-GR-Antoine Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μολις εχω αγορασει τον HP Pavilion dv9093 και θα ηθελα να αλλαξω απο XP HOME σε PROFESIONAL. Οταν ομως μπουταρει απο το cd των windows δε βλεπει τους δισκους.Αλλαξα απο το BIOS τη ρυθμιση για SATA και τους βρηκε όμως ετσι δε βρισκω drivers για ethernet.Οι drivers της HP (nvidia nforce) δε λειτουργουν!!!Πιθανον να φταιει η αλλαγη στη λειτουργια του controler.... Μια αλλη λυση θα ηταν να βρω drivers για SATA και με external floppy να τους περασω στα windows κατα την εγκατασταση....Δεν εχω ομωε ιδεα που να ψαξω καθως κ τι να ψαξω αφου δεν μπορω να βρω τι φοραει ο laptop!!!!!! Αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμούσα πολυ!! Thanks guys!!!!!!!:grin:
palawiaris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Υπάρχουν τα dv9093ea και dv9093eu.Aν λογικά εσύ έχεις το eu μοντέλο δες εδώ http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=el&cc=gr&lang=el&product=3316571&dlc=el για Ελληνικά ΧΡ.Θα κατεβάσεις το Πρόγραμμα οδήγησης ελεγκτή Intel SATA AHCI και μετά την εγκατάσταση θα σου ζητήσει να βάλεις δισκέττα στο floppy σου και θα σου κάνει μια με τους απαραίτητους οδηγούς για sata.Μετά πας bios και τον δίσκο σου τον ορίζεις σαν AHCI.Επαννεκίνηση,δισκάκι ΧΡ,και πατάς F6 για να σου ζητήσει την δισκέττα και φορμάρισμα.Όταν τελιώσεις με την εγκατάσταση του Windows και αφού περάσεις τους οδηγούς για το τσιπάκι της μητρική σου κάνε και το Intel Matrix Storage Manager εγκατάσταση
-GR-Antoine Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση όμως εχω τον 9093ea!!επισης εχω original τα win XP Pro σε αγγλικα.......Υπάρχει αντιστοιχη διαδικασια? Ευχαριστώ!
-GR-Antoine Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!Μπερδευτηκα απο το site του πλαισιο που αναφερει τον laptop με Intel επεξεργαστη ως 9093ea ενω ειναι 9093eu κ ειχα την εντυπωση πως ειχα τον 9093ea!!!!!!! Γι αυτο κ δεν εβγαζα ακρη.....διοτι γι αυτον η HP δεν εχει τετοιους drivers!!! Anyway σε ευχαριστώ πολύ!!!
-GR-Antoine Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 και παλι προβλημα!!!! Αμεσως μετα το φορμαρισμα του δισκου ζηταει δισκετα Intel Matrix Storage Manager driver.... Μεσω του site της intel βρηκα ενα application που φτιαχνει δισκετα αλλα δε λειτουργησε.... Τι αλλο μπορω να κανω??? Thanks
palawiaris Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 1:Kατεβάζεις το αρχείο Intel SATA AHCI Controller Driver (602,92KB).Το εγκαθιστάς και σου ζητάει αμέσως δισκέττα.Την βάζεις και σου φτιάχνει.Ξεκινάς φορμάρισμα με το δισκάκι ΧΡ και αμέσως πατάς F6 και διαλέγεις Intel ® 82801GBM SATA AHCI controller (Mobile ICH7M) από την λίστα που σου δείχνει,τραβάει τους οδηγούς που χρειάζεται.Την δισκέττα δεν την βγάζεις μέχρι την πρώτη επανεκίνηση.Σε ρωτάει αν θέλεις να βάλεις και άλλους οδηγούς.Πατάς οχι και συνεχίζει.Κάνεις φορμάτ.Ξανατραβάει οδηγούς και δεύτερη φορά και επανεκινεί ο υπολογιστής.Βγάζεις την δισκέττα και συνεχίζεις την εγκατάσταση με το δισκάκι ΧΡ.Όταν τελιώσεις βάζεις οδηγούς για τσιπάκι μητρικής.Intel Chipset Installation Utility for ICH7 (1,07MB) και μετά το Intel Matrix Storage Manager (17,67MB)Τελίωσες. Όλοι οι οδηγοί βρίσκονται για το αγγλικό ΧΡ http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3316571&lang=en
-GR-Antoine Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Οπως ακριβως τα λες κανω.....ομως αμεσως μετα το φορμαρισμα του δισκου βγαζει το εξης μηνυμα:"Insert the disk labeled Intel Matrix Storage Driver into drive A:". Τη δισκετα δεν την εχω βγαλει απο το floppy. Στην εξης φαση νομιζω πως "χανει" το floppy γιατι οταν παταω enter ειτε με την ιδια δισκετα είτε με τη δισκετα της intel το φωτακι του floppy δεν αναβει....ειναι δυνατον να γίνεται αυτό? υποψιν πως είναι εξωτερικό floppy!!!
