Vatos_locos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μου λεει αυτο ακριβως [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer sbise tin grami pou einai me Bold logika auto einai alla gia sigoura perimene kapion na sou pei akoma iparxei kai tropos na to kaneis na dialegei mono to sigekrimeno logismiko kai na min peirakseis to boot ini alla den mporw na to dw twra giati ewgw douleuw akoma me ton disko me ta bad clusters kai eimaise allo pc me linux live cd kai den mporw na to dw na sou pw to sigouro einai oti 8a to breis me deksi klik sto eikonidio o ipologistis mou kai idiotites apo ekei den mporw na 8imi8w allo psakse gia kati pou leei na perimeneis 30 deutera gia na ksekinisei to logismiko kai apenergopiise to 8a kanei auto akribos pou 8es
S2Katana Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Οκ, θα το δω και αυτο.Αυτο που με νοιαζει ειναι να γινει φορματ ο ide.Σκεφτομαι να δοκιμασω να σβησω τα δεδομενα του χειροκινητα, με Select All + delete.
Vatos_locos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 gia na kaneios format ston ide vale to partition magic kai kantou apo ekei to par/m 8a anagasei ton disko na kanei format tin stigmi pou to pc sou 8a kanei reboot, an sbiseis ta dedomena me to xeri den kaneis tipota kai pi8anon na min to petixeis kiolas
ppetr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Ξέρεις τι υποψιάζομαι? Δοκίμασε να ξεκινήσεις το PC χωρίς τον IDE συνδεδεμένο. Αν ξεκινήσει και δεν κολλήσει, επόμενο βήμα συνδέεις μόνο τον IDE και με το CD των XP τον κάνεις unallocated. Τέλος, τα συνδέεις όλα και κάνεις ό,τι θες μέσα από τα XP.
Vatos_locos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 τι λες να έβαλε να ξεκινάει από τον ide και τα windows στο raid ? skatana το raid σου έχει γράμμα C: η D: >?
legend77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα, θα ήθελα απλά (κάνοντας ίσως τον δικηγόρο του διαβόλου) να επιστήσω την προσοχή σας κατά την επιλογή και την δημιουργία ενός RAID. Ο λόγος είναι πολύ απλός... RAID 0 = Striping αν χρησιμοποιήσετε 2 δίσκους πχ 160GB θα έχετε 2*160 ~ 320 και θεωρητικά (και πρακτικά...περίπου) αυξημένες επιδόσεις... όλα αυτά με ΤΙ αντάλλαγμα? με το αντάλλαγμα της επισφάλειας... ΓΙΑΤΙ? Γιατί ΑΝ (ω μη γένοιτω) ένας από τους 2 δίσκους παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα... ΤΙ χάνετε? τα μισά?? ΟΧΙ... Δυστυχώς ΟΛΑ! Εχετε δηλαδή 2πλάσιες πιθανότητες (κινδύνους) να χάσετε ΟΛΑ σας τα δεδομένα... Εν αντιθέσει με το RAID 1 (Mirroring) όπου ναι μεν 2*160=160... αλλά αν κάποιος από τους 2 "κατι" πάθει... δεν χάνετε απολύτως τίποτα... αντ'αυτού μπορείτε να αντικαταστήσετε τον προβληματικό δίσκο και με ένα Rebuild να έχετε και πάλι το RAID σας, το οποίο ακόμα και μέ ένα δίσκο θα συνεχίσει να λειτουργεί... Αυτά... και συγνώμη για την πολυλογία... Φιλε μου, Raid 0 = Tαχυτης! External HD= έτσι προσδιορίζουμε την ασφάλεια των δεδομένων! Να μην έχει άμεση επαφή το σύστημα backup με τον υπολογιστή σας! και βέβαια να είναι άμεσα ανακτήσιμη σε οποιοδήποτε PC! άμεσα!!! -> Ή ασφάλεια! το μόνο σίγουρο είναι σας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να επιταχύνετε το συστημά σας, σχετικά ανέξοδα με μία διάταξη των σκληρών σας και μόνο! Βέβαια, να λέμε την αλήθεια είναι 8έμα προτίμησης! 8α επέλεγα την γρηγοράδα, αφού 8α έκανα να φέρεται αρκετά γρήγορα ένα απο τα πλέον αργά υποσυστήματα του υπολογιστή μου! κατάνα, ευχομαι το λειτουργικό σου να το έχεις στο RAID... αλλιώς....
