Προς το περιεχόμενο

Forthnet - 2play

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ο free εξοπλισμος ειναι το μοντεμ?

Nai. Ena router usr 9112 kai ena filtraki gia to tilefwno.

Υπάρχει σελίδα της forthnet για online ενημέρωση εξέληξης της αίτησης 2play? Δεν μπορώ να τη βρώ (αν υπάρχει) από τη σελίδα της forthnet.

Apla tha deis tin p[oreia tis aitisis sou ekei apo ti stigmi pou tha stalei ston OTE kai meta.

MesmerizingGirl xilia thanks!

Nothing. Edw eimaste gia na antalassoume plirofories k boitheia. O,ti kai opou mporei o kathenas... :)

Δημοσ.
Να κάνω μια ερώτηση σε όσους/ες αντιμετώπισαν βλάβες?

Χρόνος αποκατάστασης? (με ενδιαφέρει κυρίως σε voice και δευτερευόντως σε adsl... ναι έχω και τα 2 είδη...)

Eγώ είχα ένα μικρούλι προβληματάκι με τον ήχο στο τηλέφωνο, ήταν σα να έχει παράσιτα στο βάθος (δεν έφταιγε το φίλτρο), από τη στιγμή που τους τηλεφώνησα, σε 2 εργάσιμες είχε λυθεί το πρόβλημα. Μου τηλεφώνησαν κιόλας να με ρωτήσουν αν έμεινα ευχαριστημένη!

Τι πρόβλημα έχεις; Να ξέρουμε κι εμείς τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε!

Δημοσ.

Κυριακή 13/5/2007 - Στην προσπάθεια να σετάρω τη DSL είχα παλαβό θόρυβο και σφάλματα από το DSLAM. Δήλωσα βλάβη.

Τετάρτη 16/5/2007 - Τηλέφωνο για ενημέρωση του status της βλάβης. Απάντηση: έχει μεταφερθεί το ερώτημα στον ΟΤΕ. Διαβεβαίωση ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου.

Παρασκευή 18/5/2007 - Έχασα και τη φωνή. Δήλωσα νέα βλάβη και ρώτησα για την προηγούμενη. Καμία ενημέρωση. Απλά μου είπαν ότι η γραμμή έχει θόρυβο (πράγμα που είχα διαπιστώσει και τους το είχα πει).

Στην ερώτηση για εκτίμηση διάρκειας της αποκατάστασης της βλάβης (τουλάχιστον της φωνής) δεν πήρα απάντηση. Επίσης δεν πήρα απάντηση για το πόσο downtime επιτρέπουν στις γραμμές, τουλάχιστον στο voice.

A ναι, και για να μην ακούει τα παράπονά μου ο τηλεφωνητής, ζήτησα κάθε φορά τον προϊστάμενο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί. Ήταν πάντα απασχολημένος, ο υπάλληλος μου είπε ότι μπορεί να τον ενημερώσει και να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά μάλλον είναι ακόμα απασχολημένος.

Γραμμή 2Play SOHO (Full LLU), περιοχή Καλλιθέας (500μ από τα γραφεία), συμφέρει να πηγαίνω εκεί παρά να περιμένω με τις ώρς στο τηλέφωνο.

Ενημέρωση: 19/5/2007. 19:00 - Μόλις με πήραν τηλέφωνο και έμαθα ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει ζεύγος καλωδίου η γραμμή και ότι το θέμα κολλάει στον ΟΤΕ (αναμενόμενο). Πιέζουν όσο μπορούν. (για να μην γκρινίαζω μόνο για τα άσχημα, το θεωρώ θετικό βήμα ότι είχα ενημέρωση)

Δημοσ.

molis ebala 2play xoris ote kai to microcom AD 2730, AD 2735 ADSL 2/2+ Wifi Router mou den doulevi.

pira forthnet texniki bohthia mou ipan na allaxo pppoa se pppoe alla tipota den pezi plz help!!!

Δημοσ.

Παιδιά ενεργοποιήθηκα σε 2play στις 18/5 (Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά).

