Προς το περιεχόμενο

Καρατε ή Tae kwo do

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα kick boxing, σε σωστή σχολή με κράνη και προστατευτικά μην σπάσει και καμία μύτη το παιδί. Για αυτοάμυνα το θεωρώ καλύτερο επειδή σε βάζει πιο γρήγορα στο νόημα.

Αν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο που είπες τότε TKD. Μου φαίνεται πιο "real life" από το karate. Δεν έχω κάνει όμως κανένα από τα δύο, έχω παρακολουθήσει μόνο.

Δημοσ.

Βασικά TKD ειδικά ITF που κάνω για πολλά χρονια είναι αρκετά καλο από όλες τις άποψης αλλα...υπάρχουν κάποιες σχολες karate οι οποιες είναι εκπληκτικές από τα video που έχω δει...τώρα βασικά δεν ξέρω άμα υπάρχουν ελλάδα αλλα οι τύποι κάνουν απίστευτα πράγματα στις επιδείξεις...βασικά γιατί δεν το στέλνεις ninjitsou...ο bro μου έκανε και μαμή...

http://www.metacafe.com/watch/80220/martial_arts_nightshow/

Δημοσ.

Να παει να κανει απ'ολα τα παιδι και οτι του αρεσει, τι ποιο απλο . Οταν αποκτησει μια καλη φυσικη κατασταση και ωριμασει θα προτεινα ν'ασχοληθει και με το γερμανικο pakua αν και δεν ξερω αν υπαρχουν σοβαρες ομαδες στην Ελλαδα.Ουσιαστικα αυτο που μαθαινεις ειναι να διαφευγεις απ'τον κινδυνο οσο πιο αποτελεσματικα γινεται.Ειχε ερθει ενας παλιος συμμαθητης που μεταναστευσε Γερμανια πριν χρονια και κανανε απιστευτα πραγματα με την παρεα του.Αλμα 3-4 μετρων απο πεζουλι σε πεζουλι ας πουμε και να προσγειωνονται με τις μυτες των ποδιων .

Δημοσ.

Το Tae Kwon Do έχει πιο "στιβαρή" φιλοσοφία, με την έννοια ότι με τόσα είδη ΚΑΡΑΤΕ που υπάρχουν και τόσες ψευτοσχολές που έχουν ανοίξει, ούτε καν ξέρεις τι κάνεις. Σαν μαυροζωνάς στο TKD φίλε συμπατριώτη Γιάννη στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα διδακτεί αυτοάμυνα, αυτοπεποίθηση (με την έννοια της αυτοπροστασίας και όχι της επιθετικότητας) και φυσικά από άποψη προπόνησης είναι πολύ καλή. Φυσικά αρκεί να πάει σε μια καλή σχολή.

Δημοσ.

Φίλε μου όλες οι πολεμικές τέχνες καλές είναι αρκεί να μην είναι της πλάκας η σχολή.Σε μία σοβαρή σχολή θα είσαι ικανοποιημένος απόλυτα.Αν θες πάντως πολύ βίαια πράγματα πήγαινε Παγκράτιον.Και ελληνικό είναι και πολύ πλήρες.Αλλά εσύ ρωτησες για τα 2 συγκεκριμένα, οπότε όπως σου είπα βρες μία καλή σχολή από γνωστό που εμπιστέυεσαι και βουουρ!!

Δημοσ.

Επειδή έχω αρχίσει και το σκέφτομαι και εγώ ,για να μάθεις μερικά βασικά πράγματα στο TKD , πόσος περίπου χρόνος χρειάζεται?

Δημοσ.

Τι εννοείς βασικά?Γιατί δεν είναι το βασικo να μάθεις αλλα να αποκτήσεις την forma που χρειάζεται...εγώ ας πούμε κάνω 8 χρονια και ακόμα δεν νιώθω ότι έχω φτάσει εκεί που θα έπρεπε...

Δημοσ.

Εγώ πάλι από Judo που ξέρω, είναι υπέροχο άθλημα και αν έχει σοβαρούς προπονητές θα τον βοηθήσει και στο πως θα διαμορφωθεί σαν χαρακτήρας. Όπως άλλωστε όλες οι πολεμικές τέχνες που έχουν κάποιου είδους φιλοσοφία πίσω τους.

Στο κάτω κάτω η επιλόγη της τέχνης δεν έχει τόση σημασία, όσο η επιλογή σχολής και το κατα πόσο γίνεται δουλειά. Κυρίως για δύο λόγους :

1) Το πνεύμα που μεταδίδουν.

2) Το πόσο καλή φυσική κατάσταση θα δημιουργήσει, γιατί πρακτικά είναι η βάση της αυτοπροστασίας, άμα δεν είναι γυμνασμένος σωστά δύσκολα μπορεί να προστατευτεί σε έναν καυγά (αν και σε ένα σοβαρό καυγά δεν είναι τόσο θέμα τέχνης, όσο απλά δύναμης σωματικής και ψυχολογικής...).

Τo Aikido τα σπάει επίσης. Και αυτό, όπως και το Judo, παίζει πολύ με τη διαχείρηση της ορμής του αντιπάλου πέρα από απλά την έξυπνη χρήση της δύναμης που έχει ο καθένας.

Για τα υπόλοιπα (και τα δύο του τόπικ) δεν έχω ιδέα...

Δημοσ.

Εγώ έχοντας κάνει 5 χρόνια TKD και τώρα κάνοντας 2 χρόνια Kickbox, εχω να πω το εξής. Κατα πρώτον είναι θέμα δασκάλου και σχολής. Ολες οι πολεμικές τέχνες-αθλήματα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Αυτό που εμένα με χάλασε στο TKD, είναι ότι δεν εδιναν τόσο βάση στην φυσική κατάσταση (ισως θέμα δασκάλου), αλλά πιο πολύ ότι μετά από 5 χρόνια δεν είχα την απαραίτητη αυτοπεποίθεση, ότι θα τα βγάλω πέρα στην δύσκολη στιγμή. Δηλαδή μαθαίνεις πράγματα που μετά απο 15 χρόνια θα σου βγουν, αν σου βγουν. Το kickbox, είναι λίγο χύμα, αλλά είναι πολύ πρακτικό.Οπως και να έχει όμως, πέζει ρόλο για ποιο λόγο ασχολείται κάποιος με πολεμική τέχνη.

Για να απαντήσω στο πρώτο post, του πατέρα που θέλει για τον γιο του, εγώ θα τον ξεκινούσα από μια πολεμική τέχνη, που έχει σωστή φιλοσοφία, πειθαρχία, δίνει σωστές βάσεις σαν άτομο, δεν σου διδάσκει την επιθετικότητα, σε βοηθάει να αποκτήσεις ευλιγισία και ευκινησία, και αφού μεγαλώσει το παιδί, θα μπορεί να καταλάβει πια τέχνη αρμόζει πιο πολύ στο στυλ του και στον σωματοτυπό του.

Δημοσ.

Και τι νόμιζες ότι αν μάθει κάτι από όλα αυτά θα είναι safe? Αυτά είναι για να πλακώνει τους συμμαθητές του στο σχολειό.Αν θες να είναι safe πάρτου ένα όπλο .

Δημοσ.

Ρε παιδια ένας που έιχε βγει στην Λαμπίρη έλεγε ότι ειναι τεχνη για αυτοάμυνα και δεν χρείζεται την τρομερη φυσική κατασταση και ότι προέρχεται απο τεχνικες που έκαναν στον Ισραηλινό στρατο ξερεις κανεις πως λέγεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...