Προς το περιεχόμενο

Sata II vs Ide

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όσο δεν φαντάζεσαι και από μαλακια μου κατέληξα και με χαμένους του γίγαντες και με νεκρούς τους 2 σκληρούς άστα δεν θέλω να τα θυμάμαι :-| :twisted: :evil:

Δημοσ.

Eκανα ανω-κατω το bios αλλα δεν εντοπισα την επιλογη boot from raid.

Θελω να στησω τα XP x64 στο raid.Απο την αλλη, εχω τα παλια μου Win και τα δεδομενα μου στο 120αρη ide.Μηπως να τον ξηλωσω, να βαλω τα win στο raid και μετα να τον ξανασυνδεσω?Θα τον βλεπουν οπως παλια τα Win ή θα χρειαστω φορματ, οποτε και θα χασω τα δεδομενα μου?

Δημοσ.

Θα το ξανακοιταξω.Και παλι σε ευχαριστω για τον κοπο σου.

Τον ide τον αφηνω οπως ειναι ετσι?

Εdit:

Στο boot device priority απλα μπορω να επιλεξω ΗD και οχι ποιος θα ειναι ο σκληρος.Ομως, εχει ενα αλλο μενου Hard Disk Drives οπου ο ide ειναι 1st master και απο κατω λεει SCSI-0(δλδ το raid).Μηπως να τα φερω πανω-κατω?

Δημοσ.

Λοιπον εντοπισα ενα sub menu που δινει προετεραιοτητα στο raid και μετα στο ide.

Eβαλα λοιπον το cd των XP, αλλα στο μπλε μενου με τις επιλογες format, delete κτλ μου εμφανιζει μονο τον ide.Αναγκαστικα θα τον αποσυνδεσω και θα δω τι θα γινει.

Μολις μπουν τα XP στο raid, θα τον βλεπουν τον ide ετσι?

Δημοσ.

πρέπει να περάσεις τους οδηγούς του controller του Mobo σου οταν σου λέει να πατήσεις F6 οι οδηγοί είναι το cd του mobo σου βάλτους σε μια δισκέτα και μετά F6 στην εγκατάσταση

Δημοσ.

Οκ, και εγω αυτο σκεφτηκα τωρα!Πολυπλοκη ιστορια το raid για εναν εντελως ασχετο!

Δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω που ασχολεισαι!

Δημοσ.

ναι όντως είναι δύσκολο και εγώ την πρώτη φορα είχα φάει ένα ολόκληρο βραδυ να βρω την λύση

και οποτε βρούμε χρόνο και οι 2 κερνάς μπίρες :mrgreen:

όχι πλάκα κάνω δεν χρειάζεται τίποτα σήμερα εγώ αύριο εσύ που λένε

Δημοσ.

Οποτε θελεις!

Εχω φαει τη φρικη της ζωης μου!

Εφτιαξα μια χαρα τη δισκετουλα μου, παταω F6, φορτωνει κανονικα και μου βγαζει error code 22, μην μπορωντας να διαβασει το αρχειο \si2112r5.sys, δλδ το αρχειο του raid!

Δημοσ.

Το δοκιμασα σε 3 δισκετες και μετα απο 20 προσπαθειες επιασε.Τωρα κανω φορματ το raid, αν και δε χρειαζοταν.Ιδωμεν, μεχρι το επομενο προβλημα.

Δημοσ.

Ενω μια χαρα το διαβασε στην αρχη και εκανε το φορματ, τωρα παλι δεν το διαβαζει, απο την ιδια δισκετα.Ελεος δλδ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...