littlelouievegos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Από πότε ο αντι-ρεαλιστικός φωτισμός έγινε και καλύτερος ρε; . Για σένα βέβαια ίσως ο flashy φωτισμός να είναι καλύτερος,άλλοι προτιμούν τον ρεαλιστικό . Οι εκρήξεις είναι στο ίδιο επίπεδο επίσης (ποιοτικά,απλά λόγω της arcade φύσης της Χ360 υπάρχουν περισσότερες,δεν είναι καλύτερες. Διαβάζεις ρε τι γράφω; ). Μόνο στα environmental particles υπερέχει κάπως το X360. Σε θέματα textures,καθαρότητας κλπ κλπ είναι όμως πολύ μα πάρα πολύ πίσω. Άρα χαίρεσαι που έχει μόνο καλύτερα environmental effects; Γιατί overall φαίνεται σε παρόμοιους χάρτες ποια έκδοση είναι καλύτερη από το συγκριτικό PS: Στο GRAW1 υπήρχε πατέντα για να έχεις τα ageia physics χωρίς την κάρτα. Σίγουρα θα γίνει κάτι τέτοιο και στο GRAW2 οπότε relax Το καλο ειναι να εχεις παιξει και τις 2 εκδοσεις για να μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.. Οτι και να πεις σε καποιον που εχει κονσολα αμα δεν το εχει δει σε high end pc δεν μπορει να καταλαβει τι του λες απο εικονες,video και αποψεις των αλλων απο forums.. Προσωπικα στην αρχη οπως το ειδα νομιζα οτι ηταν εφαμιλλο το IQ με το 360 μου.. Μετα ξαναβαλα το παιχνιδι στο 360 και ειδα μονος μου γιατι οσες κονσολες και να περασουν απο τα χερια μου θα λεω παντα.. PC και παλι PC.. Και ας μην ξεχναμε οτι τωρα οι κονσολες ειναι στο peak τους ετσι και ανταγωνιστικες με τα pc.. Σε κανα χρονο ξερουμε ολοι την συνηθη ιστορια.. Οι κονσολες στην ακρη για κανα exclusive και το pc να περνει παλι φωτια..
p3tran Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Το καλο ειναι να εχεις παιξει και τις 2 εκδοσεις για να μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.. Οτι και να πεις σε καποιον που εχει κονσολα αμα δεν το εχει δει σε high end pc δεν μπορει να καταλαβει τι του λες απο εικονες,video και αποψεις των αλλων απο forums.. Προσωπικα στην αρχη οπως το ειδα νομιζα οτι ηταν εφαμιλλο το IQ με το 360 μου.. Μετα ξαναβαλα το παιχνιδι στο 360 και ειδα μονος μου γιατι οσες κονσολες και να περασουν απο τα χερια μου θα λεω παντα.. PC και παλι PC.. Και ας μην ξεχναμε οτι τωρα οι κονσολες ειναι στο peak τους ετσι και ανταγωνιστικες με τα pc.. Σε κανα χρονο ξερουμε ολοι την συνηθη ιστορια.. Οι κονσολες στην ακρη για κανα exclusive και το pc να περνει παλι φωτια.. πολυ δυσκολα οι κονσολες ειναι στο peak τους αυτη τη στιγμη, και θα επρεπε να το ξερεις καλυτερα αυτο.
