sofiemer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Γεια, Δουλεύω στην Visual C++ και το πρόγραμμα μου συνεργάζεται με μια βάση δεδομένων, πίνακες από την οποία εμφανίζω στις διαφορες φόρμες. Αυτο που δεν μπορώ να κάνω είναι αλλαγή του κειμένου κάποιου από τα πεδία, δηλαδή να το τροποποιήσω. Έχω δοκιμάσει άπειρους τρόπους αλλα το μήνυμα που εμφανίζεται μου λέει ότι τέτοια ενέργεια δεν επιτρέπεται στην βάση. Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσω σε μια παράμετρο τις γραμμές που έχει το συγκεκριμένο DBGrid. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Ευχαριστώ.
bokarinho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Γεια, Δουλεύω στην Visual C++ και το πρόγραμμα μου συνεργάζεται με μια βάση δεδομένων, πίνακες από την οποία εμφανίζω στις διαφορες φόρμες. Αυτο που δεν μπορώ να κάνω είναι αλλαγή του κειμένου κάποιου από τα πεδία, δηλαδή να το τροποποιήσω. Έχω δοκιμάσει άπειρους τρόπους αλλα το μήνυμα που εμφανίζεται μου λέει ότι τέτοια ενέργεια δεν επιτρέπεται στην βάση. Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσω σε μια παράμετρο τις γραμμές που έχει το συγκεκριμένο DBGrid. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Ευχαριστώ. Κοίτα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο καλό θα ήταν να μας έλεγες την μορφή της βάσης σου,γενικά να μας δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες. Για τις γραμμές που έχει το DBgrid μία τεχνική θα ήταν μέσα σε μία μεταβλητή να ξεκινάς απο την αρχή και κάθε φορά που αλλάζεις γραμμή να αυξάνεις την μεταβλητή μέχρι να φτάσεις στο τέλος της βάσης.
sofiemer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Γεια, Χρησιμοιποιώ μια απλή βάση δεδομένων της Access, και ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω είναι α) Να μπορέσω δηλαδή ένα πεδίο με περιεχόμενο "Sofia" να μπορώ να το αλλάξω και το κάνω για παράγειγμα "Petros". β)να αναφερθώ στο πεδίο που βρίσκεται στην 2η γραμμή και στην 1η στήλη. π.χ. Edit1->Text=DBGrid1->Fields[2][1]; Αυτό μπορώ να το κάνω για την 1η γραμή μόνο δηλαδή να γράψω DBGrid1->Fields[1]; αλλά δεν μπορώ να το κάνω για τις παρακάτω γραμμές. Ελπίζω να το ξεκαθάρισα καλά. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.