pigeon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ωραιο θέμα, ευχαριστω κι εγω τον Teacher To comodo μου φαινεται καλο και ελαφρυ αλλα ειναι τοσο καλο που φοβάμαι πως θα βγάλουν εκδοση επι πληρωμή, συντομα. Αν ισχύουν όντως τα παραπάνω, αποδεικνύεται και πως το Norton δεν αποτελεί πλέον το υπέρβαρο τέρας που κατεδαφίζει πόρους στο πέρασμά του. Ελπίζω λοιπόν να σταματήσει κι η προκατάληψη, που πολλές φορές είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή/και βεβαρυμένου παρελθόντος. LOL LOL εχεις αγοράσει πολλά κουτιά απο δαύτα και δεν μπορεις να τα πουλήσεις εεε;;; :p Μια εγκατάσταση (και αμεσως μετα απέγκατάσταση, φυσικα!) θα πείσει και τον πιο δυσπιστο οτι πρόκειται για προγραμμα φτιαγμένο απο μπακάληδες...
Teacher Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Το ζητούμενο είναι να βρούμε κι ένα αξιόπιστο τεστ για τις δυνατότητες του κάθε προγράμματος, γιατί αν δούμε τα links των φίλων gagarin και Vagos_46 θα διαπιστώσουμε ότι το Comodo στο ένα τεστ είναι πρώτο, ενώ στο άλλο είναι πολύ χαμηλά.
fmnstr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Αν ισχύουν όντως τα παραπάνω, αποδεικνύεται και πως το Norton δεν αποτελεί πλέον το υπέρβαρο τέρας που κατεδαφίζει πόρους στο πέρασμά του. Ελπίζω λοιπόν να σταματήσει κι η προκατάληψη, που πολλές φορές είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή/και βεβαρυμένου παρελθόντος. Ναι ετσι φαινεται..Ισως να βαλανε μυαλο..Παντως ειναι σιγουρα λογω βεβαρυμενου παρελθοντος..Ακομα προκατειλημενος ειμαι!! Εξαιρεση αποτελει το Symantec Antivirus Corporate Edition αλλα αποψη μου την μηχανη του Karspersky δεν την φτανει κανεις.. Δειτε και http://www.virus.gr Επισης οσον αφορα τα firewall η προστασια που σου παρεχουν εξαρταται απο το ειδος χρηστη που εισαι.Πχ. υπαρχουν οι λυσεις τα κανω ολα αυτοματα με καλη προστασια κ κινδυνο κατι να μη δουλευει και οι λυσεις που πρεπει να βαζεις καθε λιγο το χερακι σου..Εγω προτιμω μια καλη default προστασια και μια οσο πιο ευκολη δυνατοτητα αλλαγης των ρυθμισεων και παραμετροποιησης των rules.Για παραδειγμα στο zonealarm μου σπανε τα νευρα να βρω μια advanced ρυθμιση και να αλλαξω καποιο rule.Μεσα απο το easy interface που κρυβει τα περιεργα settings αντε να βρεις το setting που θες κατω απο δεκαδες υπομενου.Αντιθετα το outpost ζηταει συνεχεια να του πεις την επικοινωνια που επιτρεπεις ρυθμιζοντας ip range, protocols k ports αλλα ετσι ξερω τουλαχιστον τι γινεται κ γιατι κατι δεν θα δουλευει..Βεβαια εχει κ τα auto rules κ suggestions για διευκολυνση. Αρα η μια λυση ειναι καταλληλη για καποιους ενω για καποιους αλλους οχι.Καλως ή κακως δεν υπαρχει firewall με την απολυτη προστασια κ παραλληλα λειτουργικοτητα αφου εξαρταται απο την αλληλεπιδραση με τον χρηστη..Γι αυτο κ τα tests εχουν τοση αποκλιση.