john2gr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 GRAW 2 AGEIA Island Footage Patenta gia to nisaki les na bgei? entometaksi blepontas ola auta ta video http://www.ageia.com/physx/videos.html exoun bgei patentes gia ola ta released games? den exo asxolithei me to thema giauto Δεν ξέρω για το νησάκι. In fact ακόμα δεν έχει βγει το hack-άρισμα των παραμέτρων για το GRAW2 Ageia Physics,οπότε έχουμε καιρό . Στο Cellfactor είχε βγει τρόπος (στην final version) να παίζεις χωρίς την κάρτα της ageia της special πίστες. PS: p3tran σε αφήνω να παίξεις στο PC μου πάντως αν θες να βρεις εσύ το φως σου :p
littlelouievegos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 πολυ δυσκολα οι κονσολες ειναι στο peak τους αυτη τη στιγμη, και θα επρεπε να το ξερεις καλυτερα αυτο. Ναι κατι ξερω και εγω..Στο peak τους εννοω απο θεμα hardware γιατι αυτη την στιγμη ειναι "συγκρισιμο/λιγοτερο κατωτερο" απο ενα high end pc και οχι απο θεμα game development.. Θες να μου πεις οτι οσο περναει ο καιρος η διαφορα σε IQ/επιδοσεις και συνεπαγομενα σε δυνατοτητες δεν θα ανοιγει με ενα pc που συνεχως εξελισσεται? Ηδη η 8800GTX ριχνει στα αυτια διπλασιες επιδοσεις σε σχεση με τις καρτες προηγουμενης γενιας(καρτες με hardware εφαμιλλο των κονσολων) και εχει και d3d10.. Φαντασου τι θα γινει οσο περναει ο καιρος.. ΟΣΟ καλο optimisation και να κανεις σε μια κονσολα και ομολογουμενως τα καλυτερα παιχνιδια για κονσολες βγαινουν τα τελευταια χρονια της κυκλοφοριας τους, δεν θα μπορουν να ανταγωνιστουν το D3D10 που σιγα σιγα μπαινει σε εντονοτερους ρυθμους και ποσο μαλλον αργοτερα σε κανα 2 χρονια που θα δουμε games με καθαρο d3d10 σκελετο.. Φαντασου οτι την δυναμη ενος pc σε καθαρα d3d9 παιχνιδι την βλεπεις μολις τωρα, και ενα δειγμα της διαφορας ενος pc με μια κονσολα στο d3d9 θα την δεις στο Crysis.. Εκει που στα χαρτια θα μπορουσε να βγει σε μια κονσολα, αλλα δυστυχως ΑΝ γινει ποτε θα υπαρξουν πολλες θυσιες στο IQ για να ειναι playable..Too much shading power to hold even for the xbox360 Η διαφορα με τον καιρο θα ανοιγει και μαλιστα προς το τελος θα γινει χαωτικη οσο υποστηριξη και να πεσει στο development των κονσολων.. Ετσι ηταν παντα και ετσι θα παραμεινει.. Ειναι η ευχη και η καταρα των κονσολων αυτη..
p3tran Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Ναι κατι ξερω και εγω..Στο peak τους εννοω απο θεμα hardware γιατι αυτη την στιγμη ειναι "συγκρισιμο/λιγοτερο κατωτερο" απο ενα high end pc και οχι απο θεμα game development.. Θες να μου πεις οτι οσο περναει ο καιρος η διαφορα σε IQ/επιδοσεις και συνεπαγομενα σε δυνατοτητες δεν θα ανοιγει με ενα pc που συνεχως εξελισσεται? Ηδη η 8800GTX ριχνει στα αυτια διπλασιες επιδοσεις σε σχεση με τις καρτες προηγουμενης γενιας(καρτες με hardware εφαμιλλο των κονσολων) και εχει και d3d10.. Φαντασου τι θα γινει οσο περναει ο καιρος.. ΟΣΟ καλο optimisation και να κανεις σε μια κονσολα και ομολογουμενως τα καλυτερα παιχνιδια για κονσολες βγαινουν τα τελευταια χρονια της κυκλοφοριας τους, δεν θα μπορουν να ανταγωνιστουν το D3D10 που σιγα σιγα μπαινει σε εντονοτερους ρυθμους και ποσο μαλλον αργοτερα σε κανα 2 χρονια που θα δουμε games με καθαρο d3d10 σκελετο.. Φαντασου οτι την δυναμη ενος pc σε καθαρα d3d9 παιχνιδι την βλεπεις μολις τωρα, και ενα δειγμα της διαφορας ενος pc με μια κονσολα στο d3d9 θα την δεις στο Crysis.. Εκει που στα χαρτια θα μπορουσε να βγει σε μια κονσολα, αλλα δυστυχως ΑΝ γινει ποτε θα υπαρξουν πολλες θυσιες στο IQ για να ειναι playable..Too much shading power to hold even for the xbox360 Η διαφορα με τον καιρο θα ανοιγει και μαλιστα προς το τελος θα γινει χαωτικη οσο υποστηριξη και να πεσει στο development των κονσολων.. Ετσι ηταν παντα και ετσι θα παραμεινει.. Ειναι η ευχη και η καταρα των κονσολων αυτη.. πρωτου συνεχισουμε αυτη την κουβεντα, θα ηθελα να σε ρωτησω αν κατανοεις πληρως τι ειναι το dx9/dx10, και τι σχεση εχουν αυτα με ενα κλειστο κουτι hardware οπως το 360. αν δεν καταλαβαινεις ακριβως, πες μου να ψαξω να σου δωσω μερικα χρησιμα links να διαβασεις ωστε να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα στο μυαλο σου.. οσον αφορα δε το πρωτο που λες, "peak στο hardware" απλα δεν υπαρχει. οι κονσολες κανουν peak στο h/w την πρωτη μερα που κυκλοφορουν στην αγορα, και απο κει και περα καθε μερα πεφτουν. εχουν ακριβως το ιδιο hardware στον κυκλο ζωης τους και ολα τα peaks τους ειναι καθαρα θεμα software.
