Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό! 124GB αντι για 320Gb!

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Έχω πρόβλημα με τον δίσκο μου. Μόλις σήμερα πήρα τον παρακάτω:

INTEL CORE 2 DUO E6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

SUPERTALENT T667UX2GC4 2GB (2X1GB) DDR2 PC5300 667MHZ

ASUS P5B DELUXE WIFI-AP (motherboard)

WESTERN DIGITAL 320GB WD3200JS 7200RPM SATA2

THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W

Και έβαλα Windows XP (pro νομίζω) στα 32bit

Βάζω το cd, κανω boot και στην επιλογή δίσκου για εγκατάσταση βλέπω ότι ο σκληρος αναφέρεται να εχει 131.062 ΜΒ (124GB). Απόρησα, λέω μήπως κάποιο λάθος κάνει απλά. Μπαίνω στα Windows και στο Disk MAnager βλέπω οτι όντως τον έβλεπε σαν 124 Gb αντι για τα 320Gb..

Στην εκκίνηση του υπολογιστή στις πληροφορίες αναφέρονται τα εξής:

Primary Master : Hard disk 320Gb (LBA) (16 Block Mode) (Smart Info Good) (32bit Mode on) (DMA Mode UDMA5) (PIO Mode 4)

Ενώ και νωρίτερα γράφει:

Auto-Detecting SATA 1 IDE Hard Disk

SATA 1 : WDC WD3200JS-22PDB0 21.00M21

Τί να φταίει? Μήπως πρέπει να βάλω 64bit WinXp? Ένας φίλος είπε ότι στο λάπτοπ του έχει 64bit αλλά έχει βάλει WinXp 32bit και δουλεύει.

:confused:

thanks εκ των προτέρων.

Δημοσ.

oxi to provlima einai allou...

kane to exis kai des an doulevei..

pigene : control panel -> administrative tools -> computer managment -> storage -> disk management (sto dexi meros) epelexe ton skliro sou...C ypothetw kai sto katw meros tha leei disk 0 kai tha exei ton skliro sou 124gb alla dipla tha exei kai unallocated space ena kommati poy einai o ypoloipos skliros... epelekse ton kai kane allocate,partition,format kai eisai etoimos me enan akoma skliro...

Δημοσ.

Νομίζω πως αν κάνεις εγκατάσταση WinXp με sp2 δε θα έχεις το πρόβλημα. Ίσως και αν το βάλεις τώρα μετά το format, που έτσι κι αλλιώς το χρειάζεσαι αφού μπαίνεις internet (πως αλλιώς γράφεις εδώ).

Από την άλλη δοκίμασε στο site της εταιρείας του δίσκου σου για κάποιο patch που μάλλον υπάρχει όπως υπήρχε και με το δικό μου τον Maxtor. Είναι πρόβλημα των Xp αν δεν έχουν Sp, δεν έχει σχέση με το αν είναι 64 ή 32 όντως,

Δημοσ.

Τα XP για να "δούν" δίσκους μεγαλύτερους από 137Gb θέλουν τουλάχιστον το SP1..Βέβαια υπάρχουν και προγράμματα απο την ίδια την εταιρεία (WD) που λύνουν κατα κάποιο τρόπο αυτό το πρόβλημα αλλά η πιο σωστή λύση θα ήταν να περάσεις τα XP με το SP1 (τουλάχιστον) εγκατεστημένο..

Δημοσ.

Ti ωραία να ξυπνάς και να βλέπεις τις απαντήσεις μαζεμένες!

Ευχαριστώ παιδιά, τελικά μάλλον τα SP που δεν έχω περάσει ακόμα θα είναι. Ξύπνησα και φρέσκος φρέσκος το μυαλό δούλεψε καλύτερα και απλά το googlαρισα λίγο και βρήκα... (το πρώτο λινκ κιόλας)

http://www.google.gr/search?hl=el&q=Disk+problem&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=

Μιχαλάκη, αυτό που λες το κοίταξα και δεν είχε δεύτερο κομμάτι. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Απόψε θα περάσω τα SP2 ευχαριστώ

Καλή σας μέρα.

Mixalaki, τελικά δίκιο είχες αλλά αυτό το δείχνει αφού έχεις WinXP Sp2.

Ok, έγινε η δουλειά, ευχαριστώ μάγκες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...