είναι η μόνη εταιρία που πλέον βγάζει antivirus για το δικό της λειτουργικό, λες και δεν ξέρει απο πριν τι τρύπες έχει.

Καλά, άσε την MS, εδώ το βασικό 'επιχείρημα' για να πείσουν τον κόσμο να αναβαθμιστεί από μία έκδοση των Windows σε άλλη είναι η αυξημένη ασφάλεια της νέας έκδοσης. Σαν να σου λέει "ξέρουμε ότι το προηγούμενο έμπαζε από παντού, πάρε το καινούργιο που μπάζει λιγότερο".

Αnyway o κίνδυνος είναι ελάχιστος στην περίπτωση του OS X λόγω του ότι είναι unix based.Aκόμα και trojan ή κάτι παρόμοιο να βγει πάλι θα χρειαστεί η εξουσιοδότηση του χρήστη για να προχωρίσει.

Ακριβώς!

Όταν για την παραμικρή αλλαγή ζητείται ο κωδικός του administrator account ενώ είναι απενεργοποιημένος ο root user, η ασφάλεια είναι σαφώς υψηλή. Και δεν εννοώ "υψηλότερη από τον κόσμο των παραθύρων". Γιατί εκεί η ασφάλεια είναι ανύπαρκτη... :lol:

ΥΓ: Καλώς ήρθες JokerX! :grin:

xpapias ειναι μια από τα ιδια. Δεν λεμέ οτι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλα αν οτι σημαντικό και να γινετε στο συστημα πρεπει να παρει αδεια απο τον root

Γι αυτο ειναι καλα στο συστημα σου να εισαι απλος User και αν θελεις να κανεις καποια σημαντική αλλαγη παίρνεις Admin η root δικαιωματα.

Είμαι σίγουρος ότι η αύξηση της δημοτικότητας θα φέρει και ανάλογη αύξηση των ιών.

Κι εγω αυτης της αποψης ειμαι. Σιγουρα τα unix ειναι καλυτερα συστηματα, απο ο,τι τουλαχιστον διαβαζω και βλεπω, αλλα δεν ειναι ατρωτα. Αν καποιος θελει να ασχοληθει για να βρει τρυπες στα osx, πιστευω οτι θα βρεθουν. Μπορεις οχι τοσο σοβαρες οσο στα windows, αλλα θα υπαρχουν και θα μπορουν να εκμεταλλευτουν.

Για την ωρα ειμαστε οκ, και ας ελπισουμε οι εταιριες antivirus να μην μας χωσουν στο τρυπακι για εγκατασταση των προιοντων τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...