S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καλημερα! Στο συστημα μου εχω εναν Ide 120GB και πηρα 2 Sata II 160GB για raid.Το θεμα ειναι πως δεν εχω ξαναδουλεψει με raid και εχω καποιες αποριες για το configuration. Στον IDE εχω δεδομενα που δε θελω να χαθουν, αλλα Win θα στησω στους 2 160αρηδες.Θα πρεπει να γινει slave o Ιde ή οχι?Στο συστημα μου εχω 2 dvd rw(second master-primary) και ενα dvdrom που ειναι primary slave με primary master τον ide. Βοηθεια!!!
parsifal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Είναι το κεφάλαιο 5.5 στο manual της μητρικής σου. Τα λέει αρκετά αναλυτικά!
S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Του εριξα μια ματια πριν δημοσιευσω εδω το ποστ, αλλα δεν εβγαλα ακρη στο θεμα του IDE. Αληθεια, εμενα με συμφερει να επιλεξω data striping configuration απο αποψη ταχυτητας ετσι?
parsifal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ναι, αν θέλεις αυξημένη ταχύτητα -> RAID0 (striping)
S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστω για την απαντηση!Με τον IDE τι να κανω?
ppetr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μια συσκευή IDE όταν είναι μόνη της συνδέεται πάντα master. Οι SATA συσκευές δεν το επηρρεάζουν αυτό.
S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Sos insomniacs! Εφτιαξα ενα raid 298GB με 2 160αρηδες Sata.Το εχω σε Mode0, δλδ stripped.Eκανα auto configuration απο το bios. Το bios τους βλεπει μια χαρα.Το device manager επισης.Ομως, εκει δε δειχνει τα στοιχεια τους!Eπισης δεν φαινονται στο ''Ο υπολογιστης μου''! να μια φωτο!
Nikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Λογικό αυτό , γιατί τα Win βλέπουν τη "συσκευή" που έχεις δημιουργήσει με τους δύο δίσκους οπότε την δείχνουν έτσι και στο control panel.
S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Οκ, αλλα δε θα επρεπε αφενος να μου δειχνει χωρητικοτητα(στο control panel) και αφετερου να φαινεται σαν ενας σκληρος στο ''Ο υπολογιστης μου''?
Vatos_locos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 μπες στην διαχείριση του υπολογιστή και δες αν ιάνει ενεργοποιημένος ο τόμος ολόκληρος αν όχι θα σου λέω χωρίς σύνδεση η διαφορα τέτοια ( όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι sata σου δεν έχουν το Os πάνω )
Strategos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 σε περίπτωση που δεν έχεις βάλει ειδη το λειτουργικο πανω τους θα πρεπει να πας με δεξι κλικ στο mycomputer--->manage--->disk managment>και να φορμάρης την καινουργια σου stripe μονάδα
tzinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 me partition manager h apo to control panel- admin tools - computer management- disk management prepei na kaneis format kai na tous doseis drive leter. Ginete mesa apo to windows kai den pernei para polh ora. lol sto tsak me prolabes strategos
S2Katana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Οι sata μου ειναι αδειοι.Τα XP τα εχω στον IDE και εκει επισης ειναι ολα τα αρχεια μου. Πηγα στο computer management να τι μου εβγαλε.Να πατησω next? Παντως δε θελω με τιποτα να πειραχτει ο IDE γιατι δεν εχω backup δεδομενων.Ευχαριστω για τη βοηθεια σας! Εdit:Πατησα next και τωρα τους βλεπει ως unallocated 298GB.Να κανω φορματ τωρα?Ωπ, τωρα λεει πως ειναι unreadable.WTF? Η μοναδικη επιλογη που ειναι ανοικτη ειναι το convert to basic.Ο ide μου δε θα πειραχτει ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.