blueviper Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 LOL LOL εχεις αγοράσει πολλά κουτιά απο δαύτα και δεν μπορεις να τα πουλήσεις εεε;;; :p Μη με ανακατεύεις με εμπόρους, γιατί μου γυρίζουν τ' άντερα κι έχω να πολεμήσω με ένα αρνάκι φρικασέ όπου να 'ναι. Μια εγκατάσταση (και αμεσως μετα απέγκατάσταση, φυσικα!) θα πείσει και τον πιο δυσπιστο οτι πρόκειται για προγραμμα φτιαγμένο απο μπακάληδες... Νομίζω πως υπερβάλλεις. Η Symantec πράγματι τα είχε κάνει σαν τα μούτρα της σε προηγούμενες εκδόσεις, όπου το προϊόν απαγκιστρωνόταν απ' άκρη σ' άκρη στον υπολογιστή κι αν πρόσεχες καλά ίσως να το πετύχαινες να κάνεις βόλτες και στους γύρω τοίχους. Αυτό δε σημαίνει όμως πως τα λάθη του παρελθόντος μπορούν να αποτελούν εσαεί βάση κατακραυγής του σήμερα. Είναι γεγονός που πιστοποιείται από πάμπολλες μαρτυρίες (και τα δικά μου μάτια) πως η τελευταία έκδοση του Norton δεν είναι τόσο τραγική, όσο παρουσιάζεται συχνά, χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί, μόνο και μόνο επειδή κουβαλάει αντανακλαστικές αντιδράσεις. Και προσωπικά δε μ' αρέσει να κρίνω τα πράγματα μονάχα με γνώμονα την συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος. Η βελτίωση κι η μείωση των απαιτήσεων σε πόρους είναι εμφανής, για να μην αναγνωρίζουμε στη Symantec ένα βήμα προς τα εμπρός. Δε θέλω να είμαι και κακεντρεχής από συνήθεια. Δειτε και http://www.virus.gr Έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλά μου να γράφω πως το virus.gr δεν αποτελεί αυθεντία στο χώρο των συγκριτικών. Ο εμπνευστής του έχει παραδεχθεί λάθη κατά τη διαδικασία, όπως επίσης προκύπτουν και πολλές αμφιβολίες για την πηγή των samples, που ευνοεί κάποια antivirus, ρίχνοντας κάποια άλλα. Το να βασιστεί κάποιος αποκλειστικά και μόνο στο virus.gr, αντί να συμβουλευτεί κι άλλα σχετικά site, ισοδυναμεί με χαρακίρι.
gagarin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 http://www.virusbtn.com/index Εδω με ενα απλο register εχεις μια απο τις καλυτερες πηγες οσον αφορα την αξιοπιστια των antivirus... Το θεμα μας ειναι ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ SECURITY SUITES... Αν με τα στοιχεια του πρωτου φιλου λεμε light το Norton δεν ειναι θεμα να ξερεις υπολογιστες αλλα μαλλον δεν ξερεις να ξεχωριζεις το μεγαλυτερο απο τον μικροτερο αριθμο... Το τι θελει ο καθε χρηστης καλα κανει κ επιλεγει αυτο που θελει.... Το τι ειναι Light μιας κ δεν εχουν ολοι dual core etc ειναι κατι καθαρα αντικειμενικο.... Δεν μπορω με τιποτα να λεω πιο ελαφρυ το WORD απο το Notepad.... Το πιο ειναι καλυτερο ειναι αλλο θεμα... Ειναι τοσο απλο....:grin:
Vagos_46 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Το ζητούμενο είναι να βρούμε κι ένα αξιόπιστο τεστ για τις δυνατότητες του κάθε προγράμματος, γιατί αν δούμε τα links των φίλων gagarin και Vagos_46 θα διαπιστώσουμε ότι το Comodo στο ένα τεστ είναι πρώτο, ενώ στο άλλο είναι πολύ χαμηλά. αν προσεξεις στο link του gagarin η εκδοση του comodo firewall ειναι η 1.1.005 ενω η πιο προσφατη ειναι η 2.3.6.81! δεν γνωριζω για τα υπολοιπα προγραμματα αλλα νομιζω κι αυτα ειναι παλιοτερες εκδοσεις στο εν λογω link.
