trelofanis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ειχα Εναν Υπολογιστη Με Cpu Intel Celeron 2,7ghz,1 Gb Ddr1 Ram,gigabyte Motherboard,ati Radeon 9250 Kai Wd 120gb Sata 1 Kai Tωρα Εκανα Αναβαθμιση Σε Ιντεl Core 2 Duo E6300,1gb Ddr2 667mhz,abit Motherboard,biostar 7600gt Kai Wd 250gb Sata 2 16mb Cashe...ωστοσο Δεν Εχω Δει Φοβερεσ Αλλαγεσ Με Εξαιρεση Τα Παιχνιδια...δηλ Οι Ταχυτητεσ Ανοιγματοσ Προγραμματων Οπωσ Και Των Windows Και Γενικα Η Λειτουργια Του Υπολογιστη Δε Μου Φενεται Τοσο Διαφορετικη Απ Τον Προηγουμενο Τοσο Που Να Δικαιολογει Και Τα 500 Ευρω Αναβαθμισησ...μονη Εξαιρεση Τα Παιχνιδια..αφηστε Που Ο Σκληροσ Κανει Και Ενα Μικρο Θορυβο Σαν Γριιι(κατα Ταλλα Καλοσ) Μερικεσ Φορεσ Οταν Δουλευει Ενω Ο Παλιοσ Ηταν Απολυτα Ησυχοσ!:? Μου Εξηγει Καποιοσ Γιατι Ολα Αυτα?????
HamerZ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 1) Μήπως η 9250 ήταν δίχως ανεμιστήρα - fanless; 2) Μήπως στην μητρική το northbridge ήταν με passive cooler τύπου zalman;
panagos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μα τα παιχνίδια ειναι αυτά που έχουν απαιτήσεις. Πόσο γρήγορα δηλαδή θέλεις να σου ανοίγουν τα προγράμματα; Εδώ άλλοι κάνουν αναβαθμίσεις μόνο για τα παιχνίδια! Στην τελική για ποιό άλλο λόγο να κάνει κανείς αναβάθμιση;;Για να τρέχει πιό γρήγορα το office? Χάρη στα παιχνίδια αναβαθμίζονται τα pc.
emperorphobos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 hmmm, Απλή ερώτηση... Έκανες format και εγκατάσταση από την αρχή ή χρησιμοποίησες τον ίδιο δίσκο? Αν όχι τότε πρέπει υποχρεωτικά να το κάνεις. Σε αντίθετη περίπτωση τότε μάλλον η ποιότητα της board δεν είναι τόσο καλή. Μην περιμένεις πάντως τεράστια διαφορά σε επίπεδο XP. Aναμονή για τα Vista.
trelofanis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Allo Δισκο Χρησιμοποιησα Καινουριο...ο Οποιοσ Κανει Και Καποιο Θορυβο...φυσιολογικο Αυτο?με Τα Wista Δηλαδη Τι Διαφορεσ Θα Δουμε?αυτα Δε Θα Τρωνε Πολυ Μνημη?μηπωσ Επρεπενα Βαλω 2ghz Ram?
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 αυτα Δε Θα Τρωνε Πολυ Μνημη?μηπωσ Επρεπενα Βαλω 2ghz Ram? Ναι, καλό θα ητανε. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και αργότερα. Τώρα για την ταχύτητα των windows, λογικό είναι να μην δεις διαφορά. Εξ' άλλου πόσο πιο γρήγορα να ανοιξει ένα παράθυρο ο explorer? Ενώ τα περισσότερα πρόγράμματα αφου τρέχουν απ' τον δίσκο (ο οποιος δεν είναι και τόσο φοβερά γρηγορότερος απ' τον παλιο σου -στις 7200rpm είναι κι αυτός-) ανοιγουν ελάχιστα πιο γρήγορα. Όπως είπαν και τα παιδιά, οι αναβαθμίσεις γίνονται για τα παιχνίδια, στα οποία λογικά θα είδες τεράστια διαφορά η οποία δικαιολογεί (?) τα 500 ευρώ.
panagos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ο δίσκος σου που κάνει θόρυβο μήπως είναι επειδή έχεις SATA? Γιατι και εγώ όταν άλλαξα και έβαλα SATA (WD) σαν τρακτέρ έκανε.. είναι όμως 10000rpm
tolis86 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 δεν εχει καμια συμασια αν ειναι σατα ή πατα. συμασια εχει η εσωτερικη δομη. πως υλοποιηθηκε. προφανως αν χρησημοποιουν ιδια τεχνολογια τοτε ο μεγαλος εχει περισοτερα πλατερ και ισως κεφαλες. ε, ισως γιαυτο. εγω παντως εχω εναν wd 300αρι και δε βγαζει κιχ.οσων αφορα τις επιδωσεις ΕΛΕΟΣ υπαρχει ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορα.αν εσυ το μονο που τρεχεις ειναι word τοτε προφανως δεν θα αντιλυφθεις διαφορα (συμαντικη) τρεξε κανα προγραματακι να σου μετατρεψει το divx σε h.624 ή divx σε vob κανε κανα wav mp3 και αλλα τελως παντως πεογραμματα που θελουν δυνατο επεξεργαστη και ελα να μας πεις.