-GR-Antoine Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μάλλον είναι θέμα XP τελικά όπως είδα στο παρακάτω forum.το θέμα είναι αν υποάρχει εναλλακτική?????????http://www-1.ibm.com/support/docview.wss?uid=psg1MIGR-56064
palawiaris Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δοκίμασες να το βγάλεις από το usb και να το ξαναβάλεις την στιγμή που λίγο πριν να πάρει τους οδηγούς;Είδες πουθενά στο bios να έχει επιλογή για multiboot from usb floppy ή κάτι ανάλογο;Κάτι τέτοια να χάνετε το usb floppy το παρατήρησα και στο δικό μου φορητό.Δυστηχώς δεν έχω τον ίδιο φορητό και αυτή την διαδικασία την κάνω στον επιτραπέζιο χωρίς usb και χωρίς τέτοια κουφά.
-GR-Antoine Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 το bios ειναι πολυ απλο....δεν εχει δηλαδη επιλογες πολλες κ σιγουρα δεν εχει αυτην που μου ειπες....ειναι καθαρα θεμα windows κ συμβατοτητας hardware...γιατι οπως αναφέρει κ το forum του link τη 2η φορα δεν το βλεπει, οταν ξαναψαχνει drivers....αν σου ρθει καμια ιδεα let me know pls...... thanks anyway!!
palawiaris Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Θα έλεγα να κοιτάξεις πως να τους ενσωματώσεις με κανένα πρόγραμμα σε ένα δισκάκι με το ΧΡ
Efthimis18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα, έχω το ίδιο προβλημα με ένα HP Pavilion dv9093ea πάω να εγκαταστήσω τα win XP Pro και απο τα devices δεν εγκαθίστανται οι drivers... ethernet controller network controller sm bus controller (ξεκινάνε αλλα δεν ολοκληρωνονται) έχω κάνει κι εγώ τις ίδιες ρυθμίσεις στο BIOS σχετικά με τα NATIVE OS γνωρίζει κανείς τπτ σχετικό; ευχαριστώ προκαταβολικά... eft...
palawiaris Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Επειδής σβήστηκαν οι απαντήσεις,και επειδής ένας γνωστός μου με ένα Vaio Laptop είχε το ίδιο πρόβλημα και είπα να του φτιάξω ένα δισκάκι ΧΡ στο τσακα τσάκα,όσοι δεν έχουν το κατάλληλο Floppy ένας πανεύκολος τρόπος είναι να ενσωματώσουν τους κατάλληλους οδηγούς με το free πρόγραμμα Windows Unattended CD Creator.Οι οδηγοί για ενσωμάτωση raid ή Ahci είναι στο http://rapidshare.com/files/14167878/Intel_Matrix_Storage_Manager.rar.html και διαλέγουμε 64bit ή ΟΧΙ, αναλόγως το λειτουργικό μας.Το πρόγραμμα διατίθεται σε αρκετές γλώσσες και είναι πανεύκολο.Στο τέλος το αποθηκέυει σε αρχείο .iso και με δεξί κλικ το ανοίγουμε με το Nero και το καίμε σε δισκάκι.Ελπίζω όσοι προσπαθήσετε να μην δυσκολευτείτε
firewalker Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Τα παραπάνω ισχύουν για το μοντέλο dv6144EU; Δοκίμασε κάποιος την διαδικασία που πρότεινε ο palawiaris;
21century Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Μηπως ισχυουν και για μοντελα της τοσιμπα η της fujitsu παιδια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.