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Στο raid ειναι βεβαια. Legend, εισαι μελος στο audi club, τρεχεις σε GTCC και εχεις ενα Α3 Sportback 1.6???
lefkas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι. Δοκιμασα να στήσω ένα PC με 2 40aριδες (IDE) σε raid 0. Χρησιμοποίησα PCI raid controller (μάρκα sillicon). Έβαλα και τους 2 στη θέση master, και ξεκίνησα κανονικά. Αφού τελείωσα με τα windows, και εφαγα και 5 ώρες να στήσω και όλα τα προγράμματα, άρχισαν τα προβλήματα.μπλέ οθόνες, failed to scan the drive, κτλ. Η πρ'ωτη μου απορία είναι η εξής: αφού έκανα τους 2 δίσκους εναν, τους χώρισα σε 3 partitions,τα οποία φορμάρισα με ntfs. είναι σωστή αυτή η διαδικασία?
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 ναι σωστή είναι αλλα γιατί αφού θες να βάλεις το σύστημα σου σε raid να το διαλύσεις σε partition δεν νομίζω να είναι απαραίτητο και γενικά η ιδέα του partition για εμενα προσωπικά πέθανε από καιρώ τώρα έχω μονο κανονικούς ολόκληρους δίσκους χωρίς partition έχω xa8sei πράματα και θάματα έτσι οποτε μένω με φυσικούς ολόκληρους δίσκους έτσι προτείνω εγώ κατανά πάντως έχεις τρομερή μνήμη για να γράψεις ακριβώς το ίδιο post που σβήστηκε τελικά το raid που έχεις Τα Windows σου έχει γράμμα D η C τι έκανες κατάφερες να κανεις format στον Ide
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Το Raid εχει το γραμμα D και μονο οπως μου ειπες θα βγαλω ακρη. Ομως, πρεπει να βρω ενα τροπο να αποθηκευσω δεδομενα 80GB Back Up αφου θα πρεπει να φορμαριστει και ο IDE και το RAID και βαριεμαι να καψω 15 DVD με δεδομενα! Βασικα, μιας και σβηστηκε, ξαναγραψε μου pls τι πρεπει να κανω για να το εχω να το δω αν χρειαστει!Tnx.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 δεν θυμάμαι αν σε είχα ρωτήσει στην διαχείριση στον ide γραφει εκκίνηση αν ναι τότε τα πράγματα είναι λίγο σκούρα και πας πάλι για format αλλα αυτή την φορα θα βγάλεις τον ide από ρεύμα σύνδεση για να μην σου ξαναγίνει αυτό τότε αφού περάσεις πάλι win στο raid σου και "σεταρεις" όλο το μηχανάκι κοτσάρει span οκάι τον ide και μετά αντιγραφείς ότι θες στους 2 160αρηδες (raid) κανεις format son αντί και πάλι αντιγραφείς από το raid πίσω στον ide ότι κράτησες
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Στον IDE λεει System και στο Raid Boot. Αρα: 1.Bγαζω τον ΙDE, κανω φορματ στο RAID και XP Install. 2.Βγαζω το RAID και κανω φορματ τον IDE. 3.Τους βαζω και τους 2 μαζι, με boot priority στο RAID.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 όχι ρε συ βγάζεις τον Ide κανεις format στο raid install Xp βάσεις τον ide μέσα κρατας ότι θες από τον ide στο raid σου κανεις φormat από win στον ide περνάς τα πράγματα σου στον ide πάλι και είσαι έτιμος για ένα ακόμα πιο γρήγορο σύστημα στον ide λέει system γιατί σε αυτόν τον δίσκο γράφτηκε η εκκίνηση των χρ για αυτό και έχει το γράμμα C και συνεπώς δεν σε αφήνει να κανεις format apal εσύ τώρα κανεις format sous rsid δίσκους σου και μετά χωρίς τον ide μέσα θα γίνει σωστά η εγκατάσταση των windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.