Προς το περιεχόμενο

Forthnet - 2play

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρά.Σήμερα επιτέλους ενεργοποιήθηκε το double play και μου εστάλησαν οι κωδικοί. Καθώς όμως προσπαθούσα να συνδεθώ(και έχοντας ήδη κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις),είδα ότι το λαμπάκι του dsl ήταν μόνιμα σβηστό και δεν μπορούσα να συνδεθώ(κάτι που παραμένει).Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει;Υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει "πλήρης" ενεργοποίησή;Επίσης συνειδητοποίησα ότι από τη στιγμή που συνδέθηκα (περίπου πριν 7 ώρες)συνειδητοποίησα ότι δεν δέχομαι εισερχόμενες κλήσεις από σταθερά (ενώ από κινητά,δέχομαι),ενώ μπορώ να τηλεφωνήσω κανονικά. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για τα παραπάνω ας μου πει παρακαλώ τι μπορεί να φταίει.

Φιλικά

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για της κλησεις ξερω οτι γινεται αυτο στην αρχη,εμενα την μερα που θα γινοταν η μεταβαση στην φορθνετ δεν ειχα καθολου τηλεφωνο,δεν μπορουσαν να με παρουν δηλαδη ενω εγω καλουσα κανονικα (αυτο διηρκησε 1μιση μερα περιπου ) αλλα οταν μου ηρθε το μυνημα για τους κωδικους εφτιαξαν ολα εκεινη την στιγμη.

Δημοσ.

Hρθε η ώρα να βάλω 2play οποτε έχω μερικές ερωτησούλες (οποιος θελει απαντάει)...

Καταρχήν εχω conn-x και η ταχύτητα του DSL κλειδώνει περίπου στα:

13100 kbps / 631 kbps

noise margin upstream: 9 db

output power downstream: 22 db

attenuation upstream: 32 db

noise margin downstream: 9 db

output power upstream: 11 db

attenuation downstream: 36 db

- Αν βάλω forthnet θα αλλάξουν πολύ οι ταχυτητες; Δεν με ενδιαφερει το download οσο το upload το οποιο θελω να ειναι max. Αν οχι να το δηλωσω ως βλαβη στον ΟΤΕ πριν κανω την αιτηση στη forthnet;

- Πως προτείνετε να κανω την αίτηση; Να παω σε υποκαταστημα της εταιριας ή ηλεκτρονικα;

- Τον ΟΤΕ θα τον κοψουν αυτοί ή θα πρεπει να κανω κατι εγώ;

- Ποσο καιρο κανει μεχρι να γινει η μεταβαση; Θα μεινω χωρις ιντερνετ για καποιο διαστημα;

- δεν θελω να εχω δωρεαν τηλεφωνο αλλά μονο ιντερνετ η χρεωση ειναι 25ευρώ ή δεν υπολογιζεται το ΦΠΑ;

Δημοσ.

1. Το πιθανότερο είναι να αλλάξουν ελάχιστα προς τα πάνω, γιατί η Forthnet έχει ως default SNR τα 6 decibel, αντί τα 9 του ΟΤΕ

2. Αν υπάρχει κοντά σου υποκατάστημα Forthnet, πήγαινε εκεί

3. Θα τον κόψουν αυτοί, στα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται εξουσιοδότησή σου προς τον νέο ISP να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση

4. Εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Περίπου από 20ήμερο και βάλε. Θα έχεις κανονικά internet και τηλεφωνία από τον ΟΤΕ, μέχρι την ημέρα που θα σε ειδοποιήσει η Forthnet με SMS ότι θα γίνει η μετάβαση στο ιδιόκτητο δίκτυό της. Εκείνη την ημέρα, θα διακοπεί το internet και η τηλεφωνία κατά τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες. Αν όλα πάνε καλά, κατά το απογευματάκι θα έχεις internet και τηλεφωνία, τα οποία πιθανότατα θα υπολειτουργούν τις πρώτες ώρες (μπορεί να έχεις PPP disconnects, χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού, θα σε καλούν αλλά δε θα κουδουνίζει η συσκευή, δε θα μπορούν να δρομολογηθούν κλήσεις σου προς συνδρομητές ορισμένων παρόχων σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας κλπ). Την επόμενη - βαριά τη μεθεπόμενη - ημέρα, όλα αυτά θα έχουν ρυθμιστεί. Αν όλα πάνε καλά

5. 24.90 ευρώ/μήνα, ο Φ.Π.Α. είναι μέσα στην τιμή.

