Προς το περιεχόμενο

Αξίζει κανεις να ξεκινήσει On-Line RPG?

Filos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ πάλι είμαι από τους λίγους που παρ' ότι ξεκίνησα το lineage (για πολλοστή φορά "λίνεατζ" και όχι "λάιν έιτζ")

Εγώ που το λέω "λινεάζ"; :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μια εταιρία καταφέρνει και φτιάχνει το τέλειο παιχνίδι, οι πελάτες της είναι τόσο πολύ ευχαριστημένοι που φτάνουν στο σημείο να ΜΗΝ προτίνουν σε άλλους να το ξεκινήσουν! Απίστευτη ειρωνία ε; :grin:

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

My 2cents. Μερικα ΜΜΟs Θελουν πραγματικα μερος απο την ζωη σου. WOW παιχτης για 1,5 χρονο και πραγματικα ειχα χασει πολλα απο την κανονικη ζωη μου. "Επρεπε" να παιξω τις περισοτερες φορες δεν ηθελα αλλα επρεπε. Στην θεση σου θα αρχιζα ΜΜΟ αλλα ενα που δεν θα εχει σημασια το ποσο θα παιζεις, οπος Guildwars, αφου δεν πληρωνεις ή EVE-Online που δεν εχει lvls αλλα Skills που τα μαθαινεις σε χ χρονο Realtime ειτε εισαι οnline στο game ειτε οχι.Eτσι και αφου εγς αρχησα το Eve βγαινω για καφε χωρις να σκευτομαι οτι καθε γουλια καφε που πεινω, χανω απο το game κατι βασικο ή μενω πισω.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις αλλά εγώ θα σου απαντήσω στο δικό σου αρχικό ερώτημα. Κατα τη γνώμη μου πάντα και μιλάω συγκεκριμένα για αυτό που παίζω εγώ, το World of Warcraft πρόκειται πράγματι για ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι. ίσως το πιο εθιστικό από όλα του είδους. Αν πρόκειται να ασχοληθείς επελεξέ αυτό κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη όμως πρέπει πραγματικά να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που ζητάς από ένα παιχνίδι. Και τι εννοώ με αυτό. Πρέπει να βάλεις τις προτεραιότητές σου στη ζωή σου. Είναι πολύ εθιστικό και τίνει προς το επικίνδυνο. Ήδη γνωρίζω κόσμο όπου έχουν ξεκόψει από την οικογένειά τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και δεν μιλάω για κάποιο παιδί, αλλά για έναν 45αρη όπου έχει γυναίκα και 2 παιδιά και πάει προς το διαζύγιο λόγω του παιχνιδιού. Το χειρότερο ξέρεις πιο είναι; Ότι δεν τον νοιάζει να παρτήσει την οικογένειά του προκειμένου να παίζει ακόμα περισσότερο και με το κεφάλι του ήσυχο. ΛΑΘΟΣ!!! Με πάσα ειλικρίνια σου λέω παίξε αλλά πρόσεχε! Μην αφήσεις κανένα παιχνίδι να επηρρεάσει την προσωπική σου ζωή και την ιδιαίτερα την κοινωνική σου ζωή. Προτίμησε έναν καφέ έξω, αντί να παίξεις. Αν είσαι σπίτι και δεν έχει τι να κάνεις...φυσικά και θα παίξεις. Αν έχεις όμως ενδιάμεσα καμιά πρόταση για κοινωνική ζωή μην την αφήσεις για το παιχνίδι. Δεν σε αποτρέπω από το να το πάρεις και να παίξεις, απλά σου εφιστώ την προσοχή στον εθισμό. Πίστεψέ με είναι πολύ εύκολο να εθιστείς.

Όλα αυτά στα λέω με όσο πιο φιλικό τρόπο μπορώ. Ελπίζω να σε κάλυψα!

Δημοσ.

