Προς το περιεχόμενο

Sata II vs Ide

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα τους δοκιμασω.Τους πεταω καυτευθειαν μεσα στη δισκετα ετσι?

Εχω καποιους dvrs για τα 64bit, αλλα ετσι και αλλιως δουλευω με λαπτοπ+dsl, οποτε αν κατι στραβωσει εχω λυση.Thanks for asking!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα απλά (κάνοντας ίσως τον δικηγόρο του διαβόλου) να

επιστήσω την προσοχή σας κατά την επιλογή και την δημιουργία

ενός RAID.

Ο λόγος είναι πολύ απλός...

RAID 0 = Striping

αν χρησιμοποιήσετε 2 δίσκους πχ 160GB θα έχετε 2*160 ~ 320

και θεωρητικά (και πρακτικά...περίπου) αυξημένες επιδόσεις...

όλα αυτά με ΤΙ αντάλλαγμα? με το αντάλλαγμα της επισφάλειας...

ΓΙΑΤΙ? Γιατί ΑΝ (ω μη γένοιτω) ένας από τους 2 δίσκους παρουσιάσει

κάποιο πρόβλημα... ΤΙ χάνετε? τα μισά?? ΟΧΙ... Δυστυχώς ΟΛΑ!

Εχετε δηλαδή 2πλάσιες πιθανότητες (κινδύνους) να χάσετε ΟΛΑ

σας τα δεδομένα...

Εν αντιθέσει με το RAID 1 (Mirroring) όπου ναι μεν 2*160=160...

αλλά αν κάποιος από τους 2 "κατι" πάθει... δεν χάνετε απολύτως

τίποτα... αντ'αυτού μπορείτε να αντικαταστήσετε τον προβληματικό

δίσκο και με ένα Rebuild να έχετε και πάλι το RAID σας, το οποίο ακόμα

και μέ ένα δίσκο θα συνεχίσει να λειτουργεί...

Αυτά...

και συγνώμη για την πολυλογία...

Δημοσ.

Το θεμα της επιλογης raid το εχω σκεφτει και εγω.Επειδη ομως θα εχω εναν 120αρη back up, δε με νοιαζει αν χαθουν τα δεδομενα του 320.Εκει θα εχω μονο XP και progs.

Vatos_locos το δοκιμασα και δεν δουλευουν.Φιλε μου θα μεινω με τα 32bit.Δε θελω να σας κουραζω αδικα και χωρις λογο.Τσαντιζομαι βεβαια που δε θα εχω τα x64.Αληθεια, χανω πολυ σε επιδοσεις με τα 32bit?

Δημοσ.
Το θεμα της επιλογης raid το εχω σκεφτει και εγω.Επειδη ομως θα εχω εναν 120αρη back up, δε με νοιαζει αν χαθουν τα δεδομενα του 320.Εκει θα εχω μονο XP και progs.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα να ξαναστήσεις τα XP και να περάσεις εξ'αρχής

όλα τα προγράμματα και τα εργαλεία, drivers κλπ κλπ τότε πάσο...

αλλά αυτό για μένα είναι απίστευτη ταλαιπωρία, εκτός του ότι είναι μια

διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει για το δικό μου PC πάνω από 2 μέρες...

και δεν μιλάμε για 2-3 ωρίτσες τη μέρα :P

Δημοσ.

σε επιδόσεις δεν νομίζω να χάνεις πολλά αλλά μάθε επιφύλαξη μια και δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό το θέμα οπότε περίμενε λίγο μπας και βγεί κανένα Updated Driver αν και δεν το βλέπω πάντως με τα 64αρια πολλά είχαν ακουστεί για τους οδηγούς αλλά @@ κάνανε τελικά λυπάμαι αλλά εγώ εδώ στερεύω από ιδέες :-( αν όμως σκεφτώ κάτι θα ο πω σίγουρα και Μαλακία να είναι :-)

Αρχικό μήνυμα απο RapidShade

H κρατάμε ένα τακτικό Image του δίσκου (Raid 0 στην περίπτωσή μας) με κάποιο Image software πχ Acronis

Δημοσ.

Ok.

Ευχαριστω ολους σας για τον χρονο σας και ειδικα τον φιλο Vatos_locos.Καποτε να κανονισουμε και εκεινη την μπυριτσα!Χαχαχα

Δημοσ.

Δοκιμασα μεσα απο τα Win που ειναι στο raid να κανω φορματ τον ide και δε με αφηνει.Μου βγαζει μηνυμα ''format failed'' ειτε στο quick ειτε στο κανονικο.Γιατι?

Παντως στο boot priority το raid ειναι πρωτο και στο bios με ρωταει απο ποια win να φορτωσει.

Δημοσ.

πήγαινε από start και γράψε C:\boot.ini

αυτό το txt που θα σου ανοίξει να έχει αυτήν την μορφή ότι παραπάνω είναι περιττό

>[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

αν δεν κάνει format στον ide φτιάξε μια δισκέτα με τος dos και κανε από εκεί η βάλε κάποιο partition utiliti σαν το partition magic αλλα ότι kanies με μεγάλη προσοχή αν το boot.ini είναι όπως σου έδωσα εγώ ΜΗΝ ΠΕΙΡAΞΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ

Δημοσ.

Μου λεει αυτο ακριβως

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...