Προς το περιεχόμενο

ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΕ exchange

SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δίκτυο με domain θέλω να στήσω exchange.........Η εγκατάσταση έχει γίνει και όλοι οι users έχουν mailbox.

Το domain της εταιρίας είναι register στην hol.Θέλω να ρωτήσω τα εξής

1. Πώς θα έχω email για κάθε user της μορφής [email protected]?

Θα τα αγοράσω απο τον isp?

2.Τι ρυθμίσεις θέλει ο dns?

3. Τι κάνω port forward στο router?

Δημοσ.

1. Εφ οσον εχεις κατοχυρωσει domain στην hol της μορφης mycompany.gr θα πρεπει να επικοινωνησεις μαζι τους ωστε να καταχωρησουν ενα mx record στο dns τους στην real static ip την δικια σου.

2. Θα κανεις port forward την tcp 25 στην internal ip του exchange σου.

3. Θα πας στα properties του καθε user στο active directory users & computers και στην καρτελα email addresses θα προσθεσεις new smtp address της μορφης [email protected] και θα το ορισεις ως primary.

4. Θα πας στο exchange system manager -> recepient policies -> default policy -> properties -> email addresses policy -> new smtp address και θα βαλεις @mycompany.gr.

Δεν χρειαζεται να πειραξεις τον dns σου.

Δημοσ.

Σχετικά με τα email πρέπει πάλι να επικοινωνήσω με τη hol η αρκούν οι ρυθμίσεις στο adirectory+ system manager

Αν κάνω mx record στον δικό μου dns που να δείχνει την lan ip του mail server δεν είναι σωστό?

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι σωστο ετσι οπως εισαι τωρα..αν θες να το κανεις αυτο θα πρεπει να αναλαβεις ολη την ζωνη mycompany.gr στο δικο σου dns οποτε και παλι θα πρεπει να δηλωσεις μια τετοια κινηση στην HOL δηλ οτι θελεις ο dns σου να αναλαβει ολη την ζωνη (δεν στο συνηστω παντως).Η γνωμη μου σε πρωτη φαση ειναι αυτο που σου ειπα πιο πριν δηλ να τους πεις να καταχωρησουν ενα mx record με την real ip σου.Απο κει και περα ολα τα αλλα τα κανεις στον server σου..η hol δεν θαχει καμια σχεση με αυτα περαν του mx record...

Πηγαινε εδω http://www.msexchange.org και διαβασε μερικα tutorial για να δεις πως λειτουργει το συστημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...