Προς το περιεχόμενο

[Help] Sata Disk Problem

Indiko_Xoiridio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello!

Μου ήρθε σήμερα ο καινούργιος μου σκληρός!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301581

Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-7N400 Pro.

Πάνω στην μητρική έχω συνδεδεμένους δυο PATA σκληρούς (80Gb Western Digital & 200Gb Maxtor). Μόλις σύνδεσα και τον SATA πάνω το pc δεν άνοιγε! Με το που πάταγα το κουμπάκι έπαιρνε μπρος για 2" και μετά τίποτα!

Έβγαλα τον 2ο ATA σκληρό και άφησα πάνω τον 80άρη ΑΤΑ και τον SATA! Τώρα το pc άνοιγε, αλλά δεν έβρισκε τίποτα, ούτε σκληρούς ούτε dvd!

Από ότι φαίνεται και τους τρεις σκληρούς μαζί δεν τους σηκώνει το μηχάνημα!

Η σύνθεση είναι η εξής: 2500+ AMD, 512 Ram, Ati 9600 Pro, 2xDvd-RW και οι 2 ΑΤΑ σκληροί! Το τροφοδοτικό είναι 400Watt!

Έβγαλα τον ένα Pata σκληρό και το ενα dvd, αλλά και πάλι μόλις άνοιγα το pc αυτό άνοιγε για 4" και μετά το μόνο που έμενε ανοιχτό ήταν το λαμπάκι από το Power!

Λογικά κάτι με το τροφοδοτικό θα παίζει αλλά δεν μπορώ να κααλάβω τι;

Έχω και ένα δεύτερο τροφοδοτικό! Πως θα γίνει να το βραχυκυκλώσω έτσι ώστε να έχω στο ένα τροφοδοτικό την μητρική+ Pata σκληρό+dvd και στο δεύτερο τροφοδοτικό να συνδέσω τον sata σκληρό, μπας και δουλέψει έτσι;

Δημοσ.

Τελικά έκανα το εξής και δούλεψε (Τουλάχιστον μέχρι να αγοράσω μεγαλύτερο τροφοδοτικό)! :D

Τροφοδοτικό #1 : Μητρική + Dvd + Σκληρός Pata 1 + Σκληρός Pata 2

Τροφοδοτικό #2 (Βραχυκύκλωσα το πράσινο με το μαύρο καλώδιο) : Σκληρός Sata

Αυτό που με ανησυχεί τώρα είναι το εξής! Παίζει να πάθει τίποτα ο σκληρός επειδή είναι συνδεδεμένος σε 2ο τροφοδοτικό; Όταν κλείνω το pc πρώτα, μετά μπορώ να κλείσω το δεύτερο τροφοδοτικό ή θα κλαίω κανά σκληρό μετά απο λίγο καιρό;:( :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...