Btw to WOW exei isos perisoterous psixologous apo oti Devs. An Katsete kai anarotithite merika pragmata tha dite giati einai tos ethistiko, px giati o Kel'Thuzad einai XXL kai oxi kanonikos, to idio kai ola ta Bosses, einai terastia.Giati ta Weapons einai terastia kai ta armors me tosa palukia akoma kai tou rogue. Kai meta skeutite pos skeutete ena 14-15 xronwn paidi (akoma kai megalitero)

Δημοσ.
Btw to WOW exei isos perisoterous psixologous apo oti Devs. An Katsete kai anarotithite merika pragmata tha dite giati einai tos ethistiko, px giati o Kel'Thuzad einai XXL kai oxi kanonikos, to idio kai ola ta Bosses, einai terastia.Giati ta Weapons einai terastia kai ta armors me tosa palukia akoma kai tou rogue. Kai meta skeutite pos skeutete ena 14-15 xronwn paidi (akoma kai megalitero)

Εγώ νόμιζα ότι ήταν για να φαίνονται εύκολα ανάμεσα στα 40 άτομα που ήταν κάθε raid και για να τους επιλέγεις γρήγορα :) Λίγο πλακίτσα κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς...

Όταν έπαιζα πολύ WoW συνέβαιναν πολλά και διάφορα όπως ότι με έβριζαν φίλοι και κοπελιά (σχέση από απόσταση) και δεν διάβαζα για τη σχολή.

Τώρα το έχω σταματήσει κανένα δίμηνο (αρχίζω να παίζω σιγά σιγά τώρα που βγήκε το expansion αλλά σε καμία περίπτωση όσο έπαιζα, μιλάμε από 10+ ώρες τη μέρα σε 1-2...) Οι φίλοι με βρήκαν πάλι, η κοπελιά με είχε χωρίσει πριν το κόψω και δεν τα ξαναβρήκαμε και διάβασμα προσπαθώ λίγο.

Όλα στο κεφάλι μας είναι, αν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου θα είσαι ΟΚ. Αλλά όταν ήμουν τον προηγούμενο χρόνο σε hardcore guild και τα raid ήταν 20.00 - 01.00 ώρα Ελλάδος τι να ελέγξεις; Δεν μπορείς απλά...

Δημοσ.

Na ksekinisis na pezis mono an exeis elefthero xrono, ti enoo? Na peksis otan tha exeis teliosi tis doulies/mathimata/ sou, na peksis otan girnas apo tin eksodo me tous filous/fili sou, na peksis otan eisai monos sto spiti kai variese k.t.l

Min akirosis rantevou gia to pexnidi, min amelisis douleia/mathima/tilefono gia rantevou k.t.l gia to pexnidi... kai pote ma pote na min zilepsis alous pektes pou exoun kalitera items apo sena, an to kaneis tin patises asxima...

Pezo 2 xronia wow kai ksero atoma pou exoun xorisi gia na ftei to ksero tous to kefali i kapsimo, opos thes pesto, tora xtipane to kefali tous ston toixo gia tin m@l@ki@ pou kanane...

An piasis ton eafto sou na to parakani apla stamatato...

Δημοσ.

Τι λέτε ρε παιδιά.Τόσο κάψιμο δεν το περίμενα.Είναι δυνατόν κανείς να παίζει από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ?Σκαφτείτε μόνο πόση ώρα είναι.Ξεκινάς δηλαδή πρωί πρωί με το που ξυπνάς και τελειώνεις το ρράδυ πο είναι να πας για ύπνο.

Είναι απίστευτο πραγματικά.

Εντάξει ήξερα ότι μπορεί να κολλήσεις αλλά σε τέτοιο βαθμό!!!

Εγώ πιστεύω ότι αν όλοι που ξεκινούν τέτοια παιχνίδια ήξεραν σε τι κατάσταση θα βρεθούν δεν θα το ξεκινούσαν ποτέ.Ακόμα και εγώ που μιλάω δεν το ήξερα.Ευτυχώς δηλαδή που έκανα αυτό το ποστ.Σώθηκα!!!

