JOHNX2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Trofodosia Gia Disketa Exei? Giati Exo Akousei Oti Den Exei..
Lafas1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Trofodosia Gia Disketa Exei? Giati Exo Akousei Oti Den Exei.. Ναι έχει. Μια χαρά ΌΛΑ!
billpeppas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Ναι ρε bill αν βάλεις δύο 8800 μόνες τους στο PSU, χωρίς HDD και γενικά χωρίς PC... Θα σου φτάσει. Τελευταία φορά που ασχολούμαι με την πάρτη σου, Ένα καλό αξιόπιστο τροφοδοτικό "μάρκας" που λέμε ( λέγε με Zippy, PC Power & Cooling, Enermax, SilverStone, SeaSonic, Antec, OCZ, Tagan, Hiper ) στα 500-700W είναι μια χαρά για system με 3-4 HDDs, 2-3 Optical Drives,etc, Core 2 Duo επεξεργαστή, 8800GTX SLI.
JOHNX2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Bill to diko mou re si to ENERMAX NOISETAKER II 600WATT gia pio logo kaigete otan paizo games? dokimasa kai ksanaevala pano sto sistima tin 7900GTX kai itan esthita pio psixro... den perno orko ean i karta (8800GTX) mou kanei tin zimia alla to PSU me tin 8800GTX kegete... kai to FAN TOU PSU kiriolektika SFIRIZI...
Lafas1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=174208 bILL για δες το παραπάνω link... (Ξέχασες να αναφέρεις Herolchi...)
Lafas1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Τελικά θα μας πεις τι είναι το TroloLafas? Σωστά το γράφω?
billpeppas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Bill to diko mou re si to ENERMAX NOISETAKER II 600WATT gia pio logo kaigete otan paizo games? dokimasa kai ksanaevala pano sto sistima tin 7900GTX kai itan esthita pio psixro... den perno orko ean i karta (8800GTX) mou kanei tin zimia alla to PSU me tin 8800GTX kegete... kai to FAN TOU PSU kiriolektika SFIRIZI... Κοίτα, οι ανεμιστήρες του NoiseTaker I/II είναι ρυθμισμένοι ανάλογα με το φορτίο του τροφοδοτικού και την θερμοκρασία του να ανεβοκατεβάζουν τις στροφές αά πάσα στιγμή. Κανονικά ακόμα και σε Full Load [ όσο ακριβώς μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό ] τα NoiseTaker δεν κάνανε ιδιαίτερο θόρυβο. Πόσο μάλλον να σφυρίζουνε όπως λες. Είτε σου έκατσε κάποιος ανεμιστήρας από τους ελαττωματικούς ( έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανεμιστήρων που χάλασαν στα NoiseTaker II ) και για αυτό να κάνει υπερβολικό θόρυβο από κάποιες στροφές και έπειτα. Αν στήσεις το PC εκτός κουτιού [ πάνω σε ένα τραπέζι π.χ. ] όπου το τροφοδοτικό θα απέχει κάμποσο από τα ζεστά σημεία του PC [ CPU + VGA + Chipset ] [ πω πω αυτό το 680i παραείναι καυτό ] κανονικά θα πρέπει να κάνει λίγο θόρυβο ως και καθόλου [ λόγω ότι θα έχει και μια καλή θερμοκρασία ]. Αν το κουτί σου είναι μικρούλι-μικρομεσαίο και η μέση θερμοκρασία αέρα μέσα στο κουτί σου είναι υψηλή [ πως να μην είναι όταν η CPU βγάζει 50-55αρες, το chipset της nVIDIA καίει σαν τον ήλιο και η VGA βγάζει άλλους 75C κατά το gaming οι οποίοι δεν βγαίνουν από πίσω αλλά διοχετεύονται περισσότερο μέσα στο tower από τις εσωτερικές γρίλλιες της ψύκτρας... ] λογικό είναι μετά από κάμποση ώρα να ζεσταίνεται πολύ το εσωτερικό του τροφοδοτικού και να ανεβάζει τους ανεμιστήρες σε πιο δυνατά επίπεδα.
