prigipa_m Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Εγώ ενεργοποιήθηκα σε 2play την Τετάρτη στις 11 του μήνα. Βρίσκομαι Τούμπα / Θεσσαλονίκη. Συνολικά περίμενα περίπου 2 μήνες απο την κατάθεση της αίτησης (η αίτηση κατατέθηκε αν θυμάμαι καλά αρχές Μαίου). Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου μιας και υπάρχει το γνωστό πρόβλημα έλλειψης πορτών στην Τούμπα και άτομα τα οποία έκαναν αίτηση πριν απο μένα δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Γενικώς η FORTHnet απ'οτι κατάλαβα δεν τηρεί σειρά προτεραιότητας και κακώς. Οσον αφορά την γραμμή, κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, συγχρονίζει περίπου στα 21500 (είμαι πολύ κοντά στον ΟΤΕ) και δεν έχω καθόλου disconnects. Downloads κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και με την χρήση download manager, τερματίζει, δηλαδή μένει κολλημένο στο 2,1mb/s. Αυτό βέβαια απο πηγές που μπορούν να δώσουν, όπως πχ rapidshare με premium acc. Σε torrents, απο private tracker το μεγαλυτερο που έχω πιάσει είναι 1,5mb/s. Γενικότερα ακόμα και το σερφάρισμα είναι πολύ πιο άνετο και ταχύτερο απο πριν (είχα 1024). Οσον αφορά την τηλεφωνία, η ποιότητα είναι περίπου ίδια με του ΟΤΕ (ισως λίγο χειρότερη) τόσο σε κλήσεις προς σταθερά όσο και προς κινητά. Εχω πρόβλημα όμως με την αναγνώριση, δεν δουλεύει, όπως και σε πολλούς άλλους. Επίσημα η απάντηση της FORTHnet είναι οτι υπάρχει ασυμβατότητα με κάποιες συγκεκριμένες μάρκες τηλεφώνων. Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά ασύρματα και δεν παίζει. Ενσύρματη συσκευή δεν έχω δοκιμάσει (με ενσύρματη στους περισσότερους παίζει η αναγνώριση). ΥΓ. Router χρησιμοποιώ το USR 9107 και συγχρονίζει λίγο πιο πάνω απο το SpeedTouch 585 v6 που επίσης δοκίμασα. Η FORTHnet μου έστειλε ενα Siemens CL-110 αλλά έμεινε στο κουτί μιας και έχει μόνο μια ethernet. Καλορίζικος!!!Θέλω μία χάρη να δοκιμάσεις και το Siemens να δούμε έαν θα έχεις αποσυνδέσεις...
panosno1com Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 παιδια να ρωτησω κατι?στο μενου του ρουτερ (usr 9112) δειχνει οτι η γραμμη συγχρονιζει στα 20 mbps.απο ftp και μαλιστα απο ελληνικο ftp,κατεβαζω μονο με 300kb/sec.. episis sto speedtest.net μου δειχνει οτι "τρεχω"στα 3+ mbps και στο τεστ tis forthnet,sta 4+kati,(το τρεξα τρεις τεσσερισ φορες το τεστ τισ φορθεντ,μια μ δειχνει 4+mbps,meta 4.1,4.2..(mbps) δηλ θελω να καταληξω,πως γινεται το ρουτερ να δειχνει 20 mbps k gw να κατεβαζω ουσιαστικα με 3??? να και το μενου του ρουτερ: http://img376.imageshack.us/img376/5461/stauspf0.jpg
Nitrous18 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Na ρωτησο και εγω κατι! απο 12/7 η περιοχη μου καλυπτεται απο ιδιοκτητο και τωρα ειμαι μεσω οτε στο 2play ποτε θα περασω στο ιδιοκτητο??
