Προς το περιεχόμενο

Sata II vs Ide

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αδειάζεις τα data σου στο RAID

Partition 20GB στο IDE για ΧΡ, στο υπόλοιπο ξαναπερνάς τα data

Αποσυνδέεις τον IDE, περνάς ΧΡ στο RAID (παίρνει το C)

Αποσυνδέεις το RAID, συνδέεις τον IDE φορμάρεις ΧΡ partition (unallocated)

Πλέον τα XΡ υπάρχουν μόνο στο RAID

Bootαρεις από RAID, ενώνεις τα partition του IDE

EDIT: ΟΧΙ ταυτόχρονα 2 δίσκοι συνδεδεμένοι με λειτουργικό στο boot

Δημοσ.

δεν θα γίνει αυτό γιατί από την στιγμή που το σύστημα θα έχει κρατήσει το γράμμα C για τον εαυτό του όταν στο reboot που θα έωσης τον Ide τον δει σαν νέα συσκευή θα του δώσει το άμεσος επόμενο γράμμα που είναι ελεύθερο τα γράμματα δεν γράφονται στους δίσκου αλλα τα δίνουν τα windows σε αυτούς

Partition 20GB στο IDE για ΧΡ, στο υπόλοιπο ξαναπερνάς τα data

αυτό δεν το κατάλαβα :( γιατί να φιαξει partition στον ide ?

Δημοσ.

ουπ άκυρο μαλακία μου τώρα το κατάλαβα ppetr sorry καληνύχτα παίδες εγώ την κάνω γιατι έχουεμ και σχολείο και σήμερα δεν τραβάει πολύ :mrgreen:

Δημοσ.

Επειδή την έχω πατήσει και φόρτωνε ξανα από τον παλιό δίσκο, (παρόλο που τον είχα στον PROMISE), και όχι τον Primary Master, η παραπάνω διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα (λόγω μεταφοράς αρχείων) αλλά δουλεύει 100%.

Πες μας τι έκανες.

Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Ναι, θα το κανω απλα δεν ξερω ποσο συντομα.Σας ευχαριστω και τους 2 σας.

Τελικα ο τιτλος Sata vs Ide ηταν προφητικος!lol

Δημοσ.

Σχετικά με το δικό μου πρόβλημα,Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με το οτι τα έκανα partitions, και οτι τα έκανα format με, ntfs, τι άλλο μπορέι να έχει πάει στραβά?

Δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση, αλλά όταν bootάρει πλέον πριν απο το λογότυπο τον windows, εμφανίζει το μήνυμα "This PC may be infected". Αυτό σε μαύρη οθόνη οθόνη. ΜΕτά bootάρει κανονικά, αλλά πότε πότε βγάζει μπλέ οθόνες, και σχεδόν πάντα, όταν κανονικά reboot, κάνει chkdsk σαν να έχω κάνει restart απο τον κουμπί....

καμία γνώμη κανένας?...πραγματικά δεν πάει πουθενά το μυαλό μου..

Δημοσ.

σαν χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται αν κάνει συνέχει ελεγχους αλλα και αυτό το μήνυμα πρώτη φορα το ακούω να συμβαίνει σηκώνω τα χερια ψιλά κοίτα τους δίσκους αν έχουν πρόβλημα

Δημοσ.

να τους chekaro εναν εναν ή σαν συστοιχία RAID?Σαν συστοιχια ειναι προβλημα, πολλά προγράμματα (απο το hirens boot CD) δε τους βλεπουν.

Δοκιμασα το προγραμμα της εταιριας (maxtor) το οποίο τους διαβασε σε raid, αλλά δε βρηκε προβλημα σε κανεναν απο τους 2....

δοκιμασα και το HDD reganarator, το οποίο επισεις τους έιδε, και το οποιο με το καλημερα βρηκε ένα σωρο bad sectors. To θεμα ειναι αν το προγραμμα αυτο ειναι αξιοπιστο, και αν δουλευει καλα με συστοιχia RAID.....

Δημοσ.

μια χαρά είναι το πρόγραμμα αλλα καλύτερα να τους κοιτάξεις έναν έναν αλλα αν μιλάς για bad sector είσαι καμμένος από ξεροί οι δίσκοι θέλουν άλλαγμα γιατί έχουν πρόβλημα αν βλέπεις bad sector και bad clusters λυπάμαι είχε και εγώ τέτοια ιστορία πρόσφατα και το είχα κάνει και thread αλλα τα πιο πολλά μηνύματα έχουν σβηστεί

Δημοσ.

το θεμα ειναι μετα θα μπορεσω να κανω τη δουλεια μου (δηλαδη να παιξουν σε raid 0 ) ή θα μου σπασει τα νευρα?...

Δημοσ.

μάλλον το δεύτερο γιατί αν κάθε φορα γράφετε κάτι στα bad sectors θα καταστρέφεται οποτε θα έχει και κάποια απώλεια δεδεμένων για μένα καλύτερα να πας τους δίσκους πίσω αν έχεις εγγύηση αλλιώς άλλαξε τους το συντομότερο δυνατό

Δημοσ.

Δεν εχω κανει ακομη τιποτα φιλε μου, γιατι ψαχνομαι αν θελω να βαλω τα XP ή τα Vista!

Λεω να κανω φορματ το raid(με τον ide off), να στησω εκει XP, μετα να μεταφερω τα παντα απο τον ide στο raid, μετα να κανω φορματ στον ide και να βαλω εκει τα vista.Οποτε, μετα θα με ρωταει στο boot τι θελω να κανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...