The_Judas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 δεν εχει καμια συμασια αν ειναι σατα ή πατα. συμασια εχει η εσωτερικη δομη. πως υλοποιηθηκε. προφανως αν χρησημοποιουν ιδια τεχνολογια τοτε ο μεγαλος εχει περισοτερα πλατερ και ισως κεφαλες. ε, ισως γιαυτο. εγω παντως εχω εναν wd 300αρι και δε βγαζει κιχ.οσων αφορα τις επιδωσεις ΕΛΕΟΣ υπαρχει ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορα.αν εσυ το μονο που τρεχεις ειναι word τοτε προφανως δεν θα αντιλυφθεις διαφορα (συμαντικη) τρεξε κανα προγραματακι να σου μετατρεψει το divx σε h.624 ή divx σε vob κανε κανα wav mp3 και αλλα τελως παντως πεογραμματα που θελουν δυνατο επεξεργαστη και ελα να μας πεις. Ετσι είναι, σε αυτούς τους τομείς φαίνεται η διαφόρα επιδόσεων (παιχνίδια, συμπίεση κλπ.). Δεν αγοράζουμε core 2 duo μόνο για να ανοίγουν τα παράθυρα πιο γρήγορα! Δυστυχώς όμως μας έχουν παραμυθιάσει οι εταιρίες και τα περιοδικά για να μας οδηγήσουν σε συνεχείς αναβαθμίσεις... Εγώ μέχρι και πριν από δυο χρόνια είχα PentiumIII και μου ήταν αρκετός για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσα τότε. Αλλά ακόμη και τώρα για word,internet,mp3 και προβολή ταινιών μια χαρά είναι.
dpolal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 ... πεογραμματα ... Συγνώμη ρε παιδιά αλλά τί είναι τα πεογράμματα ;;;;;; :confused: :mrgreen:
tolis86 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 πεογραμματα ειναι τα π,ε,ο και ς. αλλα λογω μεγαλης ταχυτητας πληκτρολογισης αντι να πατησω "ρ"(προγραμματα δλδ) πατησα "ε".....ασε τις εξυπναδες... για τον ιδιο (??) λογο εγραψα και το τελος με "ω" !!!!!
dpolal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 το κατάλαβα ότι έκανες λάθος αλλά μου έκατσε «κάπως» όπως το διάβασα και έριξα τρελό γέλιο.... :)
benZi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Εχω την ιδια αποψη με τον φιλαρακο πιο πανω. Τρελες διαφορες δεν προκειται να δεις ακομα και τον Τετραπυρηνο να βαλεις. Κατσε να βγουν εφαρμογες που να υποστηριζουν διπλοπυρηνους και μετα θα αρχισεις να καταλαβενεις διαφορες. Αλλωστε και τωρα o Core 2 τρεχει εφαρμογες στον ενα πυρηνα. Ασε που θελουν και 64 bit εφαρμογες για να αξιοποιησης και τα 64bit. Ολες οι εφαρμογες που παιζουν τωρα ειναι 32bit. Ακομα και Windows. (εκτος απο τα Windows XP 64bit βεβαια, αλλα καλη τυχη σε οποιον παει να τα βαλει)
lucky_strike Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Εγω παντως ειδα σοβαρες διαφορες οταν πηγα απ τον Α64 3200 στον Α64 Χ2 4400...Και δε μιλαω για τα games. Τωρα μια ταινια dvd "καιγεται" στον 1/2-1/3 του χρονου σε σχεση με πριν. Μπορεις να παιζεις 3D game και να κατεβαζεις ταυτοχρονα χωρις προβλημα(ειδικα τα racing οπου η απωλεια frame ειναι πολυ ορατη). Kαι οταν κανεις virus scanning δε σου κολλανε πια ολα τα παραθυρα!! Και αλλα. Ακομα και η θερμ/σια ειναι χαμηλοτερα. Αρα παιδια, μη λετε καποιοι οτι δεν υπαρχει διαφορα μονοπηρυνος με διπυρηνο...
Hlapatsas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Εντάξει δίκιο έχεις αλλά είναι ανάλογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί κάποιος αλλά και το ΠΩΣ τις χρησιμοποιεί.Έχω έναν φίλο που ότι και να κάνει ανοίγει 650 παράθυρα και τρέχει τουλάχιστον 2 εφαρμογές μαζί!Αυτός έχει μονοπύρινο,ε όταν θα πάρει δυπίρινο και θα αναβαθμίσει και την μνήμη θα δει διαφορά.Τώρα αν κάποιος αχολείται με το κάψιμο cd μόνο άντε στο τσακιρ κέφι και κανά ριπάρισμα ταινίας δεν θα δει διαφορά. Και όπως προείπαν το σημαντικότερο είναι τα ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.