Προς το περιεχόμενο

problem ssh vnc


tonys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

 

Εχω εγκαταστησει το vnc viewer στα fedora 5 και τρεχω κανονικα την εντολη

"vncviewer hostname" και συνδεομαι κανονικα.

Πριν τρξω ομως αυτη την εντολη προσπαθω να τρεξω την "ssh -L 5900:hotsname:5900 username" για να το περασω σε ssh Tunnel και παιρνω ως απαντηση "connection refused" στην πορτα 22(ssh) ενω την εχω κανει accept μεσω iptables.

Ο vnc server τρεχει σε windows xp.

 

Γιατι δεν μπορω να το περασω μεσω ssh απο τα linux(fedora)??

 

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να περάσεις το VNC μέσα από SSH, πρέπει και ο VNC Server να τρέχει SSH Server, πράγμα το οποίο μάλλον δε συμβαίνει εφόσον ο Server έχει WinXP. Το SSH δεν είναι ένα μαγικό πρόγραμμα που κρυπτογραφεί οτιδήποτε από τον υπολογιστή μας προς κάπου αλλού. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει μια ήδη υπάρχουσα σύνδεση SSH για να συνδεθεί και σε άλλες υπηρεσίες του remote μηχανήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν ομως παω να εγκαταστησω τον vnc server στα linux μου ζηταει πως πρεπει να εγκαταστησω την γλωσσα perl η οποια με την σειρα της δεν βρισκει το gcc εγκατεστημενο στο μηχανημα οποτε πρεπει να εγκαταστησω και αυτο.Οταν ομως τρεχω το αρχειο για την εγκατασταση του gcc μου βγαζει μηνυμα πως δεν μπορει να διαβασει την καταλληλη πληροφορια και η εγκατασταση αποτυγχανει.Αρα δεν εχω ουτε perl αρα δεν εχω ουτε vnc server.

 

Πως μπορω να το λυσω αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι που είναι χάλια το Fedora, μάθε τουλάχιστον το yum: http://fedora.redhat.com/docs/yum/en/ . Θα σου λύσει τα προβλήματα εξαρτήσεων (όσο το rpm το επιτρέπει τουλάχιστον).

 

Πρέπει να ξεφύγεις από τη λογική των Windows του στυλ «Κατεβάζω το πρόγραμμα, εγκαθιστώ το πρόγραμμα, και όλα καλά» και να μάθεις να δουλεύεις με package repositories.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...