Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση ρεύματος Η/Υ 24 ώρες το 24ωρο

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ξερει καποιος να μου πει στο περιπου ποσο καιει αυτο,εαν ειναι 24ωρες ανοιχτο και κατεβαζει...

Intel Pentium2(στα ποσα δεν ξερω..)

Msi mobo..

1x Maxtor 20gb

1x Segate 2gb

192 Ram στα 133.

Creative 32mb(καρτα γραφικων)

Και ενα τροφοδοτικο no name γυρο στα 300wat.

Ευχαριστω πολυ.....

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακριβως κανείς δεν ξέρει...

Αλλά γενικά γύρω 40W το κόβω... Φυσικά χωρίς οθόνη... Αλλά μπορεί να είναι λίγο πάνω λίγο κάτω...

Δημοσ.
Λοιπόν το workstation CAD σύστημα...

Conroe 6600 (2,4Ghz) χωρίς OC και λοιπά κόλπα

Mobo ASUS P5b

RAM 2Stick x 1Gb Kingston 667

GPU Quadro FX OpenGL FX560

HDD 2 x SATA2 250Gb WD

PSU Enermax 500 Liberty

UPS MUSTEC 600VA

SONY 17" TFT

Router USR9107

Wireless AP USR5451

Switch 3com 8 ports

Σε πλήρη λειτουργία 192 watt ή 214VA...

Βγάλε περίπου 30 W για την οθόνη

20 w για router, wireless και switch

φτάσαμε στα 162 πάνω κάτω.

Τα καλήτερα τροφοδοτικά έχουν απόδοση στο ~85%,

άρα η πραγματική κατανάλωση του υπολογιστή είναι 162 x 0,85 = 137,7 W περίπου.

Οχι πολύ μακριά από τα 100w (idle) που είχα αναφέρει στην αρχή του πόστ.

Και το ερώτημα είναι....

Γιατί μας έχουν πρήξει, ότι χρειαζόμαστε 500++++ για να λειτουργίσουμε "άνετα" ένα τέτοιο σύστημα;

Μου φαίνεται ότι τα φουσκώνουν για να πουλήσουν τα τραφοδοτικά τους....

Δημοσ.
Βγάλε περίπου 30 W για την οθόνη

20 w για router, wireless και switch

φτάσαμε στα 162 πάνω κάτω.

Τα καλήτερα τροφοδοτικά έχουν απόδοση στο ~85%,

άρα η πραγματική κατανάλωση του υπολογιστή είναι 162 x 0,85 = 137,7 W περίπου.

Οχι πολύ μακριά από τα 100w (idle) που είχα αναφέρει στην αρχή του πόστ.

Και το ερώτημα είναι....

Γιατί μας έχουν πρήξει, ότι χρειαζόμαστε 500++++ για να λειτουργίσουμε "άνετα" ένα τέτοιο σύστημα;

Μου φαίνεται ότι τα φουσκώνουν για να πουλήσουν τα τραφοδοτικά τους....

Ο υπολογισμός σου είναι ακριβείς. Ειδικά για οθόνη είναι 31 watt (τα άλλα λόγω download από το κατεβαστήρι δεν τα μέτρησα).

Επίσης υπολογίστε πως αυτά μετρήθηκαν με το πρόγραμμα 3D CAD να εκτελεί render και συνεχόμενες περιστροφές σε πολύπλοκα αντικείμενα - assemblys.

Βέβαια το αντίστοιχο [email protected] που είχα πρίν, πρέπει να ψηνόταν στην κυριολεξία αφού από το πίσω μέρος του τροφοδοτικού (παρόλο την ψύξη zalman κλπ) γινόταν ψιλοχαμός. Ο Conroe πάντως, σπάνια αυξανει την περιστροφή του FAN του σε επίπεδα που να το ακούω και αυτό μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Φανταστείτε πως στην αρχή είχα το καπάκι ανοικτό διότι είχα την εντύπωση πως δεν δούλευε το FAN...

