Προς το περιεχόμενο

Forthnet - 2play

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από Δευτέρα 15/01.

Τι περιλαμβάνει:

Με 39,90ευρώ το μήνα (περιλαμβάνεται Φ.Π.Α) έχεις:

--- Απεριόριστες δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις(*),

--- DSL με ταχύτητα 4Mbps όπου το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet είναι διαθέσιμο ή 1Mbps σε περιοχές όπου δεν καλύπτονται ακόμα με δωρεάν μεταφορά στα 4Mbps όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο δίκτυό τους,

--- Δωρεάν εξοπλισμό (για αιτήσεις μέχρι τις 15/02/2007),

--- Δωρεάν τέλος ενεργοποίησης (για αιτήσεις μέχρι τις 15/02/2007, όσοι κάνουν αίτηση αργότερα θα καταβάλουν το ποσό των 34,90ευρώ για την ενεργοποίηση).

Ημέρες ενεργοποίσης:

Η ενεργοποίηση θα γίνει σε 3 εβδομάδες από την ημέρα που θα γίνει η αίτηση (έτσι λένε τουλάχιστον).

Καταγγελία σύμβασης:

Το συμβόλαιο είναι αορίστου χρόνου όμως σε περίπτωση που θελήσετε να το διακόψετε πριν τους 12 μήνες, θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 70ευρώ. Για διακοπές από το 13ο μήνα και μετά δεν υπάρχει καμιά επιπλέον επιβάρυνση.

Διαδικασίας υποβολής αιτήσεων:

Για να κάνει κανείς αίτηση πρέπει να την εκτυπώσει από το site της Forthnet και είτε να τη στείλει ταχυδρομικά είτε να την παραδόσει ο ίδιος σε ένα από τα γραφεία της Forthnet (επισυνάπτοντας πάντα φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και ενός πρόσφατου λογαριασμού του ΟΤΕ).

Τι γίνεται με το πάγιο του ΟΤΕ:

Σε περιοχές όπου είναι ήδη διαθέσιμη η κάλυψη μέσω ιδιόκτητου δικτύου Forthnet δεν πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ, όπου όμως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ακόμα, τότε πληρώνεις κανονικά το πάγιο μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο της Forthnet στην περιοχή και να μεταφερθείς σε αυτό.

(*) Οι Οι αστικές και υπεραστικές κλήσεις είναι δωρεάν για όλο το εικοσιτετράωρο και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

-------------------------------

Όλα καλά ως εδώ (είναι μάλιστα κάπως φθηνότερη από το αντίστοιχο πρόγραμμα της Tellas -Zisto TEL+DSL-) αλλά το πρόγραμμα έχει μόλις ξεκινήσει, δεν έχει γίνει καμιά ενεργοποίηση και σίγουρα θα μαζευτούν πολλές αιτήσεις από τους δυσαρεστημένους του ΟΤΕ αλλά και από όσους περιμένουν ακόμα από Tellas.

Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω εγώ: είχατε ποτέ σύνδεση Forthnet?

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την εταιρία; Το τηλεφωνικό κέντρο;

Κι επίσης: θεωρείτε πως η Forthnet έχει τη δυνατότητα να χειριστεί μεγάλο όγκο αιτήσεων ή θα χάσει τη μπάλα όπως η Tellas?:confused: :confused: :roll:

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εδώ και 2 χρόνια περίπου έχω adsl από forthnet. Μου δίνει την εικόνα οργανωμένης εταιρίας. Μάλιστα την ενεργοποίησή μου την είχα κάνει σε περίοδο προσφορών που ο όγκος των αιτήσεων ήταν αυξημένος. Δεν υπήρξε όμως καμία καθυστέρηση. Το τηλεφωνικό κέντρο το θεωρώ καλό από την άποψη ότι με όσους τηλεφωνητές έτυχε να μιλήσω ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν και να ψάξουν ό,τι θέμα τους έθετα. Το μόνο κακό είναι η μεγάλη αναμονή που συνάντησα. Αυτό όμως απ' όσο γνωρίζω υπάρχει σε όλες τις εταιρίες παροχής internet. Από θέμα ταχυτήτων δεν έχω κανένα παράπονο.

Δημοσ.

H περιοχή μου ήδη υποτίθεται ότι καλύπτεται. Δεν ξέρω βέβαια τους χρόνους που απαιτεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Διαβάζω στα διάφορα fora, τι γίνεται με την Tellas και το Zisto, και μου σηκώνεται η τρίχα.

Μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να ειδοποιήσω την Otenet να μου κόψει τη DSL και μετά να περιμένω άγνωστο χρονικό διάστημα, είμαι διστακτικός.

Ως παλιός συνδρομητής της Forthnet ήμουν πολύ ικανοποιημένος και από το DSL της αλλά και από το CC της εταιρείας. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται τώρα που πάει για μικρός ΟΤΕ.

btw, δεν μπορεί κανείς να πλακώσει στις φάπες όλες τις εταιρείες, για αυτά που κραυγάζουν στις διαφημίσεις αλλά άλλα αναφέρουν στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου;

Αν διαβάσετε το συμβόλαιο του 2play, θα δείτε ότι οι "Απεριόριστες δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις", μεταφράζονται σε "εύλογο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιεί ένας οικιακός χρήστης (κατά την κρίση της Forthnet), που αν τον υπερβεί ο χρήστης, θα του προταθεί από την Εταιρεία, ένα εναλλακτικό πλάνο κοστολόγησης".

Κάπως έτσι διατυπωμένο, αλλά you get the point.

Δημοσ.

Αν διαβάσετε το συμβόλαιο του 2play, θα δείτε ότι οι "Απεριόριστες δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις", μεταφράζονται σε "εύλογο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιεί ένας οικιακός χρήστης (κατά την κρίση της Forthnet), που αν τον υπερβεί ο χρήστης, θα του προταθεί από την Εταιρεία, ένα εναλλακτικό πλάνο κοστολόγησης".

Κάπως έτσι διατυπωμένο, αλλά you get the point.

Αυτό δε το είχα δει! Για να είμαι ειλικρινής δε διάβασα το συμβόλαιο, πάντως στις "Συχνές ερωτήσεις" στο site δε το αναφέρει, ούτε στο τηλ δε μου το είπαν.

Όσο για την αναμονή: μόλις 4 λεπτά!! (συγκριτικά με τα 20-30 και 40 στην Tellas είναι τέλεια).

Αλλά κι εγώ μετά από αποτυχημένη εμπειρία με το δίκτυο της Tellas, είμαι πολύ διστακτική... Θα είναι όντως 3 οι εβδομάδες ή 13;

Δημοσ.

Σελίδα 3 από 4, της αίτησης συνδρομής.

Όρος 6.9 (προφανώς ο αριθμός είναι τυχαίος και δεν υποννοούν κάτι).

Δημοσ.

Lipon na pw kai gw thn apopsi moy kai na kanw mia mikri sigkrisoula me Tellas :grin:

Ημέρες ενεργοποίσης:

Η ενεργοποίηση θα γίνει σε 3 εβδομάδες από την ημέρα που θα γίνει η αίτηση (έτσι λένε τουλάχιστον).

Min to desete sxini kordoni idika ama prepei na diakopsete tin dsl sas apo ton OTE i akoma xirotera apo kapion allon paroxea. O OTE thelei 12 ergasimes gia na sthn diakopsi kai meta pernei kai alles meres gia na perasi sto sistima tou oti den exeis pleon dsl. Tote tha prepei na stilei tin aitisi ths i forthnet ean iparxi akoma sto sistima tou OTE tote aporiptete. Na ipologizete 1 mina xoris DSL gia na eiste mesa :-?

Καταγγελία σύμβασης:

Το συμβόλαιο είναι αορίστου χρόνου όμως σε περίπτωση που θελήσετε να το διακόψετε πριν τους 12 μήνες, θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 70ευρώ. Για διακοπές από το 13ο μήνα και μετά δεν υπάρχει καμιά επιπλέον επιβάρυνση.

12 mino exei kai i Tellas mono pou ekei einai ta diplasia ama to diakopseis apo ton proto mina alla oso pernane oi mines peftei to kostos. Enoite meta tous 12 mines kai Tellas diakopteis xoris kostos.

Διαδικασίας υποβολής αιτήσεων:

Για να κάνει κανείς αίτηση πρέπει να την εκτυπώσει από το site της Forthnet και είτε να τη στείλει ταχυδρομικά είτε να την παραδόσει ο ίδιος σε ένα από τα γραφεία της Forthnet (επισυνάπτοντας πάντα φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και ενός πρόσφατου λογαριασμού του ΟΤΕ).

