Προς το περιεχόμενο

800mhz χωρις cooler!!!

pyro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα με τρελανει η viaarena!!! ενα videaki ειδα με τον προσεσορα τους, και αμα αληθευει, αντεχει χωρις ανεμιστηρα και χωρις cooler!!! shocked.gif" border="0

θελω γνωμες!!!

Δημοσ.

Φίλε pyro, αν αληθεύει, θα πω "επι τέλους". Αλήθεια ή όχι, όμως, το γεγονός είναι πως ο ανταγωνισμός έχει φέρει το θέμα ψύξη σε επίπεδα γελοιότητας. Ανάβω τα παλιά PCs μου, έναν ΧΤ και έναν 386, και μόλις και μετα βίας ακούγεται κάτι, ενώ ηχητικά κυριαρχεί το απαλό κελλάρυσμα των σκληρών δίσκων. Αντίστοιχα, ανάβω το τωρινό μου σύστημα και νομίζω πως βρίσκομαι στο αεροπλανοφόρο Enterprise την ώρα μαζικής απογείωσης F-14 Tomcat. Η τωρινή τεχνολογία στους ημιαγωγούς αρκεί ωστε να έχεις έναν επεξεργαστή κατασκευασμένο στα 0.13μικρά χρονισμένο στα 800-900MHz χωρίς ψύξη. Αντίθετα, για τα τωρινά τέρατα των 1.5-2.2GHz, θέλουμε ψύκτες μεγέθους τούβλου και ανεμιστήρες ικανούς να αδειάσουν τον αέρα του δωματίου σε 5 δεύτερα! Μάλλον το έχουμε παρακάνει λίγο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν η Intel έβγαλε τους πρώτους Pentium που ήταν οι πρώτοι επεξεργαστές γενικά που χρειάζονταν ψυκτική διάταξη, όλες οι άλλες σοβαρές εταιρίες (όπως η DEC, η Motorola, η IBM, η Hewlett-Packard κ.α.) αλλά και όλα τα περιοδικά του χώρου είχαν πάρει την Intel στο δούλεμα, γιατί θεωρούσαν κακοσχεδιασμένο τον επεξεργαστή, που χρειαζόταν εξωτερική ψυκτική διάταξη. Επιτέλους, λοιπόν, και ένας κατασκευαστής που κατασκευάζει (σχετικά) mainstream επεξεργαστή σωστά σχεδιασμένο και υλοποιημένο. Απ'ότι ξέρω, μάλιστα, η VIA (Cyrix στην ουσία) κατασκευάζει τα ολοκληρωμένα της με τεχνολογία 0.15μικρών, οπ'ότε, μέχρι τα 0.13μικρά υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση.

Εύγε VIA!

Δημοσ.

ναι, 933 μαξιμουμ! πηγα σε ενα φιλο μου που εχει υσηχο μηχανημα, και πανα βαλει ενα cd και ακουγετε ενα βζιν! αμαν λαω, τι ταχυτητα ειναι αυτο?! μου κανει ενα cdr12αρη....να φανταστης οτι ειχα ξεχασει οτι τα cdrom (cd-r, dvd, ktl) κανουν θορυβολο, λογο του οτι ο θορυβος της delta ειναι 345326572368921653456340 φορες μεγαλυτερος!<p>λετε να παρω via?! tongue.gif" border="0

Δημοσ.

spock: ama se enoxlei toso, vgale ap'to patari to 386XT, valtou kai kanna linux, na mhn akous tpt.

Alliws vale ydropsh3h... grin.gif" border="0

An ka8esai na sygkrineis tetoia pragmata de 8a vgaleis akrh....<p>pyro: via? to exeis skeftei kala?

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by gnittor:

<strong>spock:

pyro: via? to exeis skeftei kala?</strong><hr></blockquote><p>χαχα, οχι ρε παω για vapochill, αλλα μου αρεσε αυτο...<p> wink.gif" border="0

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by pyro:

<strong>αμα σθγγρηνεις το via με το p4@3gzh, βαιβεως, αλλα για κοιτα εδώ tongue.gif" border="0 </strong><hr></blockquote><p>

entaksei fenetai alla se 3D klp klp kai idiws se SSE programata??...tespa...to mono entupwsiako einai i timi tou kai to oti trexei xwris psiktra smile.gif" border="0

Δημοσ.

gnorizete asfalos oti o epexergastis tis via einai ousiastika enas next gen cyrix mia kai <<agorastike>> apo tin via afou prota eixe agorastei apo kapoia alli etairia tis opoias to onoma ayti tin stigmi poy diafeygei .

Na ypenthyniso oti kai o crousoe i kapos etsi den xrieazotan prostheti psiksi kai eixe poli mikri katanalosi energeias(xrismopoiithike se foritous

kai web pad) .

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by pyro:

<strong>tony: που ειδες την τιμη του?! confused.gif" border="0 </strong><hr></blockquote><p>den tin grafei pouthena apla einai value cpu...<p>nemo eisai swstos... oso gia tous crusoe einai "softwareikoi" cpu kai etsi exoun ligoteri katanalwsi giati exoun ligotera transistor...oxi kales epidoseis pantws...

Δημοσ.

