Προς το περιεχόμενο

Γραμματοσειρές (FONTS)

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!

Έχω τα εξής προβλήματα:

1ον: Δέν ξέρω αν έκανα καλά που άνοιξα αυτό το θέμα εδώ! Έψαχνα για κάτι πιό συγκεκριμένο απο "προγράμματα" αλλα δεν βρήκα. Δέχομαι διορθώσεις!

2ον: Στο Η/Υ του γραφείου μου οπού δεν έχω περασμένο το "Service Pack 2" μου εμφανίζει τις ελληνικές γραμματοσειρές κανονικά. Καί στα "Corel" και στα "Photoshop" (ειναι πολλές οι εκδόσεις) αλλα και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Στο Η/Υ του σπιτιού μου όμως στον οποίο έχω το "Service Pack 2" μου βγάζει όλες σχεδόν τις ελληνικές γραμματοσειρές με κουτάκια.

Για να προλάβω μερικούς όχι αυτές που έχουν τα "Windows" απο μόνα τους.

Η ερωτησή μου είναι εάν νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι όντως το "Service Pack 2" γιατί εγώ σε αυτό εχω καταλέιξη καθώς δεν έχει άλλη διαφορά το μηχάνημα του σπιτιού με το μηχάνημα της δούλειας.

Έχω δοκιμάσει ακόμα και με διάφορα προγράμματα διαχείρισεις γραμματοσειρών να κάνω δουλειά αλλα... τίποτα.

Τα φώτα οποιουδήποτε είναι καλοδεχούμενα!

Δημοσ.

Εχω και εγω παρομοιο προβλημα. Εχω σε 2 partion στο σκληρο τα XP. Στο ενα Ελληνικη εκδοση, την οποια εχω αναβαθμησει σε service pack 2 και ειναι ΟΚ. Στο αλλο partion εχω την αγγλικη εκδοση Xp service pack 2 παλι, αλλα σε καποιες Ελληνικες εφαρμογες, εμφανιζει κουτακια, δηλαδη κατα την εγκατασταση ουτε ποιο ειναι το ΟΚ και ποιο το Cancel δε βλεπεις για να εγκαταστησεις Ελληνικη εφαρμογη. Στην Ελληνικη εκδοση των Xp ολα ΟΚ με την ιδια εφαρμογη. Ελληνικα ομως εχω και γραφω κανονικα... Τι γινεται? Φανταζομαι θα λειπουν καποιες γραματοσειρες. Καμια λυση πριν αναγκαστω να κανω format?..

Δημοσ.

και φορματ να κανεις δεν νομιζω να αλλαξει κατι...στα αγγλικα windows εκτος απ'το να γραφεις ελληνικα πρεπει να ενεργοποιησεις την υποστηριξη των ελληνικων,γενικα το ελληνικο πακετο απ'το control panel.εχω την εντυπωση οτι ετσι θα φτιαχτει

Δημοσ.

Στις εφαρμογές μου έχει τύχει και μένα σε μηχανήματα που δεν έχουν ελληνικά ή το πρόγραμμα είναι σε γλώσσα με άλλους χαρακτήρες (Hebrew, κινέζικα κτλ). Τις γραμματοσειρές του συστήματος όμως τις βλεπει κανονικά στην προκειμένη περίπτωση. Το κάνει μόνο σε άλλες και μάλιστα άσχετα αμα είναι True Type ή όχι.

Θα επανέλθω στο θέμα το πολύ σε 2 μέρες που θα κάνω format στο μηχάνημα του σπιτιού και δεν θα βάλω "Service Pack 2"

Δημοσ.
και φορματ να κανεις δεν νομιζω να αλλαξει κατι...στα αγγλικα windows εκτος απ'το να γραφεις ελληνικα πρεπει να ενεργοποιησεις την υποστηριξη των ελληνικων,γενικα το ελληνικο πακετο απ'το control panel.εχω την εντυπωση οτι ετσι θα φτιαχτει

Δεν καταλαβα τι ενοεις οτι πρεπει να κανω..

Δημοσ.

στο control panel==>>regional and language options στην καρτελα regional options διαλεγεις greek στο standards and formats και greece στο location.επισης στην καρτελα advaced στο language for non-Unicode programs διαλεγεις greek και στο code page convertion tables tickαρεις τον κωδικο 10006 (MAC-Greek I)

αυτα τα ολιγα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...