Προς το περιεχόμενο

Stisimo Server ... ti leitourgiko omws?

dtomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω έναν Server ο οποίος θα τρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες .

1. Firewall

2. Internet Traffic Control

3. QoS

4. Email Server

5. Web Server

6. DHCP Server

7. NAT – VPN - Routing

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταλήξω πιο λειτουργικό θα μου παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες πιο εύκολα και πιο απλά.

Windows 2003 Server ή Linux διανομή?

Θα μπορούσα να αποφύγω κάποιες υπηρεσίες αγοράζοντας κάποιο Hardware (router..κλπ) (α ναι ποιο?)

Με ενδιαφέρει περισσότερο να μπορώ να κοντρολάρω το bandwidth του εσωτερικού δικτύου … το οποίο πατάει πάνω σε Domain (windows 2003 server).

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας σε παρόμοιο ζήτημα.

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν πόσταρα σε σωστό μέρος γιατί θα ήθελα και τις αντίστοιχες γνώμες και από τους Linux users :D

Δημοσ.

Θες ενα (1) μηχανημα για ολα αυτα? Οχι οτι (θεωρητικα) δεν γινεται αλλα καλυτερα δεν ειναι να μοιρασεις τις υπηρεσιες σε πιο πολλα?

Το πιο ευκολα και πιο απλα που λες εχει να κανει φυσικα και με το σε τι εχεις εμπειρια. Και αν δεν τα κανεις ολα σε ενα μηχανημα δεν χρειαζεται να εχεις το ιδιο λειτουργικο.

Firewall και NAT μπορει να κανει το ιδιο μηχανημα. Για windows υπαρχει ο ISA server της Microsoft

Για linux εχω ακουσει καλα για το IPtables αλλα δεν το εχω δει

Για mail υπαρχει ο exchange που κολλαει πανω στο active directory. Αυτο κανει τη διαχειριση του ιδιαιτερα ευκολη, σχεδον φαινεται σαν να επεκτεινεται το active directory να περιλαμβανει και mail.

Δεν νομιζω οτι μπορεις να πετυχεις κατι αναλογο με linux. Οταν ειχαμε sendmail ειχαμε 2 ξεχωριστες βασεις με χρηστες, μια του domain και μια στο mail server

Δεν λες και κατα ποσο τα λεφτα ειναι προβλημα. Και τα πακετα αυτα, συν τις αδειες για windows server κοστιζουν αρκετες χιλιαδες και προσωπικα θα προτεινα να βαλεις linux αν εχεις τη διαθεση να μαθεις. Μια διανομη απο τις μεγαλες ερχεται ετοιμη με πακετα για τα περισσοτερα απο οσα ζητας αν οχι ολα.

Το DHCP ειναι γενικως απλη υποθεση. Θα μπορουσες να βαλεις και το domain controller να το κανει

Δημοσ.

Pia ekdosh toy linux , 8a mporoysa na xrisimopoihsw ? giati ginete xamos ...

oreksh gia ma8hsh exw ;) arkei na mhn einai toso kourastiko kai xreiazete .....yperbolikoooo psaksimo :D

Allwste o 1os poy ypologisths doyleye me MS-Dos 5 ..... ;) ekei eftiaxna ta prwta programmata moy se basic ;) heheheh

Δημοσ.
Pia ekdosh toy linux , 8a mporoysa na xrisimopoihsw ? giati ginete xamos ...

oreksh gia ma8hsh exw ;) arkei na mhn einai toso kourastiko kai xreiazete .....yperbolikoooo psaksimo :D

Allwste o 1os poy ypologisths doyleye me MS-Dos 5 ..... ;) ekei eftiaxna ta prwta programmata moy se basic ;) heheheh

Μπορείς να δοκιμάσεις το Ubuntu (server edition)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...