Προς το περιεχόμενο

Forthnet - 2play

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ti diafora exei to llu apo to full llu????

Οι μορφές της Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο είναι 2

* Πλήρως Αδεσμοποίητη Πρόσβαση (Full Unbundling). (FULL LLU)

Στην περίπτωση της πλήρως αδεσμοποίητης πρόσβασης, τα ζεύγη μεταλλικών καλωδίων εκμισθώνονται σε τρίτα μέρη για αποκλειστική χρήση. Ο μισθωτής (νεοεισερχόμενος τηλεπικοινωνιακός πάροχος π.χ. forthnet,vivodi) έχει τον πλήρη έλεγχο του τοπικού βρόχου και της σχέσης του με τον πελάτη του για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω του αποδεσμοποιημένου τοπικού βρόχου.

Αυτό σημαίνει Τηλέφωνο,ιντερνετ από έναν πάροχο!

* Μεριζόμενη Αδεσμοποίητη Πρόσβαση (Shared Unbundling). (SHARED LLU) ή αλλιώς συνεγκατάσταση.

Ο τοπικός βρόχος χρησιμοποιείται τόσο από τον ΚΦΕ (Κρατικός Φορέας Επικοινωνίας που στην χώρα μας είναι ο Ο.Τ.Ε.) όσο και από τον νεοεισερχόμενο τηλεπικοινωνιακό πάροχο (π.χ. forthnet.vivodi). Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η δυνατότητα, κάνοντας χρήση xDSL(ADSL,SDSL κτλπ.) τεχνολογιών και εκμεταλλευόμενοι το επιτρεπτό φάσμα συχνοτήτων των μεταλλικών καλωδίων, να παρασχεθούν μέσα από ένα καλώδιο δύο διαφορετικές υπηρεσίες. Ο ΚΦΕ εξακολουθεί να παρέχει τηλεφωνική υπηρεσία, ενώ ο νεοεισερχόμενος παρέχει υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων υψηλής ταχύτητας στον ίδιο τοπικό βρόχο.

Που στή πράξη σημαίνει τηλέφωνο από Ο.Τ.Ε. και ιντερνετ απο κάποια αλλη εταιρία. (π.χ. VIVODI,forthnet)

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μιλησα εχτες (και σημερα για να διευκρινησω το θεμα "απαγορευσης" ανταλλαγης δεδομενων που γραφει στην αιτηση) με πωλητη της 4νετ. Ηταν σαφης οτι εγγυουνται τα 6 και απο εκει και περα μεχρι 10 χωρις εγγυηση. Μου το ξεκαθαρισε.

Θα σας ενωμερωσω μολις εχω ολοκληρωμενη απαντηση για τον ορο 6.9 της αιτησης, καθως του διευκρινησα οτι εχω σκοπο να κατεβαζω 1 Τερα το μηνα τουλαχιστον.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση στο ADSL και δε νομίζω ότι το παραπάνω μπορείς να το πάρεις γραπτώς από τον πωλητή.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση στο ADSL και δε νομίζω ότι το παραπάνω μπορείς να το πάρεις γραπτώς από τον πωλητή.

akrivos!

Otan milame gia E G G I I M E N I taxitita pame se LEASED LINE to DSL eite assimetro ite simmetriko to mirazomaste den exi Kamia EGGIISI stin taxitita.

Tora to pos diamirazi to Bandwidth o ekastote ISP auto einai alli periptosi.

Δημοσ.
Ήρθε το ΤΕΛΟΣ!!!! (??)

15/05/2007 Ενεργοποίηση Internet. Σε μερικές ημέρες θα ακολουθήσει ενεργοποίηση της Τηλεφωνίας

14/05/2007 Βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης από ΟΤΕ

10/05/2007 Βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης από ΟΤΕ

09/05/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ

09/05/2007 Καταχώρηση στο σύστημα του ΟΤΕ

08/05/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet

Δεν εχω λάβει ούτε SMS με κωδικούς ούτε τηλ απο φορθνετ...αλλά το παραπάνω μου έφτιαξε την μέρα!!.

Λέτε να χαίρομαι τσάμπα ? (μάλον...)

Den xairesai tsampa.Logika paizeis kanonika.Apla epeidi gia ton a i b logo mporei to sms na mi ftasei pote se sena pare ena tilefwno na sou poun proforika tous kwdikous.

ap' oti mou eipan apo Forthnet, me piran kai oi idioi tilefono prin "proxorisoun" tin aitisi, osoi exoun ISDN, gyrnaei se PSTN (dorean bebaia).

den ginetai na kratiseis tin ISDN.