Δημοσ.

Τhanks parsifal! Mε φοβισες λιγο στο 4 αλλά 2 μερουλες ειναι συτες θα περασουν...

Να δηλωσω βλαβη ή να δω πως θα ειναι με Forthnet και μετα δηλωνω βλαβη σε αυτους. Γιατι τουλαχιστον πανω σε αυτο το θεμα ο ΟΤΕ ειναι καλυτερος.

Δημοσ.

Η μεγάλη απόσταση που απέχεις από το Αστικό Κέντρο και η εξασθένιση (attenuation) του σήματος στον βρόχο σου συναρτήσει της απόστασης αυτής δεν είναι βλάβη, αλλά εγγενής περιορισμός της τεχνολογίας ADSL.

Βάσει του downstream attenuation στα στατιστικά που δίνεις παραπάνω, απέχεις μάλλον πάνω από 2300-2400m από το A.K. (εκτός αν ξέρεις σίγουρα ότι δεν είναι έτσι). Οπότε, οι ταχύτητες που συγχρονίζεις τώρα φαίνονται λογικές...

Δημοσ.
Hρθε η ώρα να βάλω 2play οποτε έχω μερικές ερωτησούλες (οποιος θελει απαντάει)...

Καταρχήν εχω conn-x και η ταχύτητα του DSL κλειδώνει περίπου στα:

13100 kbps / 631 kbps

noise margin upstream: 9 db

output power downstream: 22 db

attenuation upstream: 32 db

noise margin downstream: 9 db

output power upstream: 11 db

attenuation downstream: 36 db

- Αν βάλω forthnet θα αλλάξουν πολύ οι ταχυτητες; Δεν με ενδιαφερει το download οσο το upload το οποιο θελω να ειναι max. Αν οχι να το δηλωσω ως βλαβη στον ΟΤΕ πριν κανω την αιτηση στη forthnet;

- Πως προτείνετε να κανω την αίτηση; Να παω σε υποκαταστημα της εταιριας ή ηλεκτρονικα;

- Τον ΟΤΕ θα τον κοψουν αυτοί ή θα πρεπει να κανω κατι εγώ;

- Ποσο καιρο κανει μεχρι να γινει η μεταβαση; Θα μεινω χωρις ιντερνετ για καποιο διαστημα;

- δεν θελω να εχω δωρεαν τηλεφωνο αλλά μονο ιντερνετ η χρεωση ειναι 25ευρώ ή δεν υπολογιζεται το ΦΠΑ;

Μεγάλο upstream βλέπω. 32db με μισό Mbps? Για πάρε τηλέφωνο τον ΟΤΕ για βλάβη. Αλλά και με 36db 13Mbps μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο. Τσέκαρε το εν όσω είσαι στον ΟΤΕ

Δημοσ.

καλησπερα παιδες!! Σημερα ενεργοποιηθηκε επιτελους η καινουρια συνδεση στο ιδιοκτητο της forthnet που φτανει ταχυτητες μεχρι στα 24mbit.Βασικα ηξερα οτι το πιο πιθανον ηταν να μου κλειδωσει η ταχυτητα πιο κατω αλλα οχι και τοσο!!...Απογοητευση σκετη....1,5 mbit με το ζορι σε καθε μετρηση που εκανα και 150kb/s στο rapishare maximum ....η μονη καλη ταχυτητα που μου επιασε ηταν οταν κατεβασα απο το site της nvidia. που μου κατεβαζε με 1.7Mb/s που δεν ξερω ποσα mbit ειναι αυτο..Ολη την μερα προσπαθω να παρω τηλεφωνο το τμημα τεχνικης υποστηριξης αλλα τηλεφωνα ''και καλα'' κατειλημενα:devil::devil:...Τελος παντων ρυθμισεις υπαρχουν ετσι ωστε να βελτιωθει η ταχυτητα η θα μεινουμε ετσι?..??:

Δημοσ.

