S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ναι, αλλα ο IDE θα εχει απο πριν το γραμμα C και το ιδιο γραμμα θα εχει δοθει και στο RAID.Δε θα υπαρξει conflict?
ppetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Αδειάζεις τα data σου στο RAID Partition 20GB στο IDE για ΧΡ, στο υπόλοιπο ξαναπερνάς τα data Αποσυνδέεις τον IDE, περνάς ΧΡ στο RAID (παίρνει το C) Αποσυνδέεις το RAID, συνδέεις τον IDE φορμάρεις ΧΡ partition (unallocated) Πλέον τα XΡ υπάρχουν μόνο στο RAID Bootαρεις από RAID, ενώνεις τα partition του IDE EDIT: ΟΧΙ ταυτόχρονα 2 δίσκοι συνδεδεμένοι με λειτουργικό στο boot
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 δεν θα γίνει αυτό γιατί από την στιγμή που το σύστημα θα έχει κρατήσει το γράμμα C για τον εαυτό του όταν στο reboot που θα έωσης τον Ide τον δει σαν νέα συσκευή θα του δώσει το άμεσος επόμενο γράμμα που είναι ελεύθερο τα γράμματα δεν γράφονται στους δίσκου αλλα τα δίνουν τα windows σε αυτούς Partition 20GB στο IDE για ΧΡ, στο υπόλοιπο ξαναπερνάς τα data αυτό δεν το κατάλαβα γιατί να φιαξει partition στον ide ?
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 ουπ άκυρο μαλακία μου τώρα το κατάλαβα ppetr sorry καληνύχτα παίδες εγώ την κάνω γιατι έχουεμ και σχολείο και σήμερα δεν τραβάει πολύ
ppetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Επειδή την έχω πατήσει και φόρτωνε ξανα από τον παλιό δίσκο, (παρόλο που τον είχα στον PROMISE), και όχι τον Primary Master, η παραπάνω διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα (λόγω μεταφοράς αρχείων) αλλά δουλεύει 100%. Πες μας τι έκανες. Καλό βράδυ.
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ναι, θα το κανω απλα δεν ξερω ποσο συντομα.Σας ευχαριστω και τους 2 σας. Τελικα ο τιτλος Sata vs Ide ηταν προφητικος!lol
lefkas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Σχετικά με το δικό μου πρόβλημα,Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με το οτι τα έκανα partitions, και οτι τα έκανα format με, ntfs, τι άλλο μπορέι να έχει πάει στραβά? Δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση, αλλά όταν bootάρει πλέον πριν απο το λογότυπο τον windows, εμφανίζει το μήνυμα "This PC may be infected". Αυτό σε μαύρη οθόνη οθόνη. ΜΕτά bootάρει κανονικά, αλλά πότε πότε βγάζει μπλέ οθόνες, και σχεδόν πάντα, όταν κανονικά reboot, κάνει chkdsk σαν να έχω κάνει restart απο τον κουμπί.... καμία γνώμη κανένας?...πραγματικά δεν πάει πουθενά το μυαλό μου..
Vatos_locos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 σαν χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται αν κάνει συνέχει ελεγχους αλλα και αυτό το μήνυμα πρώτη φορα το ακούω να συμβαίνει σηκώνω τα χερια ψιλά κοίτα τους δίσκους αν έχουν πρόβλημα
lefkas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 να τους chekaro εναν εναν ή σαν συστοιχία RAID?Σαν συστοιχια ειναι προβλημα, πολλά προγράμματα (απο το hirens boot CD) δε τους βλεπουν. Δοκιμασα το προγραμμα της εταιριας (maxtor) το οποίο τους διαβασε σε raid, αλλά δε βρηκε προβλημα σε κανεναν απο τους 2.... δοκιμασα και το HDD reganarator, το οποίο επισεις τους έιδε, και το οποιο με το καλημερα βρηκε ένα σωρο bad sectors. To θεμα ειναι αν το προγραμμα αυτο ειναι αξιοπιστο, και αν δουλευει καλα με συστοιχia RAID.....
Vatos_locos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 μια χαρά είναι το πρόγραμμα αλλα καλύτερα να τους κοιτάξεις έναν έναν αλλα αν μιλάς για bad sector είσαι καμμένος από ξεροί οι δίσκοι θέλουν άλλαγμα γιατί έχουν πρόβλημα αν βλέπεις bad sector και bad clusters λυπάμαι είχε και εγώ τέτοια ιστορία πρόσφατα και το είχα κάνει και thread αλλα τα πιο πολλά μηνύματα έχουν σβηστεί
lefkas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 το θεμα ειναι μετα θα μπορεσω να κανω τη δουλεια μου (δηλαδη να παιξουν σε raid 0 ) ή θα μου σπασει τα νευρα?...
Vatos_locos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 μάλλον το δεύτερο γιατί αν κάθε φορα γράφετε κάτι στα bad sectors θα καταστρέφεται οποτε θα έχει και κάποια απώλεια δεδεμένων για μένα καλύτερα να πας τους δίσκους πίσω αν έχεις εγγύηση αλλιώς άλλαξε τους το συντομότερο δυνατό
Vatos_locos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 ΛΑΘΟΣ !!!!!!!! Παναγεία μου χάζεψα πάλι S2Katana + lefkas τι κάνατε τελικά ?
S2Katana Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δεν εχω κανει ακομη τιποτα φιλε μου, γιατι ψαχνομαι αν θελω να βαλω τα XP ή τα Vista! Λεω να κανω φορματ το raid(με τον ide off), να στησω εκει XP, μετα να μεταφερω τα παντα απο τον ide στο raid, μετα να κανω φορματ στον ide και να βαλω εκει τα vista.Οποτε, μετα θα με ρωταει στο boot τι θελω να κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.