Swsta.Apla kalytera na ti gyriseis monos sou se pstn prin kaneis aitisi 2play giati o OTE oso eisai pelatis tou sou to kanei se 2-3 ergasimes.An eksousiodotiseis ti forthnet na to kanei,epeidi 8a dei o OTE oti thes na fygeis kai na se parei i Forthnet, kanei ta adynata dynata na se talaipwrisei kai exei paratirithei na kanei kai mines gia afti ti metatropi apo isdn se pstn, me apotelesma na kathysterei yperbolika i aitisi tou 2play.

Δημοσ.

τα τηλεφωνα που αρχιζουν απο 801..... συμπεριλαμβανονται στις δωρεαν κλησεις ή χρεωνονται επιπλεον??

Δημοσ.
Afta pou arxizoun apo 801 xrewnontai 0.0286euro to lepto. Dwrean einai apo 800.

[/url]

οποτε για πληροφοριες στη forthnet παιρνουμε το 211-100 8000 αντι του 8011008000 (για να μην χρεωνομαστε την απειρη αναμονη).

Δημοσ.
Den xairesai tsampa.Logika paizeis kanonika.Apla epeidi gia ton a i b logo mporei to sms na mi ftasei pote se sena pare ena tilefwno na sou poun proforika tous kwdikous.

Λοιπον

Γυρισα στο σπίτι χθες και βλέπω το USR9105 να έχει συγχρονίσει στα 1024/256 (δεν το είχα βγάλει ποτέ απο την γραμμή).

Λέτε επειδή τους έχω πρήξει να μου δώσαν "κάτι" για να μην γκρινιάζω (σαν χαρτζιλίκι ένα πράγμα)?

Τα credentials (username/password) είναι τα ίδια απο ότι είδα.

Αλήθεια το τηλέφωνο πώς θα το καταλάβω οτι έχει γυρίσει σε φορθνετ?

PS: To 9105 μέχρι πόσο μπορεί να πιάσει σε bandwidth

Δημοσ.

Λοιπον

Γυρισα στο σπίτι χθες και βλέπω το USR9105 να έχει συγχρονίσει στα 1024/256 (δεν το είχα βγάλει ποτέ απο την γραμμή).

Λέτε επειδή τους έχω πρήξει να μου δώσαν "κάτι" για να μην γκρινιάζω (σαν χαρτζιλίκι ένα πράγμα)?

Τα credentials (username/password) είναι τα ίδια απο ότι είδα.

Αλήθεια το τηλέφωνο πώς θα το καταλάβω οτι έχει γυρίσει σε φορθνετ?

PS: To 9105 μέχρι πόσο μπορεί να πιάσει σε bandwidth

Wx,poly fobamai oti exeis energopoiithei se 2play 1-bill,diladi mesw ote kai oxi se full LLU.Afto simainei oti tha plirwneis pagio kai ston OTE gia tin tilefwniki grammi kai tha exeis 1024Kbps mexri na metafertheis sto idioktito diktyo. Mipws i perioxi sou otan eixes kanei tin aitisi den eixe mpei akoma sto idioktito diktyo kai i aitisi ksekinise na energopoiithei mesw OTE?

Den dinei "xartzilikia" i Forthnet...Kanonika exeis energopoiithei...

Δημοσ.
Wx,poly fobamai oti exeis energopoiithei se 2play 1-bill,diladi mesw ote kai oxi se full LLU.Afto simainei oti tha plirwneis pagio kai ston OTE gia tin tilefwniki grammi kai tha exeis 1024Kbps mexri na metafertheis sto idioktito diktyo. Mipws i perioxi sou otan eixes kanei tin aitisi den eixe mpei akoma sto idioktito diktyo kai i aitisi ksekinise na energopoiithei mesw OTE?

Den dinei "xartzilikia" i Forthnet...Kanonika exeis energopoiithei...

Δεν είναι απαραίτητο. Εάν ο megasig ήταν και στο πρόσφατο παρελθόν συνδρομητής της forthnet μπορεί να του έδωσαν μια demo σύνδεση. Εγώ έκανα την αίτηση 4/3, η συνδρομή που είχα στην forthnet adsl 1bill 1 mbit έληγε στις 9/4, και αφού τους ζάλισα στα τηλέφωνα και στα email είμαι από τότε με τσάμπα internet, έως ότου εδεήσουν να με ενεργοποιήσουν. Έχω βολευτεί εδώ που τα λέμε.