Δημοσ.
ετσι το εχω αφησει.....

Για την τιμη των οπλων;) :) !!!!!

Αν θες να κάνεις οικονομία στο ρεύμα βγάλε τον... γιατί να καίει 10W χωρίς λόγο?

Δημοσ.

επ' ευκαιρίας όσο τον έχω ανοικτό την νύχτα καταναλώνει μπαταρία το αύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο [logitech] που έχω;

υπάρχει τρόπος να μην καταναλώνει; Κοστίζουν οι μπαταρίες...

Δημοσ.
επ' ευκαιρίας όσο τον έχω ανοικτό την νύχτα καταναλώνει μπαταρία το αύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο [logitech] που έχω;

υπάρχει τρόπος να μην καταναλώνει; Κοστίζουν οι μπαταρίες...

Το πληκτρολόγιο, αν δεν κάνω λάθος, καταναλώνει μπαταρία μόνο αν πατήσεις πλήκτρο. Τα ποντίκια μετά από ενα διάστημα μπαίνουν σε κατάσταση πολύ μικρής κατανάλωσης.

Για οικονομία ή βγάζεις τις μπαταρίες το βράδι ή αγοράζεις επαναφορτιζόμενες...

Δημοσ.

Η πιο οικονομική λύση είναι να αγοράσεις επαναφορτιζόμενες και να τις βγάζεις το βράδυ!Αν νομιζεις ότι είναι απλά μπαταρίες και πως κατά την επαναφόρτιση τους τρώνε λίγο ρεύμα κάνεις λάθος.Εντάξει δεν ειναι ψυγείο αλλά αν καθε 2 ημέρες φορτίζεις τότε θα είναι σαν να αγοράζεις.

Δημοσ.
[...] Αν νομιζεις ότι είναι απλά μπαταρίες και πως κατά την επαναφόρτιση τους τρώνε λίγο ρεύμα κάνεις λάθος.Εντάξει δεν ειναι ψυγείο αλλά αν καθε 2 ημέρες φορτίζεις τότε θα είναι σαν να αγοράζεις.

Δε νομίζω πως είναι σε καμία περίπτωση "σαν να τις αγοράζεις" :). Ακόμα και 50Watt να καταναλώνει ο φορτιστής (πολλά λέω) και 20 ώρες να θέλουν (πάλι πολλές λέω) για να γεμίσουν, αυτό κάνει 1 KWh που έχει ~0,30? (τουλάχιστον κάποτε τόσο είχε :P). Αν λάβεις υπόψη πως οι επαναφορτιζόμενες είναι μόνο ~3-4 φορές ακριβότερες από τις αντίστοιχες αλκαλικές, τότε μάλλον συμφέρει πολύ η επαναφόρτιση. Τουλάχιστον για τις «λαίμαργες» συσκευές.

Δημοσ.

τα ποντικια τα τελευταια χρονια εχουν ριξει πολυ την καταναλωση τους.δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο το κοστος να αγορασεις μια η και 2 μπαταριες το μηνα...

αν ειναι ομως,κανε αυτο που λενε τα παιδια πιο πανω!

Δημοσ.

καλά το θέμα μπαταρίες το καλύπτω...αγοράζω από Πειραιά καμιά 10αριά πακετάκια των 4+4 (δώρο) αλκαλικές maxell προς 2,8 ευρώ το ένα.

δεν μου αρέσει κάθε 3 και λίγο να αλλάζω...

πριν που δεν το άφηνα μου κράτησαν 1,5 μήνα. Τώρα το προηγούμενο σετ μου κράτησε 20 μέρες έχοντας τον Η/Υ ανοικτό και το βράδι.

Δημοσ.

Εγώ στο ποντίκι μου πάντως αλλάζω κάθε 8 μήνες... Και στο πληκτρολόγιο κάθε 1,5 χρόνο.... Και με πολύ καθημερινή χρήση.... Και δεν τις βγάζω ποτέ από πάνω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...