Filos19 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Οχο καλά με τέτοια που ακούω σκέφτομαι ότι είναι σαν τα ναρκωτικά και το τσιγάρο.Ενώ θέλουν να το κόψουν δεν μπορούν. Μου κάνει εντύπωση ότι όλοι σας έχεται την ίδια άποψη πάνω στο θέμα.Δηλαδή δεν είναι κανένας που να λέει: Ναι ρε φίλε άρχισε το αξίζει, θα το ευχαριστηθείς. Οκ μου είναι πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε γιατί όσο πιο πολλά ακούω τόσο πιο λίγες οι πιθανότητες να το αρχίσω.Άλλωστε όταν ξεκινάς κάτι και είναι λάθος κατα τη γνώμη μου φταίει η άγνοια.Επειδή και εγώ δεν θέλω να έχω άγνοια περι τίνος πρόκειται προτιμώ να ξοδέψω λίγα λεπτά εδώ στο Forum παρά μέρες και μήνες συνολικά στο gaming. ΥΓ:Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν παίζω παιχνίδια.Απλά παίζω άλλου είδους παιχνίδια πολύ λιγότερο επικύνδινα για κόλλημα.Και πάλι με μέτρο. Σας ευχαριστώ για την ετοιμότητα που μου προσφέρετε!!!
Alamanos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 File ena exw na sou pw ola einai sxetika.Egw douleuw kai ton elu8ero mou xrono liwnw sto lineage.Dn simainei oti dn exw zwi apla mexri na vgw einai enas poli kalos tropos na perasw tin wra mou.Dn iparxei e8ismos.Paizw edw kai enan xrono sto lineage 65+ kai eimai mia xara.Ola einai sto kefali sou arkei na exeis ena metro.Kala einai ola arkei na min trelenesai stin teliki ena paixnidi einai gia na peraseis tin wra sou oxi gia na ftiaxeis tin zwi sou.Elpizw na se voithisa arketa.
ApSiMan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Γεια σας, είμαι ο Αποστόλης και έχω να παίξω lineage 1 χρόνο και είμαι καλά..... Πέρα από τη πλάκα, είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω, παν μέτρον άριστον! Αν μπορείς να το κάνεις για τη πλάκα σου και να περνάς καλά χωρίς να αποκοπείς από τον υπόλοιπο κόσμο τότε κάντο!ΠΑΙΞΕ!!!!! Αν όμως νομίζεις ότι μετά θα είναι όλη σου η ζωή το fuckin game ε τότε καλύτερα ξέχνα το!
767 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 τα παιχνίδια γενικά είναι εθιστικά. πολλοί από απο αυτούς που παίζουν online έχουν κολλήσει, πολλοί είναι επίσης και αυτοί που παίζουν online χωρίς να ΄χουν καεί άλλωστε δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν καεί με απλά single - player παιχνίδια η εμπειρία του online είναι μοναδική αλλά δεν είναι αυτό που σε κάνει να κολλήσεις είναι μια άλλη προσέγγιση στα games πχ μπορεί να θες να γίνεις ο καλύτερος, να γίνεις max lvl να αποκτήσεις τα καλύτερα items στο παιχνίδι, να πηγαίνεις στις πόλεις και όλοι οι low lvls να σε ζηλεύουν (σίγουρα θα σε αναρωτιούνται πως το κατάφερες μέσα σε 34 μόλις μέρες) [ LOL ] από την άλλη πάλι μπορεί να θες να εξερευνήσεις ένα νέο τρόπο gamin η συνεργασία με αλλους gamers αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά
Filos19 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 File ena exw na sou pw ola einai sxetika.Egw douleuw kai ton elu8ero mou xrono liwnw sto lineage.Dn simainei oti dn exw zwi apla mexri na vgw einai enas poli kalos tropos na perasw tin wra mou.Dn iparxei e8ismos.Paizw edw kai enan xrono sto lineage 65+ kai eimai mia xara.Ola einai sto kefali sou arkei na exeis ena metro.Kala einai ola arkei na min trelenesai stin teliki ena paixnidi einai gia na peraseis tin wra sou oxi gia na ftiaxeis tin zwi sou.Elpizw na se voithisa arketa. Καλά αυτά που λες αλλά σκέψου ότι δεν πρέπει να βγαίνει κανείς μόνο.Έχει να κάνει κ άλλα πράγματα.Επειδή μπορεί να μην καταλάβατε τι εννοώ:Ωραία να βγαίνω αλλά θα πρέπει να διαβάσω, να κοιμηθώ, να τακτοποιήσω δουλειές, να φάω, να βαρεθώ...Με τη σκέψη αυτή είναι πολύ λίγος χρόνος που μπορεί να έχει κανείς για να ασχοληθεί με το παιχνίδι.Συνήθως ξέρεις τι γίνεται?Παίρνουμε τον χρόνο από όλα τα άλλα για να τον αφιερώσουμε στο παιχνίδι.Έτσι βρίσκεται ο χρόνος.Πράγμα που δεν νομίζω ότι είναι μέσα στα πλαίσια του μέτρου. Σορυ αν λέω κ καμιά βλακεία αλλά θέλω να σχολιάσω αυτό που είπες ότι ''λιώνεις'' τον ελεύθερο χρόνο σου απαντώντας ότι ο συγκεκριμένος ελεύθερος χρόνος είναι σχετικός.Το εξήγησα πιο πάνω. Αυτά δεν τα λέω για να σε διορθώσω αλλά ούτε λέω ότι έχω απαραίτητα δίκιο.Απλά κάνω μια σκέψη πάνω σε αυτό που είπες. Ευχαριστώ...
Filos19 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 τα παιχνίδια γενικά είναι εθιστικά.πολλοί από απο αυτούς που παίζουν online έχουν κολλήσει, πολλοί είναι επίσης και αυτοί που παίζουν online χωρίς να ΄χουν καεί άλλωστε δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν καεί με απλά single - player παιχνίδια η εμπειρία του online είναι μοναδική αλλά δεν είναι αυτό που σε κάνει να κολλήσεις είναι μια άλλη προσέγγιση στα games πχ μπορεί να θες να γίνεις ο καλύτερος, να γίνεις max lvl να αποκτήσεις τα καλύτερα items στο παιχνίδι, να πηγαίνεις στις πόλεις και όλοι οι low lvls να σε ζηλεύουν (σίγουρα θα σε αναρωτιούνται πως το κατάφερες μέσα σε 34 μόλις μέρες) [ LOL ] από την άλλη πάλι μπορεί να θες να εξερευνήσεις ένα νέο τρόπο gamin η συνεργασία με αλλους gamers αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά Φίλε μου μπράβο ήσουν μέσα στο μυαλό μου.Είναι πολλοί άνθρωποι που το game τους ανεβάζει την ψυχολογία, αισθάνονται δύναμη και ότι δεν τους αμφισβητεί κανείς άλλος.Ότι υπερέχουν και δεν τους φτάνει κανείς.Καλύπτουν δηλαδή κάποια ''ψυχολογικά κενά'' που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος γιατί η φύση του είναι να είναι άνθρωπος και όχι παντοδύναμο τέρας.Αυτό όμως συμβαίνει μόνο στον κόσμο του gaming και όχι στην πραγματικότητα.(θεωρώ ότι δεν είναι κανείς αναμφισβήτητος στην ζωή) Και είναι ακριβώς όπως το είπες.Ο καθένας μας που παίζει τέτοιο παιχνίδι θέλει να βελτιώνει συνέχεια τον παίκτη του και να γίνεται καλύτερος από όλους.Αυτό ακριβώς προκαλλεί όλο το ενδιαφέρον, η ταύτιση του παίκτη με τον ήρωα.Αισθάνεται δηλαδή ότι προσπαθεί και ανταμείβεται για αυτή την προσπάθεια με το να βελτιώνεται και να υπερέχει όλων. Είναι κατα τη γνώμη μου η ίδια περίπτωση με την πόρωση κάποιων με τις ομάδες.