Πάντως πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να ενημερώνονται όλοι οι μελλοντικοί gamers για αυτά τα παιχνίδια.Εδώ βλέπω ότι αν το ξεκινήσεις έχεις χάσει στάνταρ ένα χρόνο από τη ζωή σου.

Σκεφτείτε αν είναι να ζει κανείς 70 χρόνια, ουσιαστικά να έχει ζήσει 69 ή 68.Είναι τραγικό.Άσε που αν βρίσκεσαι σε κρίσιμη περίοδο(πχ φοιτητής) αυτά τα χρόνια θα σου κοστίσουν για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μου...

Ευχαριστώ πολύ!!!!:-D

Δημοσ.

Πάντως είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μια εταιρία καταφέρνει και φτιάχνει το τέλειο παιχνίδι, οι πελάτες της είναι τόσο πολύ ευχαριστημένοι που φτάνουν στο σημείο να ΜΗΝ προτίνουν σε άλλους να το ξεκινήσουν! Απίστευτη ειρωνία ε; :grin:

Όντως ρε φίλε αυτό ακριβώς.Το έπιασες πολύ σωστά.Ακούγεται πολύ τρελό αυτό!!!Συνήθως δυσφημίζουμε κάτι το οποίο δεν μας άρεσε.Στη συγκεκριμένη περίπτωση δυσφημίζουμε κάτι για το οποίο είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι!!Πρέπει να αρχίσουμε να αμφισβητούμε αν όλα αυτά που θεωρούμε ως ''νόμους'' είναι αληθινά.(νόμους δεν εννοώ το σύνταγμα κτλ αλλά τους άγραφους νόμους πχ νόμος της αγοράς κτλ)Τρέλα!!!

Δημοσ.

Είναι τραγικό να έχεις "φίλους" (εάν θεωρούνται φίλοι εφόσον δεν τους βλέπεις και δεν έχουν κοινωνική ζωή) που να λιώνουν στην κυριολεξία πρωί-βράδυ στο wow, και 'ΟΤΑΝ τους πετύχεις και δεν παίζουν wow και κανονίζετε να βρεθείτε για καφέ κτλ. να συνεχίζουν να μιλάνε για το wow και τα κατορθώματά τους. Είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει αυτό.

Δημοσ.

Να σου πω δεν το έχω ζήσει σε όλο του το μεγαλείο αυτό αλλά πιστεύω όπως είπες ότι είναι δύσκολη περίπτωση.Στο κάτω κάτω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν κοινά ενδιφέροντα!!!:roll:

• Moderators
Δημοσ.
Τι λέτε ρε παιδιά.Τόσο κάψιμο δεν το περίμενα.Είναι δυνατόν κανείς να παίζει από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ?

Στο παλιό σύστημα PvP (player vs player) του WoW, για να πάρει κάποιος το μέγιστο rank (το οποίο rank σου δίνει διάφορα καλούδια), έπρεπε να παίζει συνέχεια, κάθε μέρα και να νικάει. Στην guild που είμουν και είχαμε έναν τέτοιο, έλεγε πως όταν έφτασε το 2ο rank, μετά έπαιζε *μόνο* WoW, συνέχεια για να ανέβει και τα κατάφερε. Πάντως όλοι στο "θα το ξανάκανες?", απαντάνε "όχι". :P Κι εκείνος δεν έπαιζε μόνο 11 ώρες την ημέρα. Εκεί μιλάμε για "Burning Crusade". :P

Άλλο παράδειγμα ήταν στο Star Wars Galaxies που για να γίνεις jedi στην πρώτη έκδοση, έπρεπε να master-άρεις όλα σχεδόν τα επαγγέλματα... Μιλάμε για κουλά πράγματα.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει αρκετά MMORPG ξεκινώντας από αρκετά παλαιότερα με το Everquest...εκεί είχα φάει άσχημο κόλλημα (10+ ώρες per day).

Δοκίμασα αρκετά μέχρι να καταλήξω στο WoW.

Η αλήθεια είναι ότι το WoW και το Everquest είναι τα πιο εθιστικά του είδους και τώρα έρχεται και το 3ο (Vanguard).

Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις όποιο σου κάθετε καλύτερα και να δεις τα πράγματα από μέσα...

Πιστεύω ότι αν καταφέρεις να ελέγξεις τον εθισμό που σου προκαλούν και να το χρησιμοποιήσεις καθαρά σαν ένα μέσο ψυχαγωγίας (π.χ. αντί για τηλεόραση) είναι πολύ καλα.

Εγώ είμαι χωρίς τηλεόραση 1 σχεδόν χρόνο τώρα και 1-2 ώρες που θα καθόμουν να χαζέψω στο χαζοκούτι την περνάω με κάποιο MMorpg...

Συνήθισα την ιδέα ότι ποτέ δεν θα αποκτήσω τα τρελά αντικείμενα ή δεν θα είμαι από τους καλύτερους του server και έμαθα να το χρησιμοποιώ σε φάσεις της ζωής μου που επιλεκτικά δεν ήθελα για λίγο να σκέφτομαι.

Για εμένα είναι μια καλή εμπειρία και όπως όλες, αν ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις σωστά τότε αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Τελικά φίλε μου άνοιξες ένα θέμα και όσα διάβασα μου έδωσαν και κατάλαβα τα εξής...

1)Είναι ναρκτωτικό.Ο εθισμός τους είναι χαρακτηριστικός, καθότι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε, έπεξα 5 ώρες και το παράτησα γιατί βαρέθηκα. Ή Έφτασα μέχρι 40lvl καλά είναι.

Όλοι έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να είναι υπολογίσιμοι.Εγώ στο Lineage2 είχα τον χαρακτήρα μου 72lvl όταν θυμήθηκα ότι υπάρχει κόσμος έξω.

2)ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ένιωσαν ότι έχασαν κάποιο κομμάτι της ζωής τους (όχι ότι μετάνιωσαν που κάηκαν) και ότι τους πήρε ένα μικρό διάστημα για να προσαρμοστούν στην κανονική ζωή.

Όταν φτάνω να δίνω όνομα administrator στο δίκτυο της δουλειάς το όνομα του χαρακτήρα μου, τότε κάτι δεν πήγαινε καλά...όσο χαβαλέ και αν είχε.

3)ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σου λέει παίξε.Όλοι κρατάνε μια αποστασιοποιημένη θέση καθότι όλοι μας θύματα και φυσικά όλοι εστιάζουμε στο ότι είναι θέμα προσωπικότητας και προσωπικής απόφασης το πόσο θα παίξεις.Όμως δεν καταλαβαίνει κανείς ότι εν γνώση μας γίναμε από πολύ εώς πάρα πολύ υποχείρια ενός παιχνιδιού.

"Ναι μωρέ...εντάξει δεν θα δω τηλεόραση, ούτε θα πάω σινεμά ας παίξω καμία ορίτσα..." τώρα πως γίνεται να περνάνε 4 μετά και να μην έχεις σταματήσει είναι άλλο θέμα.

4)Έχεις μία νέα παράλληλη ζωή.Καλώς η κακώς μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης κάνεις φίλους, γνωριμίες (εγώ έκανα δύο φιλαράκια που βγαίνουμε για καφέ κάθε τόσο), αυτό σε κάνει να θες να είσαι "σωστός" στην νέα σου ζωή και παραμελείς την πραγματική σου.

----------------------

φυσικά μπορώ να συνεχίσω να γράφω και άλλα για να καταλάβεις ότι δεν θα σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από πολλά αρνητικά...και θετικά που δεν ξέρω αν συγκρίνονται.

Όλα πάντως είναι προσωπικές απόψεις και αντιλείψεις.

Εγώ θα σου πω ότι Σαββάτο βράδυ δεν ήθελα να βγω γιατί πολύ απλά στις 3 τα ξημερώματα είχαμε Siege σε κάποιο κάστρο και έπρεπε να είμαι εκεί με την clan για να πάρουμε το κάστρο μαζί με τους allies.