Φίλε gnittor, ποιός σου είπε οτι ο XT και ο 386 (είναι δύο διαφορετικά μηχανήματα) βρίσκονται στο πατάρι; Στο γραφείο μου βρίσκονται και περιμένουν την επιστροφή του ιδιοκτήτη τους, μαζί με τον Duron. Προσωπικά, βέβαια, την έννοια "υδρόψυξη" την έχω άρρηκτα συσχετισμένη με την έννοια "μηχανή", ενώ οι έννοιες "υπολογιστής" και "νερό" είναι ασυμβίβαστες. ʼρα, φίλε Tony αλλά και Ανώμαλε, πολύ καλές οι υδροψύξεις και τα υγρά άζωτα, αλλά πολύ ενδιαφέρον θα είχε να έκανε κάποιος ένα τεστ για να δούμε οι σύγχρονοι επεξεργαστές μέχρι ποιά συχνότητα αντέχουν χωρίς καθόλου ψυκτικές διατάξεις, ή έστω με μιά μικρή ψύκτρα, χωρίς ανεμιστήρα. Τώρα, αν συνεχίσουμε έτσι, τότε σε μερικά χρόνια, οι Intel και AMD θα δίνουν μαζί με τους επεξεργαστές και συστήματα ψύξης με υγρό άζωτο, και ο Anomalos θα μας επιδεικνύει το δικό του σύστημα με υγρό υδρογόνο.

Το ζήτημα είναι οτι όλοι μας έχουμε γίνει λίγο παρανοϊκοί με το θέμα της ψύξης, και δε φταίμε εμείς, αλλά ο αγώνας της εξέλιξης μεταξύ των εταιριών. ʼν η Intel και η AMD συνέχιζαν να βγάζουν τους επεγεργαστές όπως κάποτε, σαφώς θα είμασταν απο πλευράς απόδοσης σε επίπεδα Pentium ή το πολύ Pentium-2, αλλά χωρίς ψυκτικές διατάξεις, και μάλιστα, δε θα παραπονιόμαστε καθόλου. Βέβαια, αυτό φαντάζομαι πως δε θα αρέσει σε μερικούς, διότι (και λυπάμαι που το λέω έτσι) αρκετοί που έχουν βρεί κάτι να κάνουν με υδροψύξεις και τα τοιαύτα, τώρα θα έπρεπε να είχαν βρεί άλλη δουλειά.

Το ερώτημα είναι, τελικά, απόδοση και μόνο απόδοση, ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε και τις έννοιες "οικονομία" και "εξοικονόμηση ενέργειας".

Δημοσ.

ενδιαφερον, φιλτατε spock....να σου πω, καλυτερα θατανε αμα ειχαμε ενα κατι, το πολυ στο 1, αντι του 2.2....

ακομι καλυτερα θα ητανε αν αυτο δεν χρειαζοταν ψυξη, αλλα για να γινει αυτο χρειαζετε νανε κατασκευασμενο στα 10μικρα!

απο την αλλη, η εισοδος των υπολογιστων στην καθημερινη δουλεια εχει την "επιπτωση" του οτι ολο και κατι θα βγει για να κανει αυτην την δουλεια πιο ευκολη, πιο διασκεδαστικη και πιο γρηγορη. Ελα μου ομως που αυτο απετει επεξεργαστικη ισχυ!

αλλα ανωριτησου, ενας φιλος μου εχει ενα ftp server, με .5ΤΒ, βασισμενω σε pentium, με 32mb μνημη....

απο την αλλη εχεις τους διαφορους gamers, designers, το ο,τι αλλο ers, οι οποιοι χρειαζονται ο,τι το πιο συγχρονο για να φτιαξουν η ν παιζουν μαι τε καλουδια τους....

τελως, αμα βλεπεις την Microsoft να βγαζει καινουριο λειτουργεικο, το οποιο θελει κιαυτο πολλα απολλα, τοτε αναγκαστικα θα παρεις καλυτερο συτημα.

απο την αλλη, αμα εχεις μηνει με αυτο που πραγματικα χρειαζεσε, οι περισσοτεροι θα ειχανε 5.15floppy και dos o.s.

ελα μου ομως που θελουνε να κανουνε το pc, ραδιοφωνοτηλεωρασοπαιχνιδομηχανογραμματοσελνωπειρατολευτα κτλ τκλ κτλ!<p>στμπαιρασμα: ο moore εχει δικιο, και αμα δεν εχει οι χρηστες κανουνε το συστημα να εχει Overclockaροντας το...

Δημοσ.

telos i psiksi einai aparetiti oxi giati emena m'aresei i udrospiksi i i terastia psiktra alla giati to epivaloun oi nomoi tis fisikis...tin stigmi pou i texnologia den epitrepei na ftiaksoume cpu me 0.001μ kai otan tin idia stigmi gia na exoume grigorous CPU prepei na pernane 30A apo ena kuklwmataki mia stalia tote fisiko einai auto na zestenetai...an evlepes ta prwta oloklirwmena pou vgikan pote kanane pio kali douleia san sompes na zestenei o xwros para ektelousan to skopo gia ton opio sxediastikan...<p>tespa ki egw oneireuomai PC athorivo kai xwris psiktres klp klp...isws tin epoxi twn quantum computers i twn biological smile.gif" border="0 (pou kai autoi tha zestenontai opws kathe organismos...mi sou pw oti tha anevazoun kai pureto an tous xtipisei ios grin.gif" border="0 )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...