Σκεφτείτε κάποιος να είχε φίλους και γνωστούς οι οποίοι δεν ασχολούνταν καθόλου με το ποδόσφαιρο.Κατά 99% δεν θα ήταν ούτε ο ίδιος πορωμένος και το ενδιαφέρον του θα ήταν πολύ μικρότερο.Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι μπαίνουμε στη διαδικασία να υποστηρίξουμε την ομάδα μας με την οποία ταυτιζόμαστε, και πλέον ότι συμβαίνει σ'αυτήν είναι σαν να συμβαίνει σε εμάς τους ίδιους.Πχ όταν νικάει τότε αισθανόμαστε υπεροχή και δικαιωμένοι.Όταν χάνει αισθανόμαστε άσχημα γιατί χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε νικητές και να διακριθούμε. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με αυτά τα παιχνίδια(με πιό άμεσο τρόπο βέβαια) Κατα τη γνώμη μου αυτό προσπαθούν οι εταιρείες να κάνουν να έλξουν τον καθένα μας χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας ψυχολογικά μέσα τα οποία δεν μας αφήνουν να ξεκολλήσουμε. Ως γνωστόν κανένας δεν είναι τέλειος οπότε όλοι προσπαθούμε μέσα σε έναν άλλο κόσμο στον οποίο ισχύουν άλλοι κανόνες να γίνουμε τέλειοι. Sorry αν σας κούρασα με όλο αυτό το κείμενο.(απορώ ποιός το διαβάζει μέχρι εδώ!)Ο σκοπός μου δεν ήταν να σας κάνω μάθημα ή να κάνω τον έξυπνο αλλά ήθελα απλά να πω την άποψη μου (η οποία δεν μου ζητήθηκε βέβαια και δεν ξέρω πόσο σωστή είναι) να εκφράσω κάποια πράγματα που πιστεύω και γιατί όχι και να μάθουμε μέσα από αυτό. Αν έχετε κάτι να συμπληρώσετε...ελεύθερα.:roll:
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μια χαρά τα λες. Έχει γίνει πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός στα games τελευταία.
Sorath Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν, εφώσον δεν το έχεις ξεκινήσει, ΜΗΝ το κάνεις. Το WoW είναι απίστευτα εθιστικό. Να φανταστείς οτι ένα παιχνίδι μετά απο 2 μήνες το πολύ το βαριόμουν. WoW παίζω εδώ και ένα χρόνο ακριβώς, και να φανταστείς οτι τα RPG ήταν το είδος των παιχνιδιών που δεν χώνευα!!! Δεν είμαι "καμένος" παίχτης αλλά όσο να ναι αφιερώνω αρκετό χρόνο στο άτιμο. Χαίρομαι που δεν έχω υποχρεώσεις (πέρα απο την δουλειά μου) και δεν είμαι κανένας φοιτητής, γιατί δεν θα έπαιρνα πτυχίο ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις με μέτρο ακόμα κι αν δεν είσαι σε κάποιο guild και να κάνεις raid. Ο χρόνος την ώρα που παίζεις κυλά απίστευτα γρήγορα. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο απίστευτο game είναι αλλά και πόσο πολύ μπορείς να κολλήσεις με αυτό.
VISMA Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Θα σας πω μια ιστορια... http://www.themafiaboss.com ξεκινησα να παιζω για πλακα στα διαλειμματα στην δουλεια! και μιλαμε για ενα παιχνιδι πολυ πιο απλο απο το WoW ¨η LA... μεσα σε 3 μηνες επαιζα ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!! Η αποδοση στην δουλεια επεσε βεβαια οσο για ζωη κλαφτα! Καποια στιγμη η δικια μου μου λεει κοιτα ή το κοβεις ή σε κοβω εγω και ξυπνησα... Πηρα 5 μερες αδεια απο δουλεια ξεσκιστηκα 24 ωρες το 24 ωρο. τερματισα 1ος στον συγκεκριμενο γυρο και ησυχασα μια για παντα απο τοτε!!! ουτε να το ξαναδω δεν θελω!