Και να παίζεις σερί μέχρι το πρωί για να καταφέρεις κάτι.Η εμπειρία ήταν ωραία...και τα μωράκια που μου είπαν να παμε για ποτό τούμπανα ήταν...

αλλά εγώ εκείνη την στιγμή διάλεξα το παιχνίδι.Βλακεία?Το συζητάμε?

Απλά έτσι είναι...

Ξέρεις τι είναι να σκάει sms στο κινητό σου που να λέει "μας έκανε ντου η τάδε κλαν στο τάδε μέρος...και έσφαξαν 8 από εμάς.Πάμε για εκδίκηση, σε 20λεπτά το πολύ να είσαι online"

μπορεί να γελάς...αλλά η αντίδραση καθώς ήμουν στο αμάξι ήταν "Τους #@$*%#$, θα τους @#)(*@ που χτυπήσανε δικούς μας.Θα βγάλω το phantom μου και δεν θα ξέρουν που είμαι.Τους @#$*^.." και το αστείο ήταν ότι νιώθεις και άγχος.Όπως τότε με τους Τούρκους στα Ίμια.

Εδώ έκλεινε για λίγο ο σερβερ λόγο προβλήματος και είχε σχεδόν όλη η κλαν αντίστοιχους χαρακτήρες σε άλλο σερβερ για να έχουμε να παίζουμε όταν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Κάψιμο λέμε.Άσε που το δικό μου ήταν χειρότερο καθότι ΠΟΤΕ δεν έπαιζα μόνος μου στο δωμάτιο.Το LANάκι μου φιλοξενούσε τον αδερφό μου και τον κολητό μου...Κολάς μόνος σου...φαντάσου όταν παίζεις με παρέα.Και να τα σουβλάκια...και οι πίτσες...καφέδες ..κλπ...εδώ ένα βράδυ που είπαμε να πάμε να xpάρουμε σε δύσκολη περιοχή...βγήκαν τα ουίσκι έξω και άστα να πάνε.Πίναμε καμία γουλιά όταν περιμέναμε σε κανένα ressurection.

Είχε το χαβαλέ του...έτσι ένα πρωί λέμε "Θα παίξουμε?"και ακούστηκε η πρώτη αντίδραση "Μπα...έχω κανονίσει για μουντιαλίτο"..."Ρε τι λες?Δεν είπαμε να βοηθήσουμε τον leader για το Hero lvl?"..."Μπα...το βαρέθηκα...να πάνε οι άλλοι"..."Μα..." ..."Ναι...και εγώ βαρέθηκα,δεν πάμε για κανα καφέ?"

Και έτσι έγινε η επιστροφή στις ρίζες.

Στην όλη όμως κατάσταση έχω δει και τα χειρότερα.Άτομα να παρατάνε σχολές...σχέσεις...δουλειές...για να παίξουν.Μην πείτε ότι είναι υπερβολικά αυτά.Γιατί όλοι βρεθήκαμε κοντά σε μία τέτοιου είδους βλακεία.

Τώρα όλοι οι καμμένοι θα βρουν κάποιο άλλο παιχνίδι να καούν πλέον με περισσότερη γνώση.Θα παίξουν με τρόπο "παν μέτρον άριστον"? ή όχι.

Εγώ περιμένω να πάρω το Test Drive Unlimited να καώ στις online κόντρες. (και μετά θα με βρίζουν τα παιδιά του TFRC που δεν με βλέπουν στον δρόμο.χαχα :-P )

έγραψα όλο αυτό?τι λες τώρα?

Δημοσ.

Φίλε ασε.Τα είπες τόσο αναλυτικά και παραστικά που μου έκανε και εντύπωση πως τα θυμάσαι!Πάντως απεικονίζεις την κατάσταση με τον πιο πειστικό τρόπο σε σημείο που να κάνεις τον άλλο να φοβάται.

Καλά τα λες αλλά να δούμε πόσοι εκτός από μένα θα πειστούν και θα αποτραπούν να κάνουν την τρέλα...

Thank's!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...