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Εμένα με κάλυψε ο gagarin στο θέμα. Οταν μιλάμε για ενα πρόγραμμα πολυ σημαντικό μεν αλλα ΑΧΡΗΣΤΟ στην ουσία αφου δεν δουλεύουμε με αυτο αλλα παράλληλα με αυτο, ειναι αδιανόητο να ψάχνουμε για πρόγραμματα που σέρνουν 20-30% το συστημα με την εναρξη τους! Λέμε για efficient προγραμματα και να για να δουλέψει το "τάδε" πρεπει να τρέχουν 7-8 services απο πίσω σε κατάσταση αμοκ. Αυτα τα all-in-one πακέτα ειναι συνήθως για τους τεχνοφοβικούς ή/και τους άσχετους στα PC αφου οτι αλλο καλυτερο ή γρηγορότερο ή εφυέστερο ετσι κι αλλιως δεν θα μπορούσαν να τα παραμετροποιήσουν. Πάντα εξαρτάται απο τις δουλειές που κάνεις με το PC σου και σίγουρα οι περισσότεροι δεν κάνουν πάνω απο 4-5 συγκεκριμένες εργασίες , οι οποιες δεν χρειάζονται ουτε προστασία firewalll ουτε antivirus ουτε anti- anti- .... Μη πω και το αλλο, ορισμένοι βάζουν την Αρτα και τα Γιάννενα πάνω αλλα ξεχνάνε να το ενημερώσουνε! Οπως το γνωστό ανέκδοτο με τη βιλάρα που ειχε το υπερσυγχρονο συστημα συναγερμού και το κλειδί κάτω απο τη γλάστρα Θελω να πω δηλαδη οτι ορισμένα πακέτα τύπου Norton που κυκλοφορούν (ναι το εχω δοκιμάσει και την 2007 εκδοση, σέρνει και ζέχνει!) , ειναι σαν εκείνα τα τεράστια λουκέτα που βάζαμε στο στρατό για τα άρβυλα και τα ντουλαπάκια... Για τα μάτια του κόσμου! Γι'αυτο με απασχολούν αλλα θέματα οπως: * Αν μπορει να τρέχει On-demand καθε κομμάτι του ξεχωριστά δηλ. το antivirus ή το spyware δεν το θέλω και το κλείνω. * Αν τρέχει ΛΙΓΑ services (1-2 το πολυ) και να μπορώ να κλείσω μετά την εγκατάσταση οποια δεν χρειάζομαι. * Αν ενημερώνεται τακτικότατα! * Αν απεγκαθίσταται ευκολα και δεν αφήνει το συστημα ενα χάλι και μισο. (βλ. Norton & McAfee)
blueviper Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Αν με τα στοιχεια του πρωτου φιλου λεμε light το Norton δεν ειναι θεμα να ξερεις υπολογιστες αλλα μαλλον δεν ξερεις να ξεχωριζεις το μεγαλυτερο απο τον μικροτερο αριθμο... Ποιος ακριβώς και που ανέφερε πως το Norton αποτελεί "light" antivirus, για να επικεντρώνεσαι σε μια τέτοια παρατήρηση; Όσον με αφορά ανέφερα ευκρινώς και συγκεκριμένα κατά τρόπο συγκριτικό, πως το Norton έχει βελτιωθεί στην έσχατη version του και δεν είναι τόσο βαρύ όσο συνήθως παρουσιάζεται, ελέω του παρελθόντος του. Αφού όμως θέλεις να σταθούμε σε καταμέτρηση με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία, μάλλον καταλήγουμε πως μόνο τραγικά δεν είναι τα πράγματα (αν και θεωρώ πως τα στοιχεία που παρατίθονται, μόνο πλήρη δεν είναι): Με κριτήριο το memory usage κι επικεντρωνόμενοι μονάχα στις σουίτες (αφαιρώ Outpost, NOD32 και F-Secure...το τελευταίο διότι δεν διευκρινίζεται αν αποτελεί την έκδοση AV και μόνο)...