Προς το περιεχόμενο

3 ερωτήσεις σε 1(ηχεία,θερμοκρασία, DVD-R)

fuero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω έναν hp dv4162ea. Όλα πηγαίναν μια χαρά μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και χύθηκε καφές πάνω στο πληκτρολόγιο(στη δεξιά πλευρά...). Μιλάμε για μεγάλη ποσότητα...Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό και έπειτα από 1 βδομάδα στην ''εντατική'' μου είπαν ότι τον καθάρισαν και όλα ok. Δεν ξέρω αν αυτό το γεγονός έχει κάποια σχέση αλλά στη συνέχεια παρατήρησα κάποια προβλήματα:

1)Παρατήρησα ότι άρχισε να ανεβάζει υψηλές Θερμοκρασίες. Υπό normal συνθήκες(πχ μόνο με firefox ανοικτό) γύρω στους 55 βαθμούς αλλά όταν ανοίγω και κάτι άλλο πάει κοντά στους 80.Σε 2 περιπτώσεις μάλιστα (που η αλήθεια είναι ότι το τσίτωσα αρκετά το μηχάνημα...)έφτασε τους 100-105 και έκλεισε μόνος του!!!Η αλήθεια είναι ότι δεν παρατηρώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ υψηλές θερμοκρασίες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις.Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω αν τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικα ή όχι...

2)Το DVD-R μου (βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του laptop.....) τα έχει ψιλοπαίξει!Άλλες φορές αντιγράφει κανονικά, άλλες ενώ λεεί οτι η αντιγραφή έγινε κανονικά ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καίει τα dvd και άλλες φορές δεν μπορεί ούτε καν να διαβάσει dvd που παλιά διάβαζε και που άλλοι pc που δοκίμασα διαβάζουν κανονικά!

3)Μέσα στα Χριστούγεννα ξαφνικά κάηκε το ένα ηχείο (δεξί....)

Μπορείτε μήπως να μου πείτε:

1)Τι μπορώ να κάνω για να δω τι είδους πρόβλημα υπάρχει με τη θερμοκρασία;Πως μπορώ να δω αν τα ανεμιστηράκια έχουν πρόβλημα;Μπορώ να τα καθαρίσω μόνος μου και πως(είμαι λίγο άσχετος...);Και γενικά από τι θερμοκρασίες και πάνω θα πρέπει να ανησυχώ;

2)Πως μπορώ να αντικαταστήσω το dvd; Έψαξα λιγάκι στο internet και χάθηκα!!!Δεν μπορώ να καταλάβω για τι ακριβώς θα πρέπει να ψάξω

3)Το πρόβλημα του ηχείου πως μπορεί να διορθωθεί;Μπορώ να βάλω εγ΄ς κάποιο ανταλλακτικό που δεν είναι απαραίτητα το αυθεντικό(Altec Lansing) ή είναι υποχρεωτικό να απευθυνθώ σε αυτούς;

Συγνώμη για το μεγάλο post.Μπορεί κάποια από αυτά που ρωτάω να είναι αυτονόητα αλλά οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες:(

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν μην περιμένεις απάντηση από μένα απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα ωστε ο κόσμος που διαβάζει να μπορεί να σε βοηθήσει πιο εύκολα.

Τι μαρκα είναι καταρχήν το laptop σου?Έχει σημασία γιατί κάποιες μάρκες βγάζουν μηχανήματα που δεν ζεσταίνονται με τίποτα πχ Sony.

Στο DVD-R έχεις κάνει πολλές αναγνώσεις, εγγραφές κτλ?Αν ναι τότε είναι λογικό κατα τη γνώμη μου γιατί όλα τα DVD-R έχουν συγκεκριμένη ζωή.Το έχω πάθει και εγώ αυτό και γνωρίζω.Δεν μου διάβαζε ούτε το πιο απλό πράγμα που υπάρχει.Μόνο cd μουσικής διάβαζε στο τέλος.

Για το δεξί ηχείο μου κάνει εντύπωση.Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από υπολογιστή.Πάλι αναρωτήσου και εδώ για τη μάρκα του πιτσι.Δεν νομίζω ότι μιας σοβαρής εταιρείας πιτσι θα πάθενε κάτι τέτοιο.Σορυ αν κάνω λάθος.Το καλύτερο είναι να απευθυνθείς στην εταιρεία γιατί το θέμα με το ηχείο δεν μπορείς να το λύσεις μόνο σου.Η μόνη λύσει είναι να το στείλεις για επιδιώρθοση ή αντικατάσταση του ηχείου.