Πάντως megasig τσέκαρε το μέσω της forthnet γιατί αν έγινε αυτό που περιγραφεί η MesmerizingGirl είναι μεγάλη απατεωνία και σηκώνει μπινελίκι/καταγγελία στην ΕΕΤΤ/μηνύσεις/βομβιστική επίθεση στα γραφεία της forthnet...

edit: γράψε λάθος, δεν διάβασα αρκετά προσεκτικά τα προηγούμενα posts. το 2play μέσω ΟΤΕ είναι πάντως μεγάλη μ... Από την άλλη μέσα σε 1 βδομάδα ενεργοποίηση, ήταν ύποπτο εξ 'αρχής.

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο. Εάν ο megasig ήταν και στο πρόσφατο παρελθόν συνδρομητής της forthnet μπορεί να του έδωσαν μια demo σύνδεση. Εγώ έκανα την αίτηση 4/3, η συνδρομή που είχα στην forthnet adsl 1bill 1 mbit έληγε στις 9/4, και αφού τους ζάλισα στα τηλέφωνα και στα email είμαι από τότε με τσάμπα internet, έως ότου εδεήσουν να με ενεργοποιήσουν. Έχω βολευτεί εδώ που τα λέμε.

Πάντως megasig τσέκαρε το μέσω της forthnet γιατί αν έγινε αυτό που περιγραφεί η MesmerizingGirl είναι μεγάλη απατεωνία και σηκώνει μπινελίκι/καταγγελία στην ΕΕΤΤ/μηνύσεις/βομβιστική επίθεση στα γραφεία της forthnet...

Egw to eipa giati sto status fainetai oti energopoiithike 15/5 ara den einai demo.

Episis an i aitisi eixe ginei prin kalyfthei i perioxi apo to idioktito diktyo den kserw kata poso tha breis to dikio sou.

Pantws kai afto pou lew na exei ginei ap oso kserw tha se paroun apo monoi tous kapoia stigmi tilefwno kai tha se rwtisoun an thes na metaveis se full LLU.

Ara ypomoni...

Δημοσ.

Λοιπον:

1) Αν και ρωτήθηκα, όταν προτοέκανα την αίτηση για 2play, αν θέλω να έχω internet μεχρι να γυρίσει σε Full LLU εγώ απάντησα αρνητικά ("ή ΟΛΑ ή τίποτα" τους είπα)

2) Η αίτηση έχει γίνει απο τον 3/2007 (δέν ξέρω γιατί γράφει μόνο τις ενέργειες που έγιναν μέσα στον 5ο/2007).

3) Απο τον 3ο υπάρχει πρόσβαση FULL LLU στην Μέα Σμύρνη 3

Υπήρχε γραμμή απο ΟΤΕ και isp forthnet (η προσφορά 3+3 με 69ευρό) η οποία και έληξε τον 2ο/2007. Απο τότε δεν είχα internet μέχρι χθές.

Σημείωση οτι το modem δεν έχει βγει απο τότε απο την πρίζα.

Επίσης με είχαν πάρει πριν 1μιση μήνα και μου είχαν πει πως πρέπει να κόψω εγώ την γρμμή DSL που υπήρχε απο ΟΤΕ (λογος ο οποίος καθυστερουσε και η αίτησή μου) το οποίο εκανα την ιδια μέρα. Η γραμμή (DSL απο ΟΤΕ) κοπηκε την επόμενη

Το ερώτημα (ρητορικό): Πως παίζουν ακόμα τα στοιχεία που έμπαινα πριν 3 μήνες?

Αυτά τα ολίγα προσπαθώντας σήμερα ΟΛΗ μερα να τους πιάσω στο τηλέφωνο να μου (μας?) εξηγήσουν τι γίνετε.

Δημοσ.

Αν εξοφλώ το λογαριασμό με πάγια τραπεζική εντολή θα χρειαστεί να πληρώνω και προμήθεια στην τράπεζα? Όσοι έχετε ήδη λάβει λογαριασμό από τη forthnet έχετε παρατηρήσει τίποτα extra χρεώσεις όπως, έξοδα αποστολής λογαριασμού κτλ?

ΥΓ Ο συμψηφισμός με το προπληρωμένο in-a-box(που "τρέχει" ακόμα)θα γίνει αυτόματα ή θα πρέπει να τους ενημερώσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...