Lafas1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 500-700W είναι μια χαρά για system με 3-4 HDDs, 2-3 Optical Drives,etc, Core 2 Duo επεξεργαστή, 8800GTX SLI. Με καμία Παναγία!:roll:
billpeppas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Με καμία Παναγία!:roll: Good lord! Bless him with your majesty, enpower him with some braincells!
JOHNX2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 ok Bill tha dokimaso na do ti paizi me to psu ektos koutiou....
Ailuros Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 To κοινότυπο λάθος που κάνεται όλοι, είναι να πιστεύετε ότι με δύο GPU διπλασιάζεται αυτόματα και η κατανάλωση ενέργειας. http://www.techreport.com/reviews/2006q4/geforce-8800/index.x?pg=16 ΄Ενα σύστημα με μια 7900GTX για παράδειγμα ΣΥΝΟΛΙΚΑ κάτω από φόρτο καταναλώνει περίπου 226W σύμφωνα με τις μετρήσεις παραπάνω και ένα σύστημα με 2*7900GTX@SLi περίπου στα 328W. Φυσικά και δεν σημαίνει ότι ένα τροφοδοτικό των 400W θα φτάσει για SLi σε αυτό το παράδειγμα, γιατί πάντα πρέπει να προνοεί κανείς για λόγους ασφαλείας αλλά αν ένα τροφοδοτικό των 700W βγάζει τα απαιτούμενα amper είναι υπεραρκετό για 8800GTX@SLi. Το 1000-άρι τροφοδοτικό αν βγάζει αρκετά amper φτάνει και για quad SLi στην δεδομένη περίπτωση.
panraf Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Με καμία Παναγία!:roll: PC Φίλου με την παρακάτω σύνθεση: 5 hdd, 4*500gb και 1*150 gb raptor core 2 duo e6600 asus p5w dh deluxe 2 gb ram ocz 800 mhz sb xfi platinum terratec cinergy 600 tv tuner 2 dvd recorder nec 3551 + 1 dvd rom asus 16x δε ξέρω κι εγώ πόσες συσκευές usb έχει πάνω στην μητρική 8800gtx σε sli Εδώ και 1 μήνα την βγάζει πολύ καλά με enermax 600w χωρίς το παραμικρό πρόβλημα δίχως ούτε ένα κόλλημα στο pc.
Ailuros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 PC Φίλου με την παρακάτω σύνθεση: 5 hdd, 4*500gb και 1*150 gb raptor core 2 duo e6600 asus p5w dh deluxe 2 gb ram ocz 800 mhz sb xfi platinum terratec cinergy 600 tv tuner 2 dvd recorder nec 3551 + 1 dvd rom asus 16x δε ξέρω κι εγώ πόσες συσκευές usb έχει πάνω στην μητρική 8800gtx σε sli Εδώ και 1 μήνα την βγάζει πολύ καλά με enermax 600w χωρίς το παραμικρό πρόβλημα δίχως ούτε ένα κόλλημα στο pc. Εσύ θα το έπαιρνες το ρίσκο με τόσο πολλές και τόσο ακριβές συσκευές; Εγώ προσωπικά όχι. ΄Οταν σκας περίπου 1200? για τις κάρτες γραφικών μόνο, στα 200-250? για τροφοδοτικό θα κολλήσεις; Δεν είναι ότι δεν αντέχει το ως άνω τροφοδοτικό, είναι ο φόβος για καμιά στραβή που με κάνει εμένα να θέλω να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Με τις συνηθισμένες χαριτωμένες αυξομείωσεις τάσης της λατρεμένης μου ΔΕΗ και τον καταιγισμό κεραυνών τον χειμώνα στην περιοχή μου, όχι μόνο φροντίζω να είναι ελαφρώς ισχυρότερο το τροφοδοτικό, αλλά επενδύω και αρκετά λεφτά σε ισχυρά UPS. Ο καμμένος φυσάει και το γιαούρτι
