cronos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Πριν κανα μήνα τραβήξαμε μία συναυλία που έδωσαν κάτι φίλοι μου με δύο κάμερες και θέλω να μοντάρω τα πλάνα. Η μία κάμερα έχει τραβηχθεί σε πλαίσιο 4:3 και η άλλη σε πλαίσιο 16:9. Το πρόβλημα με την δεύτερη έκδοση είναι ότι περάστηκε στον υπολογιστή σε πλαίσιο 4:3 και εμφανίζεται το γνωστό φαινόμενο του υδροκεφαλισμού. Την πρώτη κάμερα την έχω περάσει ο ίδιος σε MPEG2 και είναι όλα μια χαρά. Την δεύτερη μου την έχουν δώσει σε DVD δηλαδή VOB αρχεία. Θέλω λοιπόν να διορθώσω την δεύτερη κάμερα, αφού πρώτα την κάνω import και αυτή σε MPEG2. Το ερώτημα είναι πώς την κάνω import σε MPEG2 και πώς μετατρέπω στη συνέχεια το 4:3 se 16:9? Επίσης, θέλω να δουλέψω στο Pinnacle Studio. Παρατήρησα ότι μπορεί να κάνει μοντάζ στα πλάνα, αλλά θα πρέπει και τα δύο να είναι στο ίδιο πλαίσιο. Δε μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με την μία κάμερα σε 4:3 και την άλλη σε 16:9. Και εδώ έρχεται το δεύτερο ερώτημα. Πώς μπορώ να κόψω το 4:3 πάνω και κάτω και να το κάνω 16:9 χωρίς να παραμορφωθεί το σήμα, ή να μετατρέψω την δεύτερη κάμερα σε 16:9 έχοντας ταυτόχρονα δύο μαύρες μπάρες πάνω και κάτω έτσι ώστε να είναι και αυτό 4:3. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.