dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Έχω ένα σύστημα σχετικά παλιό με τα εξής: ΑSUS P4C800-E Deluxe. P4 3.0GHz Preskot @ 3200 με Thermalright XP120. (δεν τον έχω ανεβάσει παραπάνω, δεν τρελαίνομαι κιόλας) 2x512MB DDR Patriot PC3500 @ 433MHz. Αti x800GT. Μου δίνετε η ευκαιρία να το αλλάξω με ένα ποιό καινούργιο με την παρακάτω σύνθεση: ASUS M2R32-MVP socket AM2. (έχω) ΑMD Athlon 64 3500+ ΑΜ2 socket. (έχω) Μνήμες DDR2. (Δεν έχω, πρέπει να αγοράσω) Κάρτα γραφικών pci-x. (Δεν έχω, πρέπει να αγοράσω) Tα υπόλοιπα (κουτί, PSU κλπ) είναι οκ. Παιχνίδια παίζω πολύ σπάνια πιά και αυτά που παίζω είναι παλιά strategy. Με ο/c σε AMD δεν έχω ιδέα αλλά δεν θα με χάλαγε να πουσάρω λίγο τον επεξεργαστή. Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να δώσω κάποια χρήματα για μια απλή κάρτα γραφικών και μνήμες DDR2 667 ή 800 ή να κρατήσω το υπάρχων σύστημα. Ομολογώ ότι δεν είχα στο πρόγραμμα να αναβαθμίσω τίποτα αλλά αφού έπεσαν στα χέρια μου τα παραπάνω σκέφτομαι να τα αξιοποιήσω ή να τα δώσω. Καμμιά γνώμη;;;;;
antonl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Απ' τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεσαι για νεότερα παιχνίδια θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι (φαντάζομαι θα σε υπερκαλύπτει το σύστημά σου). Σίγουρα ο 3500+ είναι λίγο καλύτερος από τον P4 αλλά λίγο. Από 'κει και πέρα αν έχεις την όρεξη να μπεις στην διαδικασία να πουλήσεις μνήμες/vga κι έτσι καταφέρεις να πάρεις DDR2/pci-e προσθέτοντας ένα «συμβολικό» ποσό από την τσέπη σου, έχει καλώς. Αν και δύσκολα βλέπω να πιάνει η x800GT ένα ποσό που θα σου επέτρεπε να πάρεις κάποια νέα αντίστοιχων (σχετικά) επιδόσεων.
parsifal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Απ' τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεσαι για νεότερα παιχνίδια θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι (φαντάζομαι θα σε υπερκαλύπτει το σύστημά σου). Σίγουρα ο 3500+ είναι λίγο καλύτερος από τον P4 αλλά λίγο.. +1. Α, και ο 3500+ είναι λίγο καλύτερος από P4, μόνο σε ότι αφορά παιχνίδια, γιατί σε video encoding π.χ. ο P4 είναι μπροστά. Το δίλημμα που έθεσες, θα το κάνω τρίλημμα: Μπορείς επίσης να πουλήσεις ΟΛΑ τα εξαρτήματά σου (εκτός case-psu αν σε καλύπτουν) κομμάτι-κομμάτι για να καταφέρεις καλύτερες τιμές και πηγαίνεις σε πλατφόρμα Core 2 Duo...
Flying_Dutchman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Γιατι να τον αλλαξεις?? Δε θα δεις και τιποτα διαφορετικο σε σχεση με τον 3500. Κι αμα δε παιζεις και παιχνιδια, ουτε καρτα μην αλλαξεις...
simply_the_best Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μην είσαι τρελός, μείνε όπως είσαι...
dimitris74 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 αν πουλωντας τα δικά σου σου βγαινουν να παρεις μνημες και καρτα γραφικών τοτε προχώρα. το συστημα σου δεν ειναι αναβαθμίσιμο πια και αν θές να προσθέσεις κατι μετα θα αναγκαστείς να πας σε άλλο συστημα.
random Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Με αυτα που έχεις, εγω βλέπω 2 επιλογές αναβάθμισεις: 1. πουλας ολο τον p4, και τον 3500, και πανω στη mobo am2 στήνεις AMD X2 AM2, ddr2, pci-x single core ειναι καλουτσικοι σε παιχνιδια. Για αισθητό ανέβασμα σε "χρήση λιγο απ όλα" για να το καταλάβεις την αλλαγη απο p4, θελεις dual core. 2. τα πουλάς όλα, και πας σε intel core 2. οπως και να'χει κατι θα τσοντάρεις. με την πώληση (σκότωμα δηλαδη, αφου ελαχιστοι ψαχνουν για p4 πιά) δεν θα παρεις οσα ειναι να ξοδεψεις. και το καλύτερο, αφου δεν εισαι πολυ των παιχνιδιών: 3. κρατας τον p4, πουλάς το συντομότερο τα AM2 πριν χασουν κι αλλη αξία. Με τον P4 (παντα για No-games) ειναι πολυ καλο συστημα. αν πας απο το 1g ram sta 2, θα φυσάει ακομα και με τα Vista. με XP ουτε αυτα δεν χρειάζεται. Ακόμα κι αν ηθελες παιχνιδια, με μια φτηνη πιά 7600gt agp, θα ηταν ok.
tolis86 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 katse re giati de kanei o p4 gia games?! eleos iremia! pws de kanei?! apla kovei tin 8800gtx. oles tis alles katw apo 8800gtx mia xara tis paei.de lew me 2pirinous kai me monopirinous amd 3000+ kai panw de ti palevei alla oxi kai na mi kanei kiola. se ola ta alla symfwnw
random Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Με τα σημερινά, ναι, όσο το παλεύει κάνει. αν δεν ανεβαζεις τρελές αναλυσεις κάνει. Απλα εννοώ, οτι οποιος ρωτάει, να κάνω αναβαθμιση, προφανώς σκέφτεται το μελλον. Για να δωσει 300 με 500 ευρώ να πάει σε άλλη πλαφτόρμα, μνημες, mb, θα θέλει τουλάχιστον σε 2 χρόνια, το pc του να "παλεύει" τα παιχνιδια του 2009, όπως παλεύει ο p4, τα παιχνιδια του 2006. ενώ αν δεν κάνει αναβάθμιση, το 2009, ο p4 θα παλεύει σαν το Rocky στα 60 του Αλλα... ο φίλος δεν παιζει πολυ, οποτε τσάμπα γράφουμε για games.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.