Voorhees Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι για αγορά ενός Laptop και ένας φίλος μου λέει πως στο δικό του μπορείς να αλλάξεις όλα τα μέρη του υπολογιστή. Μπορεί κάποιος να μου πεί αν αυτό ισχύει και αν όχι ποιά ακριβώς μπορείς να αλλάξεις; Ας πούμε ξέρω πως αλλάζουν οι Ram, τα Drives, και Οθόνη. Το πληκτρολόγιο, ο επεξεργαστής, η μητρική και η κάρτα γραφικών μπορούν να αλλάξουν; Γενικά συμφέρει να πάρει κανείς τώρα λαπτοπ ή να περιμένει νεότερα όπου θα αλλάζουν όλα τα κομμάτια;
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Τι laptop εχει ο φιλος σου? ρωτησε τον παλι γιατι εχει σημασια.... οσο για το αν θα αλλαζουν ολα τα κομματια αυτο δεν προκειτε να γινει γιατι αυτο ειναι και ο ορισμος του φορητου.για να αλλαξεις καρτα ηχου/γραφικων πρεπει να ειναι αποσπωμενες .ηδη και στους desktop οι τασεις ειναι να ενσωματωνονται καρτες στην μητρικη (δικτυου/ηχου/γραφικων) και οχι το αντιθετο το πληκτρολογιο και η μητρικη αλλαζουν,για ολα υπαρχουν ανταλλακτικα,απλα μερικες φορες η τιμη για την επισκευη ειναι απαγορευτικη
Voorhees Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Του έστειλα SMS και όταν απαντήσει θα σας πώ. Δηλαδή αν κάτσει καμια στραβή και χαλάσει η κάρτα γραφικών τι γίνεται; Άντε για κάρτα ήχου βάζεις μια εξωτερική αλλά για την κάρτα γραφικών πάει αλλαγή όλο το Laptop;
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Του έστειλα SMS και όταν απαντήσει θα σας πώ. Δηλαδή αν κάτσει καμια στραβή και χαλάσει η κάρτα γραφικών τι γίνεται;Άντε για κάρτα ήχου βάζεις μια εξωτερική αλλά για την κάρτα γραφικών πάει αλλαγή όλο το Laptop; παει αλλαγη ολη η motherboard
Voorhees Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Α και κάτι άλλο. Ξέρετε καταστήματα που να μπορώ να κάνω εγώ μια σύνθεση εκτός απο plaisio και e-shop;
Voorhees Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Σε laptop τι είναι καλύτερο; Intel ή AMD; Και αν χρειαστεί αλλαγή η mobo πόσο πάει πάνω κάτω;
nick_csd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Α και κάτι άλλο. Ξέρετε καταστήματα που να μπορώ να κάνω εγώ μια σύνθεση εκτός απο plaisio και e-shop; openmind , multirama Σε laptop τι είναι καλύτερο; Intel ή AMD;Και αν χρειαστεί αλλαγή η mobo πόσο πάει πάνω κάτω; mia mobo uparxoun kai laptop pou h mobo tous kanei 600-700euro
PATRINOS06 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Σε laptop τι είναι καλύτερο; Intel ή AMD;Και αν χρειαστεί αλλαγή η mobo πόσο πάει πάνω κάτω; καθε μηχανακι εχει διαφορετικη mobo,εξαρταται.. το να θελεις αλλαγη mobo ομως ειναι σπανιο εκτος κι αν σου χυθει κανα ποτηρι νερο στο πισι. για reviews κοιτα εδω
Voorhees Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Όχι το λέω μήπως χαλάσει καμια κάρτα γραφικών.
PATRINOS06 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 φιλε μου δεν εχω ακουσει ποτε, μα ποτε να χαλασει μια καρτα γραφικων σε φορητο (στην μεχρι τωρα πειρα μου) ουσιαστικα η "καρτα" γραφικων ενα τσιπακι ειναι ολο κι ολο το οποιο βρισκεται πανω στην mobo.δεν χαλαει απο μονο του υπο φυσιολογικες συνθηκες καποιος πρεπει να βαλει το χερακι του
Voorhees Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Καλό αυτό γιατί στο Desktop μου ως τώρα έχουν χαλάσει 2. Οι μνήμες είναι άλλες απο αυτές των Desktops έτσι; Ο επεξεργαστής αλλάζει; Λέω γιατί αν δεν αλλάζει να μάσω περισσότερα χρήματα και να πάρω μια και καλή έναν με περισσότερα Ghz. Δεν μου είπα κάποιος όμως...στα Laptop για λόγους θερμοκρασίας περισσότερο είναι καλύτερα να πάρω κάποιο σε AMD ή σε Intel;
PATRINOS06 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 οσον αφορα την ΓΕΝΙΚΗ θερμοκρασια του λαπτοπ αφορα την κατασκευαστρια εταιρεια και ΜΟΝΟ!αναλογα το "κουτι" που εχει ο λαπτοπ.ιδια χαρακτηριστικα φορητος τη ACER καιει σε μια γωνια ενω φορητος την LG δεν καιει καθολου. ιδου μερικες φωτο των RAM που παιρνουν οι φορητοι,ναι ειναι διαφορετικες απο αυτες των desktop και αλλαζουν.συνηθως εχουν lifetime εγγυηση ο CPU ναι,αλλαζει παρε Intel Core 2 DUO κοιτα να δεις φιλε μου.το να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ κατι αν καει/χαλασει ειναι ευκολο και πιθανο.το να κανεις ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ μετα απο καποιον καιρο ειναι σχεον απιθανο,μιας και η τεχνολογια προχωραει τοσο γρηγορα που σε φορητο αντε να καταφερεις να βαλεις μια μνημουλα παραπανω.επεξεργαστη (για να αξιζει η αναβαθμιση-να δεις σημαντικη διαφορα) δεν θα μπορεις να αλλαξεις γιατι σιγουρα δεν θα ταιριαζει με την μητρικη σου.οσο για το ποσα λεφτα να χαλασεις πιστευω αν δεν τον χρειαζεσαι για καποια "ειδικη" χρηση,μεχρι 1000 ευρω παιρνεις πολυ καλο μηχανημα με καλη σχεση ποιοτητας-αποδοσης/τιμης. διαβασε ομως σε παρακαλω στο link που σου εδωσα πιο πανω γενικοτερες πληροφοριες για laptop καθως και reviews και benchmarks
Voorhees Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Φίλε ταξιδεύω πολύ συχνά και για να μην κουβαλάω τη κουμούτσα λέω να κάνω δώρο στο ανιψάκι μου το Desktop και να πάρω ένα Laptop. Μιας και σε βλέπω να ξέρεις από αυτά πρότεινε κανένα που να με εξυπηρετεί. Να βγάζει άνετα όμως τα παρακάτω. Μεταφράσεις Κειμένων Γραφικά(Photoshop) Ταινίες(Αναπαραγωγή - Ριπάρισμα)(Όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα) Τραγούδια Αντιγραφές(CD-DVD) Ανάγνωση βιβλίων(να έχει καλή οθόνη, μη μου πεταχτούν τα μάτια έξω) Αυτά είναι τα κυριότερα. Για παιχνίδια τώρα δεν ασχολούμαι, μόνο με κανένα σκάκι που και που το οποίο δεν έχει απαιτήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.