NullScan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Προσφάτως έπεσε στα χέρια μου ένα αρχείο wmv που είναι προστατευμένο με drm. Δεν ξέρω αν το λέω καλά γιατί πρώτη φορά πέφτει στην αντίληψη μου αυτό το σκηνικό, δεν ήξερα οτι υπήρχε. Φαντάζομαι οτι έτσι έχει η ιστορία γιατί όταν το άνοιγα με mplayer τα έδειχνε όλα πράσινα και έβλεπα το μήνυμα "too many video packets in buffer". Μετά από κάποιο ψάξιμο έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τρόπος να δεί κανείς αυτά τα αρχεία στο linux. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω? Επιπλέον επειδή με τρομάζει η ιδέα ένα αρχείο multimedia να κάνει connect με οποιονδήποτε στο net και να ανοίγει web pages, έψαξα και για κάποιο πρόγραμμα που να βγάζει αυτό το πράγμα από τα wmv αλλά πάλι τζίφος. Είναι όντως έτσι η δεν έψαξα καλά? Και στην τελική, μήπως ξέρει κάποιος αν μπορώ να βρώ technical specifications για αυτήν την απάτη? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Κι εγώ παλιότερα είχα ψάξει αρκετά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι. Οπότε και δεν ξανασχολήθηκα με το drm αλλά και γενικότερα αποφεύγω τα wmv όσο μπορώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 ΟΚ, απ' ότι βλέπω δεν υπάρχουν άλλες απόψεις άρα έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα. Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει στο να βρεθούν technical data για το DRM? Μιάς και αυτόν τον καιρό έχω άφθονο χρόνο έλεγα μήπως έφτιαχνα κανένα προγραμματάκι για την αφαίρεσή του από wmv αρχεία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S2Katana Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 θα ηταν τελειο αν το καταφερνες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos-Sx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω... Έχει δοκιμάσει κανείς με player των Μ$ windows μέσω wine; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Γενικά δεν είναι εύκολο να «αφαιρέσεις» το DRM από ένα τέτοιο αρχείο. Δεν είναι απλά κάτι που υπάρχει μέσα στο αρχείο και εμποδίζει τους players να το παίξουν και μπορείς να το αφαιρέσεις. Αντίθετα, είναι τα ίδια τα περιεχόμενα του stream που είναι κωδικοποιημένα και παίζουν μόνο με ένα συγκεκριμένο κλειδί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις κάποια αδυναμία στο πρόγραμμα που τα αναπαράγει νόμιμα και να πάρεις το DRM-free stream κατευθείαν από τη μνήμη. Η καλύτερη λύση είναι να μποϋκοτάρετε τα DRM, καθώς και τα φορμά που τα υποστηρίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Τρόποι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί αρκεί να βρούμε πώς δουλεύει. Λόγου χάρη η κωδικοποίηση θα μπορύσε να είναι απλή και να σπάει, δεν είναι και παλιό το κόλπο της MS με το MD4 hash αντί για το παγκόσμιο standard MD5 στα LanMan Hashes . Και στην τελική αντί για "σπαστήρι" θα μπορούσε να γίνει κάποιου είδους player... Όλα υπο συζήτηση και διερεύνηση. Όσο για το μποϋκοτάρισμα που λές, κι εγώ μαζί σου, απλώς έχω πολύύύ χρόνο στην διάθεσή μου τώρα και μιάς και έφτασε στα χέρια μου αυτό το αρχείο... για το γαμώτο, ξέρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Χεχε, δυστυχώς το encryption scheme που χρησιμοποιεί είναι αρκετά δυνατό και επιπλέον είναι δυναμικό, μπορεί δηλαδή η MS ανά πάσα στιγμή να το ανανεώσει. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Media_DRM Κοινώς, καλό κουράγιο! Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η MS εγκατέλειψε τα LanMan hashes ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.