GaGaS_Thess Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 να πω και εγω την γνωμη μου . Δουλευα στο ΠΛΑΙΣΙΟ αοπ τις 8 το πρωι μεχρι τις 9 το βραδυ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ και καταφερα να κανω τον rogue μου 60 lvl σε 8 μηνες . Επεζα το πολυ 3 ωρες την ημερα . Αν εχεις βαρβαρα ωραρια οπως το δικο μου μην το αγγιξεις γιατι θα ξυπνησεις μια μερα και θα πεσεις κατω . Εγω λυποθιμησα απο 8-9 το βραδυ και μετα 10 με 2 wow επι 4 μερες . Δεν θα αντεξεις . Βεβαια ειναι και στον οργανισμο . Απο εκει και περα αν πιστευεις οτι μπορεις να βαλεις πρωερεοτητες και να λες σημερα δεν θα παιξω γιατι πρεπει να κανω ΑΥΤΟ τοτε καντο . Παντως να ξερεις ειναι δυσκολο να το κανεις . Τωρα που δουλευω 8:30 με 4:30 εχω κανονισει και την ζωη μου εξω απο το παιχνιδι και βολτες παω και η γυναικα μου εχει ηρεμησει και μπορουμε να κανουμε διαφορα πραγματα . Ολα ειναι θεμα δικο σου απλα να ξερεις οτι θα λιωσεις και δν θα βαρεθεις . Ενα παιχνιδι που δεν τελιωνει ποτε δεν το βαριεσαι ευκολα . Απο εκει και περα εσυ ξερεις . Προσεχε μονο για να μην βρεθεις σε 2 χρονια να λες γιαι η σχολη μου εχει μεινει τοσο πισω ? και ψαχνεις τα αιτια .
Arioch79 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πάλι είμαι από τους λίγους που παρ' ότι ξεκίνησα το lineage (για πολλοστή φορά "λίνεατζ" και όχι "λάιν έιτζ"), ξενέρωσα μετά από λίγο. Μου αρέσει το παιχνίδι να έχει ενδιαφέρον σενάριο και τελικό σκοπό. Να ξέρω δηλαδή ότι κάνω ό,τι κάνω για να φτάσω κάπου, όχι απλά να λεβελιάζω. Πολλοί "καμμένοι" γνωστοί μου που έχουν γίνει πλέον ζόμπι λόγω lineage και wow, μου λένε ότι δεν γυρνάς απλά γύρω γύρω σκοτώνοντας τέρατα, αλλά υπάρχουν και quests, και raids κλπ. Αλλά και πάλι λίγα μου φαίνονται αυτά. Δηλαδή ότι μαζεύονται κάμποσες δεκάδες άτομα και την πέφτουν σε ένα κάστρο δεν μου λέει τίποτα. Όσο για τα quests, μου φαίνονται σαν μια έξτρα δικαιολογία να σκοτώσεις τέρατα (πέρα του να λεβελιάσεις), αφού τα περισσότερα είναι της λογικής "τράβα εκεί, σκότωσε δέκα τέρατα και φέρε πίσω τα δόντια τους". Βέβαια δεν ξέρω αν αργότερα εξελίσσονται τα quests και γίνονται πιο ενδιαφέροντα, αλλά εγώ το lineage τουλάχιστον το βαρέθηκα πριν φτάσω πολύ μακριά. Ξέρω βέβαια ότι αποτελώ συντριπτική μειοψηφία, και ότι οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με αυτά τα πράγματα έχουν καεί τελείως. Και το θέμα δεν είναι ότι απλά παίζουν πολύ, αλλά ότι τα παιχνίδια αυτά κυριαρχούν και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους. Π.χ. ξέρω παλικάρι που κάθε φορά που βγαίνουμε αρχίζει και μου μιλάει για το lineage χωρίς να του έχω δώσει κανένα ερέθισμα, και παρ' ότι του έχω καταστήσει σαφές ότι ποσώς με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Άλλος φίλος μου καμμένος με το wow παράτησε γκόμενα εξαιτίας του. Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν αστεία σε εμάς που είμαστε έξω από το χωρό, αλλά είναι όντως ένα πολύ επικίνδυνο είδος εθισμού. Πρόσφατα διάβασα συνέντευξη μιας ασιάτισσας (δε θυμάμαι από ποια χώρα), η οποία είχε κλειστεί σε κλινική που έχει ιδρυθεί στη χώρα της για αυτό ακριβώς το λόγo, δηλαδή για απεξάρτηση ατόμων που έχουν εθιστεί σε mmorpgs! (προφανώς το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι πολύ σοβαρότερο απ' ό,τι π.χ. στην Ευρώπη. Στη συνέντευξή της ανέφερε ότι γνώριζε ζευγάρι που έλιωνε σε αυτά τα παιχνίδια σε internet cafe. Αυτοί είχαν ένα νεογέννητο μωρό το οποίο τελικά πέθανε επειδή οι γονείς του το είχαν γραμμένο κι έλιωναν στο wow!
Golum Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ego to provlima pou entopizo me ta MMOs einai to eksis Me ta paixnidia genikotera den exo provlima Antitheta pisteuo oti mporei na einai poli dimiourgika kai na matheneis kati me auta na proxoras tis ikanotites sou san anthropos px me ta theatrika paixnidia pou exo asxolithei poli kairo kai ekei mpaineis se enan allo kosmo se sinartisi me ton diko sou pernas euxarista tin ora sou , kai kati matheneis apo tis istories pou ftiaxnontai , kai psixika kai pneumatika kaneis lvl up Exo asxolithei omos kai me mmorpgs to provlima ekei einai oti katanalonese , tin drastiriotita sou ,to mialo sou ,ola kai to auto pou tha sou afisi sto telos einai mallon ena keno kai to xeirotero einai pisteuo oti ousiastika den epikoinoneis , gi auto kai sou afinoun auto to keno , den gnorizeis pragmatika allous anthropous ekso apo ton xaraktira pou tha peksis sauta den eisai mallon tpt gia tous allous ... Makari na ipirxe ena MMo pou na gnorizeis pragmatika tous allous, na ipirxe ousiastiki epikoinonia , na gnorizes ton giorgo tin maria ton petro kai oxi ton Darthvader 67 lvl xasapis Auta apo mena
GrafeioTeleton Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ξέρω βέβαια ότι αποτελώ συντριπτική μειοψηφία, και ότι οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με αυτά τα πράγματα έχουν καεί τελείως. Και το θέμα δεν είναι ότι απλά παίζουν πολύ, αλλά ότι τα παιχνίδια αυτά κυριαρχούν και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους. +1 Θυμάμαι τον ευατό μου οταν είχα περάσει στη σχολή πριν ξεκινήσω(είχα περάσει Β εξάμηνο) να ξεκινάω το wow από τις 9 το πρωί και να τελειώνω 10 το βράδυ.......Φαντάσου ξέχναγα να φάω και το μεσημεριανό μου και πάντα ειχα κάποια δικαιολογία να μην βγαίνω έξω για ένα ποτό.Ευτιχώς μόλις τελείωσε η συνδρομή τελείωσε και το κάψιμο μου.....Προσωπική μου άποψη καλύτερα να μην το ξεκινήσεις μιας και σπουδάζεις....Υπάρχουν πολύ πιο ωραία πράγματα γύρω σου μην το ξεχνάς αυτό 8)
evkar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 αν μιλάμε για wow η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ . ΜΗΝ το ξεκινήσεις , κάηκες , κυριολεκτικά και μεταφορικά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.