Πρόλαβα και συνδέθηκα για καμιά ώρα περίπου με το wag354g και σε mtorrent ανέβαζε σταδιακά ταχύτητα και έπιασε μέχρι 250kb και ξαφνικά το λαμπάκι του internet στο router κοκκίνησε και μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι κόκκινο.

Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Μήπως υπάρχει καθυστέρηση στη ένεργοποίηση του internet από τη forthnet; Τηλέφωνο πάντως παίζει μια χαρά.

Δημοσ.

Update από τις βλάβες μου:

21/5/2007: Το voice κύκλωμα δουλεύει ξανά. DSL δεν είμαι εκεί για να δοκιμάσω και να δω. (τελικά όντως τα συνεργεία δουλεύουν και ΣΚ. Καλό είναι αυτό)

Δημοσ.

Ερωτησούλες και από εδώ...Γενικά οι απαντήσεις που είδα για αυτές τις ερωτήσεις με κάλυψαν:

Καλησπέρα σε όλους!

Εχω adsl στα 1024 από Οtenet απο τόν περασμένο Οκτώβριο και με ενδιαφέρει να μεταφερθώ στο 2play όχι τόσο γιατί είχα κάποιο πρόβλημα στις ταχύτητες (ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα), όσο για να απαλλαγώ επιτέλους από τα πάγια του ΟΤΕ!

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς τα εξής:

1) Στο 2play η ποιότητα του ήχου στίς τηλεφωνικές κλήσεις είναι ανάλογη με αυτή του ΟΤΕ? Δηλ θα ακούω και θα ακούγομαι το ίδιο καθαρά όπως και τώρα?

2) Υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς να μείνω χωρίς καθόλου τηλέφωνο για κάποιο διάστημα?

3) Η τηλεφωνική γραμμή μου είναι ISDN και από ότι μου είπαν πρέπει να είναι PSTN. Αυτή τη μετατροπή πόσο κοστίζει και ποιός πρέπει να την κάνει? Εγώ και πρίν να διακόψω από τον ΟΤΕ ή το αναλαμβάνει η forthnet?

4) Πόσο καιρό περίπου παίρνει συνολικά η όλη διαδικασία? (Αποδέσμευση από ΟΤΕ, μετατροπή γραμμής σε PSTN και ενεργοποίηση απο forthnet?)

5) Οι ταχύτητες του adsl φτάνουν πράγματι τα 10Mbps?

6) Τελευταίο και σημαντικότερο: Μετά τη μεταφορά απαλλάσσομαι ΠΛΗΡΩΣ απο ΟΤΕ ή μήπως μένει τίποτα που μου διαφεύγει?

Όμως θέλω να ρωτήσω μήπως είναι τπτ διαφορετικό. Καταρχήν έχω OnDSLKIt που λήγει μέχρι τις 10Ιουνίου περίπου σε pstn γραμμή.

Πήρα τηλ. την forthnet και μου είπαν να κάνω τις αιτήσεις μπλα μπλα και σε 3-4 εβδομάδες θα τελειώσει η διαδικασία.

Την ρωτάω λοιπόν, αυτό που με καίει:

Αυτές τις 3-4 εβδομάδες δεν θα έχω adsl? Δεν γίνεται της λέω, είναι η δουλειά στην μέση.

Και μου απαντάει: DSL δεν θα έχετε για 4 μέρες!

Της λέω: τι εννοείτε;

Και μου λέει: Δεν ξέρω, τα κανονίζει η forthnet (λολ)

Τι ισχύει ρε παιδιά; Θα υπάρξει τρόπος να έχω dsl αυτόν τον μήνα;

Δημοσ.

Mπήκα και εγώ ύστερα από 2 μήνες ακριβώς που κατέθεσα την αίτηση και 1.5 μήνα χωρίς adsl. Τώρα βέβαια όπως μαθαίνω έχει αλλάξει το σύστημα και δεν υπάρχει καθόλου διακοπή :twisted:

Πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Το internet πετάει (μέχρι και με 1000kb/sec κατέβασα) ενώ η τηλεφωνία είναι καλή χωρίς όμως να φτάνει τη ποιότητα του ΟΤΕ. Η αναγνώριση αριθμού δε δουλεύει και περιμένω να το φτιάξουν.

