antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 @kollatos: Δε διαφωνώ πως οι 6300 και 4600+ πιθανόν να έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Αλλά αυτά σε stock ταχύτητες. Οι 6xxx έχουν εύκολα 20%+ (minimum) σε ταχύτητα με overclocking το οποίο δεν απαιτεί ούτε εξειδευμένες γνώσεις ούτε ιδιαίτερη προσπάθεια ούτε αλλαγή συστήματος ψύξης. Αν θες να ασχοληθείς λίγο με το άθλημα του o/c τους φτάνεις, επίσης άνετα, πολύ παραπάνω. Απ' τη στιγμή που ένας 6600 είναι ανώτερος (στην πλειοψηφία των εφαρμογών) από οποιονδήποτε AMD (σε stock ταχύτητες) και το μκρότερο μέλος των 6xxx εύκολα περνάει σε συχνότητα τον 6600, είναι εύκολα κατανοητό πως οι συγκεκριμένοι intel είναι γρηγορότεροι. (Εδώ μπορείς να μου πεις πως γίνεται να κάνεις και στους AMD o/c αλλά στην γενική περίπτωση πιστεύω πως δε θα δεις πολύ σημαντική διαφορά). Επίσης τα συστήματα με 6xxx είναι πιο πιθανόν να αναβαθμιστούν μελλοντικά (γνωρίζω πως εξαρτάται από το chipset της μητρικής αλλά εκτός από κάποια entry level chipsets τα υπόλοιπα δίνουν τέτοιες «υποσχέσεις»). Αντίθετα για τους AMD υπάρχει μια αβεβαιότητα. Θυμάμαι πως το 939 αντικαταστάθηκε από το ΑΜ2 σε χρόνο ρεκόρ και δεν έχει ακουστεί κάτι για την επόμενη γενιά της AMD, σε αντίθεση με τους (ψευδο)τετραπύρηνους της intel. Αν είσαι τυχερός (και δε σου κάτσει θεόστραβο IHS) θα έχεις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες με τους 6xxx. Ομολογώ πως δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι αντίστοιχοι AMD σηκώνουν υψηλότερες. Κάποιες εφαρμογές αποδίδουν καλύτερα σε Intel επεξεργαστές. Ίσως μην είναι πολύ σημαντικό γεγονός αυτό αλλά είναι υπαρκτό. ΥΓ1: Δεν είμαι fan καμίας εκ των δύο εταιριών. Το '97 ξεκίνησα με έναν P1@200 γιατί ο αντίστοιχος AMD ζεσταινόταν υπερβολικά (θυμάμαι κολλητό που το καλοκαίρι είχε ανοιχτό το κουτί και έναν ανεμιστήρα δίπλα του). Το '00 αγόρασα έναν athlon thunderbird@900 γιατί ήταν ανώτερος σε επιδόσεις και φθηνότερος από τον ομόλογο intel. Πριν 4 μήνες πήρα έναν 6600 γιατί δεν υπήρχε AMD καλύτερων επιδόσεων (προ και μετά o/c). ΥΓ2: Προφανώς κάποιος που θέλει το pc για δουλείες γραφείου/Internet δεν έχει λόγο να πάρει C2D. ΥΓ3+4: Συγνώμη για τα συντακτικά λάθη αλλά πεινάω . Δεν τα λέω με επιθετικό τόνο / δε θέλω να ξεκινήσουμε flame / δε θέλω να σου αλλάξω τα «πιστεύω»
sa3rdna Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 @antonl: φίλε μου δεκτά αυτά που λες για o/c αλλά πές μου ειλικρινά σε παρακαλώ η ισχύ που έχει ο 6300 ας πούμε ή ο 4600+ δεν σου φτάνει για να κάνεις τα πάντα? εγώ μέχρι προχθές ήμουν με έναν 3800+ και ήμουν υπέρευχαριστημένος, σήμερα βρίσκομαι με έναν 4600+ λόγω ότι τον 3800+ βρήκα και τον έδωσα σε πολύ καλή τιμή και τολμώ να πώ ότι το pc πετάει (ειδικά με τα λεφτά που έδωσα έχω πολύ καλή απόδοση\τιμή). κι όσο για το γεγονός ότι η Amd άλλαξε socket σε μικρό χρονικό διάστημα και πολύ πιθανόν να ξαναλλάξει θες, μήπως,να σου θυμίσω τι συνέβαινε το 2001 με τους P4 που η intel άλλαξε δεν ξέρω κι εγώ πόσα socket μέχρι να δουλέψουν σωστά? Σχετικά με το επόμενο βήμα η AMD ετοιμάζει τους ΑΜ3 και πολλοί λένε ότι θα μπαίνουν σε ΑΜ2 board (δεν το ξέρω ούτε και είμαι σίγουρος αν τελικά θα ισχύσει, απλά το αναφέρω. Σχετικά με τις θερμοκρασίες να σου πώ ότι η AMD έχει βγάλει στην αγορά τους νέους Athlon64 x2 που κατασκευάζονται με τεχνολογία 65nm => χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας => χαμηλότερη θερμοκρασία. Και τέλος μου μίλησες για τον 6600 ο οποίος έχει conroe πυρίνα, αν διάβασες καλά το post μου θα πρόσεξες ότι αναφέρω πως όντως οι conroe είναι πιο γρήγοροι αλλά και αρκετά ακριβοί. εγώ μίλησα για επεξεργαστές κάτω των 200 ευρώ εκεί δεν υπάρχει διαφορά, για μεγαλύτερο κόστος δεν θα έπρεπε κανείς να κοιτάει του Athlon αυτή την χρονική στιγμή αλλά πές μου ειλικρινά πόσοι είναι αυτοί που διαθέτουν πάνω από 200 ευρώ για επεξεργαστή στις μέρες μας τη στιγμή που κάθε 5-6 μήνες βγαίνουν και πιο γρήγοροι επεξεργαστές, εγώ πάντως όχι. Φιλικά Ανδρέας.
antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δεν εξέτασα το ζήτημα σκεπτόμενος αν η παρεχόμενη ισχύς από έναν Ε6300 ή 4600+ είναι αρκετή και υπερκαλύπτει τον εκάστοτε χρήστη. Απλά σου ανέφερα έναν τομέα που αυτή τη στιγμή οι C2D έχουν σαφές πλεονέκτημα. Για κάποιους ίσως να μην είναι αρκετή η ισχύς αυτή, ή μάλλον καλύτερα, ίσως να είναι επιθυμητή/εκμεταλλεύσιμη η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύς από δεδομένο cpu. Αν θες συγκεκριμένο παράδειγμα, όταν δοκίμασα να παίξω κάποιο real time strategy (ίσως ήταν το Company of Heroes ίσως το Total War ίσως κάποιο άλλο :/) με stock και o/c συχνότητες ήταν εμφανής η διαφορά. Ναι, δε θα με πείραζε να χαμηλώσω τα -υπερβολικά- γραφικά αλλά αφού το o/c δε μου κόστιζε τίποτα γιατί να μην το εκμεταλλευτώ; Όσο αφορά τα sockets απλά εννοούσα πως κάποιος που αγοράζει σήμερα τον 6300 (με μητρική με κατάλληλο chipset) είναι βέβαιο πως μπορεί να βάλει και σημαντικά ταχύτερο επεξεργαστή σε μελλοντική αναβάθμιση. Αν αγοράσει τον 4600+, κάτι τέτοιο δεν είναι εγγυημένο. Το γεγονός ότι οι επεξεργαστές (όπως και τα πάντα γύρω από το pc) αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, δε σημαίνει πως είναι «κακό» να αγοράσει κάποιος ένα mid-high end επεξεργαστή (ή κάποιο άλλο pc part). Στην τελική θα του αντέξει (λίγο) παραπάνω και θα το χαρεί (λίγο) περισσότερο. Προσωπικά, κάνοντας δέκα χρόνια καθημερινή και πολύωρη χρήση του υπολογιστή, πρώτη φορά μπορώ να πω ότι δεν προβληματίζομαι στο τι settings θα βάλω στο τάδε παιχνίδι για να τρέχει καλά («ακριβή» vga), πόση ώρα θα κάνει η άλλη εφαρμογή που διψάει για GHz να ολοκληρωθεί («ακριβή» cpu), πόσα παράθυρα θα ανοίξω/πόσες εφαρμογές θα τρέχω παράλληλα για να μη σέρνεται το σύμπαν («ακριβή»/αρκετή RAM). Αυτά δεν τ' αναφέρω για να πω τι «τρομερό» pc που έχω (εξάλλου όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post, για 10 χρόνια την έβγαλα με 1 μόνο αλλαγή pc) αλλά για να σου πω ότι δεν είναι τόσο μάταιο να πάρεις κάποια pc-parts (συμπεριλαμβανομένου και επεξεργαστή) που είναι σχετικά «ακριβά». Φιλικά
hermes1516 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Intel, Intel Intel Intel Intel Intel Intel Intel Intel Intel Intel
Panagiotisn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Amd, Amd Amd Amd Amd Amd Amd Amd Amd Amd Amd
iced Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 kollatos δεν εχεις αδικο, και εγω εναν 4000+ 1μ cache εχω και ειναι πολυ γρηγορος, αλλα αν κατσεις και σκευτεις οτι αγοράζοντας με 160-170Ε εναν 6300 και τον κανεις στην χειροτερη περιπτωση 6700 με υπερχρονισμο (νταξει, χανεις αλλα 2 mb cache) ειναι μεγαλη υποθεση..... Οι περισσοτεροι εχουν εναν 6600 (ακριβος δεν λεω) και τον πανε 3,0Γιγα 24/24, οποτε εχουν εναν 6800....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.