prigipa_m Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 παιδια να ρωτησω κατι?στο μενου του ρουτερ (usr 9112) δειχνει οτι η γραμμη συγχρονιζει στα 20 mbps.απο ftp και μαλιστα απο ελληνικο ftp,κατεβαζω μονο με 300kb/sec.. episis sto speedtest.net μου δειχνει οτι "τρεχω"στα 3+ mbps και στο τεστ tis forthnet,sta 4+kati,(το τρεξα τρεις τεσσερισ φορες το τεστ τισ φορθεντ,μια μ δειχνει 4+mbps,meta 4.1,4.2..(mbps)δηλ θελω να καταληξω,πως γινεται το ρουτερ να δειχνει 20 mbps k gw να κατεβαζω ουσιαστικα με 3??? να και το μενου του ρουτερ: http://img376.imageshack.us/img376/5461/stauspf0.jpg Εννοείται ότι έχεις κλέισει όλα τα προγράμματα και δεν κατεβάζεις/δίνεις πουθενά τπτ Na ρωτησο και εγω κατι! απο 12/7 η περιοχη μου καλυπτεται απο ιδιοκτητο και τωρα ειμαι μεσω οτε στο 2play ποτε θα περασω στο ιδιοκτητο?? Τηλ. την Forthnet
cordobros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 παιδια να ρωτησω κατι?στο μενου του ρουτερ (usr 9112) δειχνει οτι η γραμμη συγχρονιζει στα 20 mbps.απο ftp και μαλιστα απο ελληνικο ftp,κατεβαζω μονο με 300kb/sec.. episis sto speedtest.net μου δειχνει οτι "τρεχω"στα 3+ mbps και στο τεστ tis forthnet,sta 4+kati,(το τρεξα τρεις τεσσερισ φορες το τεστ τισ φορθεντ,μια μ δειχνει 4+mbps,meta 4.1,4.2..(mbps)δηλ θελω να καταληξω,πως γινεται το ρουτερ να δειχνει 20 mbps k gw να κατεβαζω ουσιαστικα με 3??? να και το μενου του ρουτερ: http://img376.imageshack.us/img376/5461/stauspf0.jpg το ρουτερ σου δειχνει στα ποσα κλειδωνει και οχι ποσα πιανειs. τα τεστ που κανειs ειναι μη εγκυρα. κανε αυτο το τεστ ftp://ftp.forthnet.gr/pub/www/apache/forrest/ κατεβαζονταs το προτελευταιο αρχειο βλεπονταs την ανωτερη ταχυτητα που στο κατεβαζει. αυτο ειναι το πιο εγκυρο τεστ που συνιστα η φορθνετ.
panosno1com Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 βλεπονταs την ανωτερη ταχυτητα που στο κατεβαζει.αυτο ειναι το πιο εγκυρο τεστ που συνιστα η φορθνετ. φτανει μεχρι και 375 kb/sec.. το apache-forrest-0.8.zip κατεβασα!! βασικα απο ftp τοσα πιανω περιπου... αν συνδεσω το router stin ethernet?μηπως φταιει το καλωδιο τηλεφώνου?αυτο π ειχε στο κουτι του το ρουτερ ηταν πολυ κοντο+δεν εφτανε απ το γραφειο μου(οπου ειναι πανω το ρουτερ)μεχρι την πριζα τηλεφωνου.Ειδα στις οδηγιες οτι χρειαζεται ενα απλο καλωδιο τηλεφωνου...και ετσι εβαλα ενα καλωδιο τηλεφωνου που συνδεοταν το μοντεμακι τησ 56Κ...(και παλια σε ενα τηλεφωνο σταθερο το ειχα,παντως δεν ειναι αρχαιο 2 χρονια το χω) νταξει σκεφτομαι να βαλω το καλωδιο που ειχε το κουτι του ρουτερ(θα τοποθετησω το ρουτερ αλλου στο γραφειακι μου) τεσπα συνοψιζοντας.στη καρτα δικτυου αν το συνδεσω θα ναι καλυτερα? α και οπως ειπε ενας φιλος παραπανω,εννοειται οτι δεν εχω τπτ να "δινει" ή να κατεβαζει οταν κανω τα τεστ! EDIT: λοιπον εκανα αυτο που ειπα (συνδεση ethernet) και τωρα ειναι πολυκ καλυτερα.... το speedtest.net μου δινει 7mbps..αυτο το ειπατε να κατεβασω απο το ftp tis forthnet κατεβαινει με 1200kb ana sec!! μεσα σε 20 δευτερολεπτα και δεν ξερω αν παει κι αλλο!!! παιδια ειχα διαβασει σχετικα με την θυρα ethernet και λεω ελα μωρε που να αγοραζω καρτα δικτυου να συνδεσω το ρουτερ (εχω και pc τετραετιας περιπου)...τελικα εδωσα 8 ευρω και πηραμια konig pci ethernet network card... απο ενα καταστημα της περιοχης μου...και πιστευω ολα ειναι καλα!! ETHERNET>USB TO ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ Κ ΓΩΩΩ!!!
