binary_dreamer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα. θελω να συνδέσω τον υπολογιστή μου με την Τηλεόραση. στο ενδιάμεσο υπάρχει ένας ενισχυτής. Ενώ συνέδεσα την κάρτα VGA με ομοαξονικό στον ενισχυτή μπορώ να δω μόνο εικόνα, αλλά ο ήχος δεν ακούγεται από την τηλεόραση, ούτε από τα ηχεία του ενισχυτή. Ακούγεται ήχος μόνο από τα ηχεία του υπολογιστή. τι χρειάζεται να κάνω για να μπορώ να ακούω ήχο?
legend77 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα. θελω να συνδέσω τον υπολογιστή μου με την Τηλεόραση. στο ενδιάμεσο υπάρχει ένας ενισχυτής. Ενώ συνέδεσα την κάρτα VGA με ομοαξονικό στον ενισχυτή μπορώ να δω μόνο εικόνα, αλλά ο ήχος δεν ακούγεται από την τηλεόραση, ούτε από τα ηχεία του ενισχυτή. Ακούγεται ήχος μόνο από τα ηχεία του υπολογιστή. τι χρειάζεται να κάνω για να μπορώ να ακούω ήχο? Τι πιο απλό απο το να συνδέσεις φυσικα (για τον ήχο)τον λάπτοπ με την τηλεόραση!!! το ομοαξονικό me tin Vga δεν καταλαβα πώς το κατάφερα να το κάνεις αλλά ... οκ το δέχομαι! Αν μπορεις σε παρακαλώ γίνε λίγο πιο σαφής!
binary_dreamer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 η κάρτα τηλεόρασης έχει μια έξοδο vga, μια dvi και μια για όμοαξονικό. τρείς εξόδους σύνολο. με ομοαξονικό κατευθείαν πανω στον ενισχυτή. τώρα για ήχο?
gbarzos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 τι καρτα ηχου εχεις? κυριως τι εξοδους δινει?
dpolal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 από την κάρτα γραφικών θα πάρεις μονο εικόνα στην τηλεόραση... μπορείς να την συνδέσεις απευθείας πάνω στην τηλεόραση, δεν χρειάζεται να παρεμβάλεις τον ενισχυτή. από την κάρτα ήχου θα μεταφέρεις τον ηχο στον ενισχυτή... ανάλογα με την κάρτα που έχεις θα κάνεις και την σύνδεση. άλλο το ένα και άλλο το άλλο πάντως. από διαφορετικές συσκευές θα πάρεις εικόνα και ήχο και όχι από μία.
binary_dreamer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα. Πως θα βγάλω από κάρτα γραφικών στην τηλεόραση, όταν η τηλεόραση μου έχει μόνο scart?
fysikos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 την ιδια απορία εχω κ εγώ.οποιος γνωρίζει ας απαντήσει
terrybas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Οπωσ Κανεισ Με Την Vga Με Το Καλωδιο Το Ιδιο Κανεισ Και Με Την Καρτα Ηχου Βαζεισ Ενα Ομοαξονικο Στην Καρτα Ηχου Και Παει Στην Tv.h Καρτα Ηχου Πρεπει Να Ειναι 6 Καναλιων (ολεσ Μετα Το 2005 Ειναι)
benZi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Για να βγαλεις απο την VGA στην τηλεοραση με SCART τοτε θελεις 2 πραγματα. Φυσιολογικα η vga θα εχει s-video. Οποτε θα παρεις ενα καλωδιο s-video σε s-video και θα παρεις ενα adaptor που θα ειναι scart απο την μια και απο την αλλη θα εχει υποδοχες για RCA και S-Video.... Ολα αυτα μπορεις να τα βρεις σε οποιωδηποτε καταστημα με ηλεκτρονικα... και ειναι και πολυ φτηνα
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Οπωσ Κανεισ Με Την Vga Με Το Καλωδιο Το Ιδιο Κανεισ Και Με Την Καρτα Ηχου Βαζεισ Ενα Ομοαξονικο Στην Καρτα Ηχου Και Παει Στην Tv.h Καρτα Ηχου Πρεπει Να Ειναι 6 Καναλιων (ολεσ Μετα Το 2005 Ειναι) Μήπως τα έχεις μπλέξει λίγο;;;;; Το ομοαξονικό καλώδιο θα μεταφέρει ψηφιακό σήμα σε ενισχυτή και όχι στην TV, εκτός και αν η TV έχει και ψηφιακό αποκωδικοποιητή ήχου αλλά πρέπει να είναι κανένα πάρα πολύ high end μοντέλο. Το ποιό πιθανό είναι η TV να έχει απλή είσοδο ήχου στέρεο (διπλό RCA) οπότε από την κάρτα ήχου του πισιού συνδέεις καλώδιο με mini jack (μικρό καρφί όπως των απλών ηχείων του υπολογιστή) από την μία πλευρά σε διπλό RCA από την άλλη. Πάμφηνο και το βρίσκεις παντού. Συνήθως τα home cinema σετ ηχείων του υπολογιστή είναι καλύτερα σε απόδοση από της τηλεόρασης πάντως και έχεις και ήχο 5.1. Καλημέρα. Πως θα βγάλω από κάρτα γραφικών στην τηλεόραση, όταν η τηλεόραση μου έχει μόνο scart? Όπως είπε και ο Benzi είτε βρίσκεις καλώδιο Scart σε S-video είτε καλώδιο s-video σε s-video και έναν αντάπτορα scart με πολλαπλές εισόδους (s-video, composite και ήχο). Έχει στα Carrefour και Praktiker και σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ή σε αλυσίδες με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά.
binary_dreamer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα. Η TV έχει scart και συνδέεται με RCA στον ενισχυτή. Στο video in του ενισχυτή συνέδεσα το καλώδιο από την κάρτα γραφικών όπως το περιγράφω παραπάνω, και έτσι έχω εικόνα στην TV. Τώρα η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον ήχο.
dpolal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα. Η TV έχει scart και συνδέεται με RCA στον ενισχυτή. Στο video in του ενισχυτή συνέδεσα το καλώδιο από την κάρτα γραφικών όπως το περιγράφω παραπάνω, και έτσι έχω εικόνα στην TV. Τώρα η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον ήχο. Εργασία για το σπίτι: Αν στο video in του ενισχυτή σύνδεσες την κάρτα γραφικών τότε στο audio in του ενισχυτή ΤΙ θα συνδέσουμε ;;;;; Αυτός που θα το βρεί κερδίζει μισοφαγωμένο κουλούρι. (αντιπαραπροχθεσινό)
binary_dreamer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 ρε φίλε το θέμα είναι ότι δεν έχω audio in στον ενισχυτή. Καλή η ειρωνία αλλά εντάξει, αν βαριέσαι μην γράφεις.
dpolal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 ρε φίλε το θέμα είναι ότι δεν έχω audio in στον ενισχυτή. Καλή η ειρωνία αλλά εντάξει, αν βαριέσαι μην γράφεις. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις φίλε. Πρέπει να συνδέσεις την έξοδο ήχου (ηχείων ή line out ή whatever) από το πισί σου κάπου... Αφού δεν αναφέρεις ούτε τί είδους ενισχυτής είναι αυτός που έχεις (που δέχεται εικόνα αλλά όχι ήχο από εξωτερική πηγή) ούτε αν η τιβί σου έχει line-in τότε τί να σου απαντήσουμε και εμείς...
felix_w Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς να γράψεις ακριβές μοντέλο ενισχυτή και κάρτας ήχου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.