Τώρα μια ερώτηση για μένα.Πως μετράς την θερμοκρασία του πιτσι?Μπορώ να βρα και εγω κάποιο τέτοιο πρόγραμμα?Αν ναι που?

Ευχαριστώ...!!!:-?

βασικο:η το ανοιγεις μονος σου και πειραματιζεσαι η το πας σερβις και πληρωνεις το Κ@λο σου.διαλεγεις και παιρνεις.

1)οι θερμοκρασιες ειναι ανησυχητικες ηδη!αν αποφασισεις να το ανοιξεις θα σου βρω εναν οδηγο (αυτη τη στιγμη δεν προλαβαινω) πως να το κανεις και τι να ελεγξεις

2)για να αντικατστησεις το dvd πρεπει να αγορασεις ενα καινουριο,ιδιο μοντελο με αυτο που εχεις και να το αλλαξεις.πηγαινε στο hardware στο ο υπολογιστης μου και δες ποιο μοντελο ειναι.

3)το ηχειο δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καμμενο.οταν θα ανοιξεις το μηχανημα θα δεις τι παιζει μεσα.εφοσον εχει ξανα ανοιχθει μπορει κατι να μην παταει καλα και να φτιαχνεται σχετικα ευκολα.

δεν ξερω αν ελυσα μερικες αποριες σου,για οτιδηποτε αλλο κανε ποστ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Το γράφω και στο πρώτο post ότι το laptop είναι hp(Hewlett Packard). Τη θερμοκρασία τη βλέπω με το mobmeter, ένα απλό προγραμματάκι που το βρίσκεις ελεύθερο στο internet. Δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι, πάντως βλέπω πολλούς να το χρησιμοποιούν!Α να προσθέσω και κάτι!Όταν το laptop είναι απλά ανοικτό, χωρίς να κάνει τίποτα, η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 45-47 βαθμούς.

@Patrinos06 όποτε μπορέσεις πες μου για τον οδηγό μπας και μπορώ να κάνω μόος μου τίποτα!

Αν μπορεί να μου πει κανένας άλλος τίποτα.....ευπρόδεκτο!!!!!:)

Για το δεξί ηχείο μου κάνει εντύπωση.Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από υπολογιστή.Πάλι αναρωτήσου και εδώ για τη μάρκα του πιτσι.Δεν νομίζω ότι μιας σοβαρής εταιρείας πιτσι θα πάθενε κάτι τέτοιο.Σορυ αν κάνω λάθος.Το καλύτερο είναι να απευθυνθείς στην εταιρεία γιατί το θέμα με το ηχείο δεν μπορείς να το λύσεις μόνο σου.Η μόνη λύσει είναι να το στείλεις για επιδιώρθοση ή αντικατάσταση του ηχείου.

σε αλλο ποστ βγαζεις αχρηστη την ACER,εδω την HP....οπου να'ναι θα καταλαβουμε τι μαρκα ειναι ο δικος σου

στο θεμα μας τωρα.πας εδω.κατεβαζεις το αρχειο,ειναι ενας οδηγος για το λαπτοπ που περιγραφει πως να το κανεις βιδες τελειως,ορεξη να χεις

καλη επιτυχια,κι ο,τι χρειαστεις ποσταρε

Ποια απο όλες τις θερμοκρασίες να κοιτάω?Μου βγάζει στο mobmeter 4 temperature

Εμένα μου βγάζει 5 ενδείξεις συνολικά:

1)Συχνότητα επεξεργαστή

2,3) Λογικά είναι οι θερμοκρασίες σε 2 σημεία του CPU (εγώ αυτά κοιτάω κυρίως, και περισσότερο το 1ο.....)

4)Τα watt στα οποία δουλεύει η μπαταρία

5)Θερμοκρασία σκληρού

Εγώ παρακολουθώ κυρίως την 2η ένδειξη.....

Α!καικάτι ακόμα!Τελικά η θερμοκρασία σε idle proccess πέφτει έπειτα από λίγο στους 41-43 βαθμούς!Στα επίπεδα αυτά δεν είμαι οκ?Και αν ναι, τότε γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις ζεσταίνεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...