Ribos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Γεια χαρά κατά αρχήν! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ κοντά ένα χρόνο. Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή μολίς τώρα έφτασε το forthnet2play στη περιοχή που μένω στη Πάτρα, αν γίνετε να μπω στο ιδιόκτητο δίκτυο χωρίς όμως να έχω τηλέφωνο! Δηλαδή αναλυτικότερα : Εγώ στο σπίτι μου δεν έχω καθόλου Internet καθώς δεν έχω καθόλου τηλέφωνο από τον ΟΤΕ (το έχουμε κόψει περίπου ενάμιση χρόνο). Η ερώτησή μου είναι αν γίνετε να πάρω το forthnet2play χωρίς να έχω καθόλου τηλέφωνο στο σπίτι μου, δηλαδή δεν έχω καμία σχέση με τον ΟΤΕ! Ευχαριστώ προκαταβολικά Και για κάποιον φίλο πιο πάνω που λέει οτι δεν έπιανε καλές ταχυτητες ας συνδέσει το router του με ethernet είναι αποδεδιγμένο ότι πιάνεις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες με ethernet παρλα με usb διότι το ethernet δεν καταναλώνει καθόλου μνήμη σε αντίθεση με το usb!
Tox0tis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Φυσικα και θα μπορεις. Θα εχεις τηλεφωνο απο forthnet,με νουμερο που θα σου δωσουν αυτοι (στην Αθηνα ξεκινουν απο 211 αντι 210 που εδινε ο ΟΤΕ).
Kagkouros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Παιδιά δεν διάβασα τις 172 σελίδες να δω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο :-P ... αλλά στο πλαίσιο που βάζεις τον αριθμό τηλεφώνου σου για να δεις άμα υποστηρίζει 24Mbps (http://adslwizard.forthnet.gr/) όταν έβαλα τον αριθμό μου λέει "Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή σας." Τέλος πάντων έβαλε ο γείτονας μου και του λένε τώρα πως αντί για 24Mbps υποστηρίζονται μόνο 8Mbps και κοντά στα Χριστούγεννα μάλλον θα έχει 24Mbps. Σας έχει τύχει κάτι παρόμιο? ή γνωρίζεται κάτι σχετικά με αυτό?
Angeldust Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 το ρουτερ σου δειχνει στα ποσα κλειδωνει και οχι ποσα πιανειs.τα τεστ που κανειs ειναι μη εγκυρα. κανε αυτο το τεστ ftp://ftp.forthnet.gr/pub/www/apache/forrest/ κατεβαζονταs το προτελευταιο αρχειο βλεπονταs την ανωτερη ταχυτητα που στο κατεβαζει. αυτο ειναι το πιο εγκυρο τεστ που συνιστα η φορθνετ. Το τεστ του speedtest δεν είναι έγκυρο? ΟΟΟΟΚ! Take a look!
tonypapadovic Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Με πόσο κατεβάζεις; Αν κατεβάζεις όσο κατέβαζες και πριν τι να το κάνεις το τεστ;! Γιατί αυτά διαβάζουμε στα fora... Εγώ ας πούμε κατεβάζω περισσότερο απ' όσο λέει το συγκεκριμένο τεστ!
cordobros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 το εγκυρο τεστ ειναι με ποσα κατεβαζειs ενα αρχειο,γιαυτο και η φορθνετ σου δινει το συγκεκριμενο τεστ για να δειs με ποσα κατεβαζειs το συγκεκριμενο αρχειο.
prigipa_m Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Φυσικα και θα μπορεις. Θα εχεις τηλεφωνο απο forthnet,με νουμερο που θα σου δωσουν αυτοι (στην Αθηνα ξεκινουν απο 211 αντι 210 που εδινε ο ΟΤΕ). Καινούργιο αυτό..?Απο πότε ισχύει..?
cordobros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 εγω παντοs που ειχα ρωτησει την φορθνετ πριν κανα διμηνο,μου ειπαν οτι πρεπει να παρειs γραμμη απο τον ΟΤΕ και μετα την αφηνειs. εαν δινει γραμμεs πλεον η φορθνετ χωριs παρεμβαση ΟΤΕ ,θαναι κατι προσφατο.
Ribos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Φυσικα και θα μπορεις. Θα εχεις τηλεφωνο απο forthnet,με νουμερο που θα σου δωσουν αυτοι (στην Αθηνα ξεκινουν απο 211 αντι 210 που εδινε ο ΟΤΕ). Αυτό είναι standar ; Δηλαδή το έχεις κάνει εσύ ή απλά έχεις ακούσει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.