Δημοσ.

Κανονικά δεν μένεις καθόλου χωρίς internet. Κάνεις την αίτηση (αρκεί να μην έχεις υπεχρωτική παραμονή σε άλλο πάροχο dsl) και μία μαγική ημέρα στα κόβουν όλα και μέχρι το βράδυ περνάς πλήρως στην forthnet τηλεφωνία και net. Έτσι νομίζω γίνεται. Η ίδια η forthnet αναλαμβάνει να ενημερώσει OTE και τον άλλο πάροχο που έχεις.

Δημοσ.

εχω φορθνετ την προσφορα της 1ης Ιουνιου και ληγει 26/6

ποτε πρεπει να κανω αιτηση ?

ποσο θα μεινω χωρις dsl?

αν θελω μετα να σταματησω επιστρεφω στον οτε με το ιδιο νουμερο ?

πληρωνω κατι?

Δημοσ.
Η δική μου "περιπέτεια" με το 2play:

Καταρχήν έκανε ~1,5 μήνες να ενεργοποιηθεί από μεταφορά από ΟΤΕ (χωρίς να υπάρχει dsl πριν) με φορητότητα αριθμού. Δεν περίμενα κρατώντας την αναπνοή μου και..έζησα. Αυτό έγινε ~ πριν 12 μέρες. Μετά από ~4 μέρες σταμάτησε να δουλεύει το τηλέφωνο (έδινε σήμα κατειλημμένου) Χρειάστηκε να τους παίρνω 2-3 φορές τη μέρα για 3 μέρες μέχρι να αξιωθούν να με πάρουν πίσω και να δώσου ραντεβού. Σε αλλες 3 μέρες (γκρρρρρ) Το διάστημα αυτό το internet δούλευε σχετικά καλά (είδα στο τεστ της forthnet από 3000 μέχρι ~8500kbps ανάλογα την ώρα)

Τελικά ήρθε ένας τεχνικός, έφαγε 1,5 ώρες στο τηλέφωνο και σε αναμονή (ναι δεν τα έχουμε μονο εμείς αυτά ....) και τελικά με κάποια ρύθμιση που κάνανε από την άλλη πλευρά δούλεψε.

Συνολικά 6 μέρες χωρίς τηλέφωνο. Τι να πώ, ταχύτατη εξυπηρέτηση...

Από την νέα γραμμή (και πριν τη βλάβη) έχω παράπονο από την ποιότητα ήχου. Σαφώς κατώτερη από τον ΟΤΕ. Σε επίπεδα Skype.

Αντε και εις ανώτερα...

Δεύτερη περιπέτεια...

Στις 12/5 χάλασε πάλι το τηλέφωνο. Τα ίδια συμπτώματα. Λέω μέσα μου: ε αυτή τη φορά ξέρουν το πρόβλημα και σε κανα δυό ώρες θα το φτιάξουν...

Αμ δε:evil:

Κάνανε 7 (επτά) μέρες, και μονο μετά απο επιστολή με κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ εδέησαν να δράσουν. (και πάλι με προσωπική προσπάθεια ενός τηλεφωνητή, να είναι καλά).

Η βλάβη επιβεβαιώθηκε ότι ήταν η ίδια, αλλά δεν ξέραν πώς να τη διορθώσουν.:confused: :evil:

Τελικά με δοκιμές μιας ώρας (εγώ από το σπίτι μεσω κινητού με τον τεχνικό τους στην άλλη άκρη) καταλήξαμε ότι το δίκτυο αντέχει μονο δύο συσκευές:confused:, αλλιώς μπλοκάρει το σύστημα, χωρίς να μπορεί να επανέλθει αυτόματα.

Αν είναι δυνατόν, τόσα χρόνια με ΟΤΕ κανένα πρόβλημα και τώρα πισωγύρισμα.

Τέλος πάντων ελπίζω τώρα να αντέξει και να μην έχω πάλι τα ίδια.

Προσοχή μονο σε όσους έχουν πολλές συσκευές και/ή περίπλοκο εσωτερικό δίκτυο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...