Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση ρεύματος Η/Υ 24 ώρες το 24ωρο

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπόν σας έχω μια ψιλο-παλαβή λύση χωρίς αμπερόμετρα ,βολτόμετρα αμπεροτσιμπίδες και τα σχετικά . Είναι πολύ απλό :

Βάζεις τον υπολογιστή σου να κάνει ότι κάνει συνήθως τις περισσότερες ώρες της ημέρας : να κατεβάζει !!! (ή τέλος πάντων ότι είναι αυτό ). Ανοιχτή - κλειστή οθόνη εσείς επιλέγετε.

Μετά κλείνετε κάθε άλλη κατανάλωση στο σπίτι . ΟΛΑ ,ακόμα και το ψυγείο εκτός πρίζας . Και μετά πηγαίνετε στο ρολόι της ΔΕΗ.

Μέσα έχει ένα δισκάκι που γυρίζει όταν υπάρχει κατανάλωση.

Κάπου από κάτω γράφει : " μια στροφή = XXX kWh "

Μετράτε της στροφές για κάποιο χρονικό διάστημα (είναι εύκολο γιατί ο δίσκος έχει ένα μαύρο σημαδάκι στην περιφέρεια του).

Και μετά με απλή μέθοο των τριών βρίσκεται την κατανάλωση στην μια ώρα στην μια μέρα ή στον μήνα κλπ.

Στον λογαριασμό της ΔΕΗ λέει την τιμή της μιας κιλοβατώρας . Πολλαπλασιασμός ,+ 19% ΦΠΑ και έχετε το κόστος !!!!

Βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί το PC δεν καταναλώνει πάντα το ίδιο και γιατί η ΔΕΗ έχει κλιμακωτή χρεώση, αλλά έχεις μια καλή εκτίμηση .

Και αντί να τα κλείσεις όλα, γιατί δεν μετράς δύο φορές, 1η πόσο καινε οι άλλες συσκευες, και 2η μαζί με το pc και δες την διαφορά... Θα χαλάσουν και τα τροφιμα έτσι οπως το λες:mrgreen:

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βλεπω πολλοι να κανουν αιτηση για νυχτερινο τιμολογιο ΔΕΗ 23,00-06,00

λολ για ακομα περισσοτερη οικονομια εγω εχω

Δημοσ.

Λοιπόν με απμερόμετρο δεν γίνεται να μετρήσεις την κατανάλωση του υπολογιστή. Το τροφοδοτικό δεν είναι ένα απλό ωμικό φορτίο αλλά πολύ πιο σύνθετο και πρέπει να υπολογίσεις και το ημίτονο.

Γενικά το λιώσατε το θέμα.. Αν σας νοιάζει τόσο πολύ να ξέρετε μέχρι και το telemarketing store λεχει μια ειδική συσκευή που μετράει κατανάλωση. Κάνει περίπου 20-30Ε.

Δημοσ.
Και αντί να τα κλείσεις όλα, γιατί δεν μετράς δύο φορές, 1η πόσο καινε οι άλλες συσκευες, και 2η μαζί με το pc και δες την διαφορά... Θα χαλάσουν και τα τροφιμα έτσι οπως το λες:mrgreen:

Είπαμε ρε φίλε ... ΤΟ PC ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ (ουτε καν για την μέτρηση) !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Το σημαντικότερο είναι πως και να ξέρεις πόσο ρεύμα έχει καταναλώσει ο υπολογιστής το 4μήνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ άλλα θα λεεί.

Πολύ απλά γιατί και τον εκκαθαριστικό, με προσέγγιση τον βγάζουν. Σπάνια θα έρθει κάθε 4μήνο ο κυριούλης που τσεκάρει τα ρολόγια. Άντε με το ζόρι να έρθει 2 φορές τον χρόνο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι ενημερωτικά με μέτρηση...