To kalo tis Tellas einai oti perneis sto 13800 ean eise tixeros kai ta grapsei sosta o upalilos erxete courrier spiti sou (dorean) se mera kai ora pou thes ipografeis tou dineis oti fototipies xriazonte analoga tin periptosh.

Τι γίνεται με το πάγιο του ΟΤΕ:

Σε περιοχές όπου είναι ήδη διαθέσιμη η κάλυψη μέσω ιδιόκτητου δικτύου Forthnet δεν πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ, όπου όμως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ακόμα, τότε πληρώνεις κανονικά το πάγιο μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο της Forthnet στην περιοχή και να μεταφερθείς σε αυτό.

Edw i tellas nomizw exei ena paketo se opies perioxes tha tous kalipsei se 6 mines tous dinei ena paketo dsl 1024 ola ta tilephona astika iperastika dorean me ena kostos 37 euro peripou ton mina. Enoite plironeis kanonika pagio tou OTE omws otan erthi stin perioxi sou h Tellas se metaferoun sto diko toys kai sto analogo paketo.

Na simiosoume edw kai oi 2 eteries den dinoun DSL se ISDN grammes tha prepei na tis kanete PSTN.

To megalo yper ths Tellas einai oti dinei xoris extra xreosh dikh ths grammi me dikh tis arithmodotish (211-4000xxx) opou ekei epanw exeis tilephonia kai dsl 4mbit. Omws se auth tin grammi den mporeis na kaneis foritotita tou noumerou pou exeis apo OTE. Episeis tha prepei h kalodiosh tou spitiou sou na exei dinatotita gia deuterh tilephoniki grammi gia na mpei ekei. Allios tha prepei na peraseis esy me kapion ilektrologo eksoterikh. To olo kalo sthn ipothesh opws eipa einai dorean thn bazeis (opote mpei :) ) alla den meneis oute 1 lepto xoris dsl. Otan erthei tote kobeis thn dsl apo ton OTE.

Episeis ean katalaba kala i forthnet den dinei allo paketo alla mono dsl+tilephonia enw i tellas mporeis na epilekseis se 3 paketa kai na pareis auto pou theleis simfona me tis anagkes soy.

Elpizw na paei kalitera apo tin Tellas i forthnet na eide ta lathoi pou kanane kai na ta diorthosei gia na min taleporiete o kosmos. Ainte na doyme kai entiposeis apo tous protous pou tha baloyn :) elpizw na min mpoukosei pali opws ton Noembrio :roll:

Δημοσ.

Η σύνδεση της forthnet στο 2play απο το ιδιόκτητο δίκτυο που απο οτι λέει θα με καλύπτει απο 21/1/07 (περιοχή θησείου) στα 4Mbit, είναι σε full llu η σε shared?

Δημοσ.

Είμαι πελάτης της forthnet περίπου τρία χρόνια και σχεδόν ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Κατέθεσα εχθές την αίτηση και περιμένω ( απ'οτι μου είπαν σε τρείς εβδομάδες ) να συνδεθώ και να απαλλαγώ απο τον ακατονόμαστο..

Δημοσ.
Είμαι πελάτης της forthnet περίπου τρία χρόνια και σχεδόν ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Κατέθεσα εχθές την αίτηση και περιμένω ( απ'οτι μου είπαν σε τρείς εβδομάδες ) να συνδεθώ και να απαλλαγώ απο τον ακατονόμαστο..

Plaka mas kaneis file esy diladi perisi ton Febrouario den sernosoun tou kerata gia 1 mina ? tote to eixe paradexti dimosia kai i forthnet tora prosfata ton Noembrio den uparixe problima pali gia 1 mina ? to teleuteo den bgike kamia anakoinise to thapsane mono ama pernes tilephono sou elegan pos nai exete dikio kseroume to problima perimenoume na mas energopisoun to kikloma.

Egw tous pira tilephono kai tis 2 fores paraponethika mou apantisan pos gnorizoun to problima zitisan signomi kai mou dosan kai tis 2 fores 1 mina epipleon dorean ston logariasmo mou. :mrgreen:

Me alla logia ton teleuteuo 1 xrono 2 fores epi 1 mina kathe fora yparxe problima sthn forthnet logo kakou ipologismoy tous sto thema auksiseis tou internet traffic me to eksoteriko. :evil:

Δημοσ.

μπές στο site της forthnet και κάνε κλίκ δέξια έκει που λέει έλεγχος διαθεσιμότητας.΄Βάλε τον αριθμό τηλ και θα σου πεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...