panraf Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Εσύ θα το έπαιρνες το ρίσκο με τόσο πολλές και τόσο ακριβές συσκευές; Εγώ προσωπικά όχι. ΄Οταν σκας περίπου 1200? για τις κάρτες γραφικών μόνο, στα 200-250? για τροφοδοτικό θα κολλήσεις; Δεν είναι ότι δεν αντέχει το ως άνω τροφοδοτικό, είναι ο φόβος για καμιά στραβή που με κάνει εμένα να θέλω να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Με τις συνηθισμένες χαριτωμένες αυξομείωσεις τάσης της λατρεμένης μου ΔΕΗ και τον καταιγισμό κεραυνών τον χειμώνα στην περιοχή μου, όχι μόνο φροντίζω να είναι ελαφρώς ισχυρότερο το τροφοδοτικό, αλλά επενδύω και αρκετά λεφτά σε ισχυρά UPS. Ο καμμένος φυσάει και το γιαούρτι Προσωπικά δεν θα έπαιρνα καν εγώ 2 8800 gtx, μία φτάνει, και ας δουλεύω σε ανάλυση 1920*1200. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, γιατί ο φίλος δουλεύει σε 20αρη μόνιτορ και στην ουσία χαραμίζει τσάμπα την μία 8800 του. Προσωπικά αν μου χάριζαν 2 8800 θα αγόραζα 800αρη τροφοδοτικό :grin:
HighT3ch Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Εσύ θα το έπαιρνες το ρίσκο με τόσο πολλές και τόσο ακριβές συσκευές; Εγώ προσωπικά όχι. ΄Οταν σκας περίπου 1200€ για τις κάρτες γραφικών μόνο, στα 200-250€ για τροφοδοτικό θα κολλήσεις; Δεν είναι ότι δεν αντέχει το ως άνω τροφοδοτικό, είναι ο φόβος για καμιά στραβή που με κάνει εμένα να θέλω να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Με τις συνηθισμένες χαριτωμένες αυξομείωσεις τάσης της λατρεμένης μου ΔΕΗ και τον καταιγισμό κεραυνών τον χειμώνα στην περιοχή μου, όχι μόνο φροντίζω να είναι ελαφρώς ισχυρότερο το τροφοδοτικό, αλλά επενδύω και αρκετά λεφτά σε ισχυρά UPS. Ο καμμένος φυσάει και το γιαούρτι Αυτη ηταν η φιλοσοφια μου σε αυτο το thread http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=172875 και διεφεραν οι αποψεις μας τοτε. Ασχετως με την μικρη διαφωνια μας τοτε, πρακτικα και αφου εκανα καποιες δοκιμες, σημερα με βρισκεις συμφωνο εν μερει μεν και μιλωντας εξαιρουμενων των ακραιων καταστασεων. Χρησιμοποιω την συσκευη αυτη παρατηρωντας/καταγραφοντας την απαιτουμενη ισχυ σε διαφορες συνθηκες load του συστηματος μου. Εχω ενα συστημα αποτελουμενο απο μια P5B non-deluxe (FSB 462), εναν C2D 6400 @ 3700 (est. 175watt), 2 Gig DDR2 6400 @ 900MHz, μια 8800GTX @ 730/1100, 3 Sata2 σκληρους, 2 CD/DVD drives, 3 cold cathodes, 2x12cm fans και κατι αλλα ψιλα ασημαντα. Για να μην μακρυγορω (γιατι θα μπορουσαμε να κανουμε αναλυσεις επι αναλυσεων) σε load φτανει peak ~ 500W. Δεδομενου λοιπον οτι δεν μιλαμε για ενα stock μηχανημα αλλα ολα ειναι παραπανω ενεργοβορα (μονο και μονο η GTX και η CPU που παιζουν αρκετα ψηλα) απο το φυσιολογικο, αυτο που λεει ο billpeppas ειναι σωστο καθως και αυτο που ελεγε τοτε ο Ailuros. Λογικα ενα συστημα σε SLI (σε ημι-φυσιολογικη κατασταση) θα μπορουσε να αρκεστει στην προταση που λεει ο billpeppas. Σε πιο extreme καταστασεις ισως ναι να μην αρκουσε. Ενταξει με την προαναφερθεισα σε QUOTE λογικη καλο ειναι να υπαρχει ενα headroom εφοσον μιλαμε για τοσο ακριβο hardware αλλα ρεαλιστικα και πρακτικα η αληθεια για το θεμα βρισκεται καπου στο ενδιαμεσο. Εγω προσωπικα επιλεγω την λογικη του headroom και ειμαι λιγοτερο πραγματιστης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.