littlelouievegos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 πρωτου συνεχισουμε αυτη την κουβεντα, θα ηθελα να σε ρωτησω αν κατανοεις πληρως τι ειναι το dx9/dx10,και τι σχεση εχουν αυτα με ενα κλειστο κουτι hardware οπως το 360. αν δεν καταλαβαινεις ακριβως, πες μου να ψαξω να σου δωσω μερικα χρησιμα links να διαβασεις ωστε να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα στο μυαλο σου.. Να μου δωσεις ΕΣΥ λινκς να διαβασω για τα API και το πως συνδεονται με τις κονσολες; Η μηπως λες οτι δεν εχει σχεση με το D3D9 το 360; Ok αστο πες πως δεν ξερω λυπαμαι που ανοιξα αυτη την κουβεντα.. Πες οτι δεν με περνει ρε παιδι μου στην τελικη να χαρεις και λιγο.. Ξερεις περισσοτερα οκ; Καλο θα ηταν πσντως να δεις τα hardware limitations της αγαπημενης σου κονσολας απεναντι σε μια ανοιχτη αρχιτεκτονικη οπως το pc, τα θεωρητικα outputs που μπορει να βγαλει μια κονσολα (texture/pixel fillrate,z sample ,AA και geometry rate) πως αυτα μπορουν να χρησιμοποιηθουν για να εχεις μια ιδεα περι της αρχιτεκτονικης του 360 .. Γιατι παντα σας πασαρουν τα καλα μιας κονσολας και μεχρι εκει.. Εγω παντως δεν θα κατσω να σου εξηγησω, και σιγουρα δεν θελω εξηγησεις.. Τα χω ψαξει πολυ πριν απο οσο νομιζεις και απο πολυ πιο εγκυρα sites και πηγες απο τα fanboystika των κονσολων.. οσον αφορα δε το πρωτο που λες, "peak στο hardware" απλα δεν υπαρχει. οι κονσολες κανουν peak στο h/w την πρωτη μερα που κυκλοφορουν στην αγορα, και απο κει και περα καθε μερα πεφτουν.εχουν ακριβως το ιδιο hardware στον κυκλο ζωης τους και ολα τα peaks τους ειναι καθαρα θεμα software. Ε αυτο δεν σου ειπα και εγω τι δεν υπαρχει.. Η κονσολα ειναι μια κλειστη αρχιτεκτονικη που επιδεχεται μονο optimisations σε software level? Που διαφωνουμε; Κανε λοιπον εσυ "peak στο software" (για να μιλησουμε και λιγο μπακαλιστικα) να κανω εγω ΚΑΙ στο software ΚΑΙ προπαντων να εξελισσομαι συνεχεια στο hardware να δουμε σε λιγο καιρο αν θα με βλεπεις με κυαλια.. Μα καλα δεν εχεις δει τον φαυλο αυτο κυκλο με τις κονσολες χρονια τωρα τι λεμε τωρα; Σου ειπα αστο, δεν εχω διαθεση τωρα να συζητω πραγματα χιλιοειπωμενα.. Παντως ενα tip.. Μην βγαζεις συμπερασματα για ανθρωπους που δεν ξερεις μπορει να εκτεθεις.. Φιλικα παντα..
p3tran Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 .... αρα συμφωνεις οτι αυτα που εγραψες πιο πανω περι dx10-11-12 κλπ δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με την ποιοτητα των γραφικων στο 360 και τα ορια αυτης? υ/γ παντα φιλικα ρε παιδι μου.. κουβεντα να γινεται..
