Προς το περιεχόμενο

οι ati εχουν καλυτερα χρωματα?

Vagos_46

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις εχθες η 7600gs μου σε agp παρεδωσε πνευμα! πλεον δουλευοντας με την onboard (chipset 9100igp) ολο και περισσοτερο διαπιστωνω οτι εχει καλυτερα χρωματα! ειδικα στην αρχικη σελιδα της insomnia αυτο το...αραχνουφαντο μπλε πριν δεν το εβλεπα! και πολλα αλλα παραδειγματα υπαρχουν...

και ρωτω ειχε καποιο προβλημα η συγκεκριμενη ή οντως οι ati αποδιδουν με μεγαλυτερη πιστοτητα τα χρωματα? διοτι σκεφτομαι πολυ σοβαρα η επομενη μου καρτα να ειναι ati παροτι μεγαλος fan της nvidia!

thanks...

Δημοσ.
μολις εχθες η 7600gs μου σε agp παρεδωσε πνευμα! πλεον δουλευοντας με την onboard (chipset 9100igp) ολο και περισσοτερο διαπιστωνω οτι εχει καλυτερα χρωματα! ειδικα στην αρχικη σελιδα της insomnia αυτο το...αραχνουφαντο μπλε πριν δεν το εβλεπα! και πολλα αλλα παραδειγματα υπαρχουν...

και ρωτω ειχε καποιο προβλημα η συγκεκριμενη ή οντως οι ati αποδιδουν με μεγαλυτερη πιστοτητα τα χρωματα? διοτι σκεφτομαι πολυ σοβαρα η επομενη μου καρτα να ειναι ati παροτι μεγαλος fan της nvidia!

thanks...

Εχει απαντηθει πολλες φορες το ιδιο ερωτημα και οχι αυτο που λες δεν εχει βαση... ΔΕΝ εχει να κανει με ΑΤΙ ή Nvidia απλα καλο ειναι να επισκεφτεστε το Control Panel ή ενα 3rd party program και να φτιαχνετε τις ρυθμισεις χρωματων/γεωμετριας οπως σας βολευουν.. Πολλες φορες οι εργοστασιακες ρυθμισεις δεν συμβαδιζουν με το monitor σας οποτε πρεπει να το ψαχνετε και λιγο..

Δημοσ.
ειχα κανει διαφορες ρυθμισεις χωρις ιδιαιτερα αποτελεσματα!

Το callibration είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία. Yπάρχει κατ' αρχήν μέσα στους ForceWare πλέον μια εφαρμογή που σε περνάει βήμα βήμα για το callibration. Mια υπεραπλουστευμένη μέθοδος θα ήταν να βάλεις την φωτεινότητα στο 100% και να ρυθμίσεις την αντίθεση μέχρι του σημείου που η εφαρμογή θα σου καθορίσει ποιίες μπάρες πρέπει να είναι μαύρες ή όχι. Μετά περνάς στην αλλαγή του γάμμα ανά RGB κανάλι (δηλαδή χωριστά για μπλε, κόκκινο, πράσινο).

Αν τώρα θες έναν τυφλοσούρτη που λίγο πολύ προσομοιώνει το παραπάνω, φωτεινότητα οθόνης στο 100% και αντίθεση μέχρι του σημείου το μαύρο να είναι μαύρο και το λευκό λευκό. Στο καινούργιο driver control panel μετά τα εξής:

Βrightness = 46%

Digital Vibrance = 14%

Contrast = 51%

Gamma = 11%

Δημοσ.

θα τα δοκιμασω αυτα που μου ειπες,απλως μου εκανε εντυπωση οτι η onboard με τις default ρυθμισεις (οπως ηταν και η 7600) αποδιδει καλυτερα!

Δημοσ.

οντος με τις ati τα χρωματα θα τα δεις σιγουρα διαφορετικα.και εγω ειχα περασει απο 7800gs και παρολο την φοβερα καλη της αποδοση ποτε δεν μπορεσα να συνηθισω την αποδοση που ειχε στα χρωματα σε συγκριση με τις ati.τωρα εχω παρει μια 1950 και ειμαι μια χαρα

Δημοσ.

Εγω διαβαζω σε αλλα φορουμς , απο ατομα που εχουν και Nvidia και Ati, πως η Ati εχει ποιο ζεστα χρωματα γενικα και καθαροτερο κειμενο. Και επειδη εχω και εγω απο τις δυο , τουλαχιστων για τα χρωματα θα συμφωνησω.

Δημοσ.

Και εγω γενικως ειμαι ευχαριστημενος με την ΑΤΙ & με τα χρωματα & με την αποκριση, δουλευε βεβαια παντα λιγο ψηλα απο θερμοκρασιες ( σε πληρη φορτο 80-85, νορμαλ 60-64 ). Αυτη την εβδομαδα εβγαλε ομως καινουργιους drivers που απο οτι εχω δει εριξαν τις θερμοκρασιες γυρω στους 10 βαθμους 70-74 σε πληρη φορτο & 54-56 νορμαλ. Καλη αγορα.

Δημοσ.

Την ιδια συνδεση ειχα (DVI), αλλωστε η καρτα μου βγαζει μονο DVI & η οθονη μου δεχεται μονο DVI αν θες VGA γινεται μονο με ανταπτορα. Απλως εχει κατεβασει τις θερμοκρασιες της επιτελους.

Δημοσ.
Μήπως είναι θέμα τύπου σύνδεσης?

Πριν είχες VGA και τώρα DVI που είναι η μέρα με την νύχτα?

οχι στην ιδια οθονη και τα δυο! την 1919s εχω η οποια φυσικα δεν εχει dvi! οπως και να'χει αυριο εκτος απροοπτου θα παρω την Χ1650 και θα δω αν οντως επιβεβαιωθει ο τιτλος του thread! 8)

Δημοσ.
οχι στην ιδια οθονη και τα δυο! την 1919s εχω η οποια φυσικα δεν εχει dvi! οπως και να'χει αυριο εκτος απροοπτου θα παρω την Χ1650 και θα δω αν οντως επιβεβαιωθει ο τιτλος του thread! 8)

Κατεβασε οπωσδηποτε τους Catalyst drivers 7.1 εχουν μεγαλη διαφορα απο τους προηγουμενους, κυκλοφορουν γυρω στις 3 ημερες & σιγουρα το cd εγκαταστασης που θα παραλαβεις θα εχει παλιους της σειρας 6. Καλη αγορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...