σήμερα το απόγευμα θα πάω να κάνω αίτηση για το forthnet 2play

είμαι στην οτενετ τώρα στα 2mb/s που πέρσι το έκαναν 8mb/s δωρεάν.

είμαι στο κέντρο της Λάρισας, και ελπίζω να έχω κάποια σεβαστή ταχύτητα όταν συνδεθώ με την forthnet,γιατί ακούω κάτι παραπονάκια από την forthnet,παρ' όλα αυτά θα την εμπιστευτώ.

Δημοσ.

Ε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ....εχω συνδεθει οπως προαναφερα πιο πανω με forthnet και μια ταχυτητα της προκοπης δεν εχω δει.Σημερα το πρωι μου ειχε σε μετρηση την εξωφρενικη ταχυτητα των 53kbps.ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1800 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.....περνω και στις υποστηριξεις και ολα κατηλειμενα.τωρα το βραδυ επιασε τα λογικα ηλιθια επιπεδα του 1.5 Mbit ....

επισης θελω να κανω 2 ερωτησουλες.....

1) δεν μου εχουν στειλει καινουριο κωδικο και μπενς με τον παλιο πριν γινει η αναβαθμιση, που ειχα στο 1 mbit

2)χτες το βραδυ μου κλειδωνε στα 15mbit.....δηλαδη ολη την ωρα σκαμπανεβασματα θα χω?????(χρησιμοποιουσα to http://www.speedtest.net)

3)τι προγραμμα χρησιμοποιειτε για να σας βγαλουν τα στοιχεια που παραθετουν πιο πανω???

Παρακαλω καποιος να βοηθησει γιατι πονανε τα μυαλα μου!!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

1) αν δεν σου έχουν στείλει νέο κωδικό και έτσι παίζει να μην έχεις αναβαθμιστεί πλήρως σε "έως 24mbit"

2) ΔΕΝ χρησιμοποιούμε Speedtests για να checkάρουμε ταχύτητες σε γραμμές πάνω από 2mbit, ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ!!!

βάζεις download manager με segmented downloading και κατεβάζεις από Nvidia ή ΑΤΙ για να δεις πόσα πιάνεις...

ΟΧΙ από rapidshare!!! αν δεν σκας λεφτά για premium account στο rapidshare τσαμπέ κατεβάζεις μέχρι 50-55KB/sec...έχουν βάλει κόφτη

Δημοσ.

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 19555 kbps

Upstream Rate: 1020 kbps

Downstream Margin: 6 db

Upstream Margin: 12 db

Downstream Line Attenuation: 11 db

Upstream Line Attenuation: 1.5 db

Downstream Transmit Power: 9 db

Upstream Transmit Power: 19 db

Ξεχασα να παραθεσω τα παραπανω στοιχεια

Το μεγιστο που μου πιανει ειναι τα 2.5-3.5 mbit μονο τα μεσανυχτα και η μεγιστη ταχυτητα που πιανει ειναι 100-150.......ΗΔΗ ΑΠΟΘΗΜΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ 1ΜΒΙΤ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥ

• Super Moderators
Δημοσ.
Το μεγιστο που μου πιανει ειναι τα 2.5-3.5 mbit μονο τα μεσανυχτα και η μεγιστη ταχυτητα που πιανει ειναι 100-150.......ΗΔΗ ΑΠΟΘΗΜΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ 1ΜΒΙΤ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥ

από που αυτό το συμπέρασμα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...