Πήρα την παπαριά από την telemarketing (30euro) και την έβαλα στο κατεβαστήρι μου με τις εξής προδιαγραφές:

Pentium 3 @1000 (χωρίς OC και τίποτε άλλα κόλπα)

RAM 1x512 SDRAM

HDD 1x30Gb IDE

CDROM

NIC 10/100

PSU HEC 300w

Το παραπάνω PC χωρίς τίποτε άλλο (ούτε keyboard/mouse κλπ) τραβάει στην διάρκεια του download 51watt...

Δημοσ.

το δικό μου σύστημα πόσο το κόβεται να καίει? Αποτελείται από

256mb sdram

600Mhz celeron

1x 2,5" 40Gb Hd

16mb vga

1 karta diktiou

Βασικά το υπολόγισα κάπου στα 30w.

Επίσης έχω κάνει μια moda στο τροφοδοτικό (ένα της πλάκας των 12ευρώ από e-shop). Λέτε να υπάρξει πρόβλημα. Θεωρώ ότι ψύχεται. Δείτε φωτογραφία. Βασικά έχω κόψει στη μέση ένα κουτί (έβγαλα θήκες για cdrom-floppy) και στο πάνω μέρος έβαλα έναν 12άρι στα 7volt εντελώς αθόρυβο. Η ψύχτρα του επεξεργαστή είναι κρύα σαν παγωτό. Αλλά το τροφοδοτικό με απασχολεί.

Επίσης φοβάμαι λίγο να το αφήνω ανοιχτό όταν φεύγω μήπως πιάσει καμιά φωτιά. Εϊμαι υπερβολικός λέτε?

post-18990-129062942072_thumb.jpg

Δημοσ.
...

lol πως το έχεις κάνει έτσι το κουτί... τράβα και μια φωτό από μακριά.

The_Mentor δοκίμασε και στο κανονικό σου pc να δούμε πόσο τραβάει.

Και αν μπορείς να δώσεις τα χαρακτηριστικά της συσκευής απ΄το telemarketing? (αν δε βαριέσαι να σκανάρεις κανα manual... :P)

Δημοσ.

kx5 ντρέπομαι για ποιό μακρινή φώτο. Είναι χάλια εξωτερικά γιατί δεν είχα σέγας και τα πλαινά καλύματα τα δίπλωσα. Να φανταστείς είναι το πίσω μισό ενός κουτιού χωρίς το πάνω μέρος όπου έχω βάλει ένα ανεμιστήρα. Μπούρδα εεεεεεε? χαχαχαχα Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!

Δημοσ.
kx5 ντρέπομαι για ποιό μακρινή φώτο. Είναι χάλια εξωτερικά γιατί δεν είχα σέγας και τα πλαινά καλύματα τα δίπλωσα. Να φανταστείς είναι το πίσω μισό ενός κουτιού χωρίς το πάνω μέρος όπου έχω βάλει ένα ανεμιστήρα. Μπούρδα εεεεεεε? χαχαχαχα Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!

Και φαίνονται διπλωμένα τα πλαϊνά αλλά στην αρχή δεν το πολυκατάλαβα :-D

Βάλε φωτό :mrgreen:

madsc το έχω δει στο site αλλά δεν παρουσιάζει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Δημοσ.

να μια φώτο απο τα πλαϊνά. Φαίνονται διπλωμένα σαν φύλλα τα πλαϊνά. Αλλά απο πάνω είναι καραφλό. Με λίγο ακόμα περιποίηση θα γίνει κουκλί. Ήδη είναι μικρό, βολικό, κ όμορφο. Το λάτρεψα ήδη.

post-18990-129062942075_thumb.jpg

Δημοσ.

...................worship.gif

Από κραδασμούς πως πάει?...

Έχει προοπτικές να γίνει μια όμορφη βάση για φυτά εσωτερικού χώρου.

Να προσέχεις το τροφοδοτικό που είναι ανοικτό μη βραχυκυκλώσει πουθενά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...