Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση ρεύματος Η/Υ 24 ώρες το 24ωρο

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο ρεύμα καταναλώνει ο Η/Υ όταν είναι ανοιχτός όλη μέρα?

Ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ μου ήρθε 50 ευρώ παραπάνω από ότι συνήθως για αυτό και ρωτάω...

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ειναι στανταρ αυτο απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα.Εξαρταται οχι μονο απο το τροφοδοτικο αλλα και τι κανει ο υπολογιστης αυτες τις ωρες.Αλλο να κατεβαζει απλα και αλλο να τρεχει και αλλες εφαρμογες ...

Δημοσ.

Δε νομίζω να οφείλεται στο pc μια τόσο μεγάλη αύξηση. Όπως είπε κι ο Γιάννης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως επέλεξε από το "Power options" να σβήνει η οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μη λειτουργεί η κάρτα γραφικών (ειδικά αν έχεις κάποια «λαίμαργη») όταν αυτή δε χρειάζεται (αν δεν το 'χεις κάνει ήδη).

Δημοσ.

Προσωπικά, ο δικός μου είναι ανοιχτός κατά μέσο όρο 20ώρες την μέρα, τις μισές απ' αυτές με ανοιχτή την οθόνη, και ο λογαριασμός μου δεν υπερβαίνει τα 50? το δίμηνο.

Δημοσ.

Προσπαθώ να δω απλά πόσα περίπου ευρώ καταναλώνει ο Η/Υ μόνο το δίμηνο για να μη μου τη λένε οι δικοί μου...Thanks για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Υπολόγισε 100 Watt κατα μέσο όρο κατανάλωση (χωρίς την οθόνη) , επί 24 ώρες = 2400 Wh = 2,4 KWh, επί 30 μέρες = 72 KWh τον μήνα.

Η κιλοβατώρα αν δεν κάνω λάθος έχει 0,072?, άρα 0,072x72 = 5,184? τον μήνα.

Μάλλον κάποιος ξέχασε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό :) ...

Δημοσ.

Αν έχεις σύγχονο υπολογιστή υπολόγισε γύρω στα 250 Watts χωρίς την οθόνη και ΟΧΙ 100watts όπως είπε ο φίλος παραπάνω.Τώρα αν έχεις Pentium 1 στα 133 Mhz υπάρχει περίπτωση να καταναλώνεις λιγότερα.

Δημοσ.

Η μέση κατανάλωση σε Watt εξαρτάται κυρίως από τη χρήση του υπολογιστή. Δηλαδή αν απλά κατεβάζει από το internet με την οθόνη/vga κλειστή τότε μπορεί η μέση κατανάλωση να είναι και γύρω στα 100W. Αν όμως κάνει πιο πολλές βαριές δουλειές (πχ παιχνίδια, ταινίες, folding@home) τότε ίσως φτάσει και τα 200+. Πάντα για μέσες τιμές λέμε,έτσι; Όχι για κορυφές. Α, επίσης υπολόγισε και ότι πάνω από ένα όριο κατανάλωσης ανά λογαριασμό η ΔΕΗ αυξάνει αρκετά την τιμή της KWh. Πάντως για το δικό μου pc με 385W τροφοδοτικό και ανοικτό αρκετές ώρες τη μέρα (15+) με μεικτή χρήση υπολογίζω γύρω στα 15? ανά λογαριασμό της ΔΕΗ.

Δημοσ.

Για να πάρεις μια ιδέα πάνω-κάτω υπολόγισε τα Watt του υπολογιστή σου. Μη λάβεις υπόψη τα υποσυστήματα που φυσιολογικά δε λειτουργούν όταν δεν τον χρησιμοποιείς (vga, cd/dvd κλπ).

edit: Επίσης η κατανάλωση κάποιον επεξεργαστών πχ C2D, AMD (με Cool'n'Quiet) είναι αρκετά χαμηλότερη όταν είναι idle.

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα παλιό σχετικά athlon xp+1600, 512 ram,geforce fx5200.

O υπολογιστής είναι όλη μέρα ανοικτός και από ότι κατάλαβα δύσκολο να καταναλώνει ακόμα και 10 ευρώ το μήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...