σε σύνολο 7 προγραμμάτων, βγαίνει 3ο καλύτερο. Με κριτήριο τα processes βγαίνει 2ο, πίσω από το Kaspersky μόνο. Με κριτήριο το "full scan speed" κατακτά την 4η θέση. Με κριτήριο το "boot up time" πιάνει την 5η θέση. Τέλος στο "Pc Performance Test" βρέθηκε στην 6η θέση, με πολύ μικρες διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα. Το δε σχόλιο του παληκαριού που διενήργησε το συγκριτικό έχει ως εξής: "norton 2007 is surprisingly good, well-impressed, why sooo long to install, the file is only 35mb ish." Αν κάποιος μπει στον κόπο να τσεκάρει και τους λοιπούς γνωμοδοτούντες, θα διαπιστώσει πως ούτε ένας δεν καταδικάζει εις το πυρ το εξώτερο τη νέα έκδοση, αλλά αρκετοί δηλώνουν κι εντυπωσιασμένοι από τη βελτίωση που υπέστη. Με όλα τα παραπάνω δε σημαίνει πως προτείνω το Norton. Ο ίδιος είμαι χρήστης του NOD32 και ως έχει δεν σκοπεύω να το αλλάξω. Η δε σχέση μου με retailers και καταστήματα είναι μηδενική για να με αφορούν οι πωλήσεις του προϊόντος. Δεν αντέχω απλά τις αντανακλαστικές κατάρες που προανέφερα, όπως τις συναντώ και σε μύριες άλλες περιπτώσεις...από τον OTE, μέχρι τη Microsoft. Να τα χώσουμε, δε λέω...αλλά να έχουν και κάποια βάση τα όσα λέμε, αντί να το ρίχνουμε μονίμως στο ανάθεμα από κεκτημένη ταχύτητα. Το τι ειναι Light μιας κ δεν εχουν ολοι dual core etc ειναι κατι καθαρα αντικειμενικο.... Η έννοια light είναι σχετική εν προκειμένω κι εξαρτάται από το εκάστοτε άλλο πρόγραμμα που αντιπαραβάλλεις και συγκρίνεις. Συνεχίζω να πιστεύω πάντως πως ουδείς είπε πως το Norton είναι "light". Όταν αναφέρομαι σε αυτό το χαρακτηριστικό, συνήθως έχω το NOD32 κατά νου.
gagarin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Πρωτα απ ολα δεν το ειπα για να ερθω σε αντιπαραθεση με κανενα φιλο του FORUM... Το ολο θεμα εγινε γιατι εχουν γεμισει ολα τα forum ακομα κ αυτα για πυρηνικους υδραυλικους να λενε πιο ειναι πιο καλο antivirus-firewall etc... Εδω το θεμα μας ειναι η καταναλωση πορων.... Το καλυτερο ειναι αυτο που αρεσει στον καθενα... Εγω τον υπολογιστη τον εχω για μουσικη-ταινιες-ιντερνετ κ ελαχιστη εργασια... Πιστευω οι πιο πολλοι τον εχουν για τον ιδιο λογο.... Σε αυτη την κατηγορια λοιπον οτι κ να βαλει ενα χρηστης ειναι ΚΑΛΟ... Τωρα αν χασει ενα mp3,avi,doc ε τοτε δεν νομιζω να παθει κ τοσο μεγαλο κακο... Η μονη πικρα ειναι το ξεκαθαρισμα απο την αρχη format etc.... Κ στο φιναλε ποιος hacker θα μπει στο συστημα μας;Κ αν μπει γιατι;για να παρει τα single του Jamiroquai που εχω; Μια απλη ασφαλεια κ light ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ειναι αυτο που ψαχνω κ πιστευω οι πιο πολλοι απο εμας... ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν καποιος φιλος νομιζει οτι ημουν επιθετικος....
blueviper Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δεν ένοιωσα κάποια επίθεση φίλε gagarin, αλλά ακόμα κι αν είχα τέτοια αίσθηση, γι' αυτό συζητάμε, για να λύνουμε τα ζητήματα. Ακόμα πάντως δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σκεφτόσουν καταλήγοντας πως "Αν με τα στοιχεια του πρωτου φιλου λεμε light το Norton δεν ειναι θεμα να ξερεις υπολογιστες αλλα μαλλον δεν ξερεις να ξεχωριζεις το μεγαλυτερο απο τον μικροτερο αριθμο". Από όσο μπορώ να θυμηθώ, μονάχα στις απαιτήσεις του αναφέρθηκα και στο στίγμα που κουβαλάει ακόμα, αν κι έχει κάνει βήματα εμφανούς προόδου.
Adavis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για πόρους που καταναλώνουν τα antivirus;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.