littlelouievegos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 αρα συμφωνεις οτι αυτα που εγραψες πιο πανω περι dx10-11-12 κλπ δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με την ποιοτητα των γραφικων στο 360 και τα ορια αυτης? Μα πως περιμενεις στο μελλον να συγκριθεις με ενα high pc οταν και σε επιδοσεις και σε hardware specs θα απεχεις παρασαγγας; εκει το παω, η κονσολα μενει σταθερη σε επιπεδο hardware το pc εξελισσεται.. Μην τα ξαναλεμε ρε Πετραν.. Το API ειναι πλατφορμα που αναπτυσει τις δυνατοτητες του εκαστοτε hardware και εκει κολλαει στη συζητηση.. Χωρις αυτο το hardware δεν μπορει να κανει κατι..Εαν το API σου δεν ηταν αναπτυγμενο σωστα τοτε αυτο θα επηρεαζε και τις δυνατοτητες του hardware.. Ειναι τυχαιο που βλεπεις συνεχως νεα API versions ακομα και της ιδιας σειρας; Π.χ D3D9a D3D9b D3D9c.. ; Οπως και το hardware ετσι και το API συνεχως εξελισσεται και βοηθαει στην περαιτερω αναπτυξη και υποστηριξη της χαρακτηριστικων της εκαστοτε αρχιτεκτονικης ειτε στο pc ειτε στην κονσολα.. Αυτα που εγραψα λοιπον εχουν σχεση με την ποιοτητα γραφικων στο 360 και τα ορια αυτης καθως το D3D10/11/12 θα υφισταται μονο για τα PC αφου για αυτα θα υπαρχει λογος να φτιαχτουν λογω εξελισσομενου hardware.. Κολαει εμμεσα στην συγκριση οχι αμεσα με την κονσολα δλδ, pου ειναι και θα παραμεινει σε επιπεδο hardware και API ενα υβριδιο D3D9....
Sed22 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Πριν απο λιγο που το επαιξα δεν τρελαθηκα κιολας.Βασικα δεν εχω και πολυ καλη καρτα γραφικων για το απολαυσω σε ολο του το μεγαλειο.Αλλα δεν τρελαθηκα.Ειναι και περιπλοκο!
p3tran Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 κανεις λαθος και παλι. στις κονσολες μεσο/μακροπροθεσμα κανεις δεν χρειαζεται κανενα api, αφου το hardware ειναι συγκεκριμενο και οι developers θα το μαθουνε και θα παρουνε και masters. (σε διαμετρικη αντιθεση με το pc και τις χιλιαδες διαφορετικα setups/ h/w configs) Οταν λοιπον θα μπορεις να πεις οτι μια κονσολα εφτασε στο peak της, αυτο σημαινει οτι οι developers θα μιλανε κατευθειαν με το μεταλο χρησιμοποιωντας το 100%, και οχι μεσω καποιου generic interface που κανει generic γραφικες εργασιες για λογους γενικης συμβατοτητας. (api) το ρισκο με καθε κονσολα, ειναι το κατα ποσο θα πετυχει την απαιτουμενη υποστηριξη -πολυ πριν καν φτασουμε να μιλαμε για peaks- ωστε να μπορει κανεις να θεωρησει οτι ειναι αξιολογη λυση για gaming. * το 360 ειναι σιγουρα ενα παραδειγμα κονσολας που εχει ηδη ξεπερασει (ανετα) τον υφαλο του να αξιζει σαν παιχνιδομηχανη , ενω * το playstation 2 ειναι ενα αριστο παραδειγμα του πως κανει peak μια κονσολα, οταν οι devs ασχολουνται καιρο και μιλανε απευθειας με το μεταλο χωρις generic api's κλπ περιορισμους
littlelouievegos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Κολαει εμμεσα στην συγκριση οχι αμεσα με την κονσολα δλδ, pου ειναι και θα παραμεινει σε επιπεδο hardware και API ενα υβριδιο D3D9.... Ημαρτον.. And no API or "generic" interface in general? Απευθειας στο μεταλλο που ειπες κιολας χαριτολογωντας ε; Δλδ το API υφισταται μονο για λογους συμβατοτητας ε; K then.. Εδω σταματαω εγω..Ειλικρινα.. Για τα αλλα νομιζω οτι σου απαντησα πολλακις..
john2gr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Ποιος είχε παράπονο για τον φωτισμό; Ποιο κακό παιδάκι να το κάνω ντα ντα ποιο;
p3tran Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 τi μας εβαλες "τα camperια της ασφαλτου"? βγαλε καννα screenshot μαχιμο να δουμε περα απο τα καλα textures, πολυ στεγνο απο γραφικα το training. επισης νομιζω πρεπει να κατεβασεις λιγο το gama και να φερεις το χρωμα στο πιο ζεστο. για βγαλε καννα screenshot απο τιποτα τετοιο: εκτος των lost particles (), απο motion blur, depth of field κλπ πως παμε? ή τα εχεις απενεργοποιημενα?
privateer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Den afhnoume thn anousia antipara8esh giati kourase? Milhste gia thn pc ekdosh tou graw. Ante mhn sas ferw ton blizard na sas teleiwsei olous gia to poia ekdosh einai kalyterh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.