pyro Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 εχω δυο σκληρους, quantium fireball 20αρηδες τον ενα τον κλωτσησε ενας φιλος μου (!!!!) και εχει ξεκωλησει ενα τσιπακι....αν μπορεσετε να μου πειτε που θα βρω κατι τετοιο θα ειμαι πανευτυχης! αν οχι, θελω να μου πειτε αν θα συνεργαστει σε raid, με ενα 40αρη matrox....<p>ευχαριστω εκ των πρωτερων
ODT Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 xreiazesai idious diskous gia raid.Oxi apla idia xwritikothta alla kai akrivos idio typo.Oso gia to tsipaki pou les,den kserw pou tha vreis kati sxetiko ,alla fovamai kiolas pws den ftiaxnetai
Toufas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 kai emena mou exei ksekolisei ena tsipaki apo ton maxtor mou kai to kolisa stin idia thesi me mia monotiki tainia apo pano..an kai exo tin entiposi oti doulevei kai xoris afto (edo pin mou eixe spasei se paliotero skliro kai douleve)alla den thelo na to dokimaso
pyro Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Σας ευχαριστω ρε απιδες...μα εμενα ο φιλος μου το περασε για τον τελικο και βαρεσε πεναλτι απο τη μεση του γηπαιδου το τσιπακει εχει φυγει, ποτε δεν το βρηκα....και δεν ξερω που θα βρω κατι τετοιο...πουλαβε ακομα quantium fireball 20ρηδες?
Dimmu_Borgir Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by ODT: <strong>xreiazesai idious diskous gia raid.Oxi apla idia xwritikothta alla kai akrivos idio typo.Oso gia to tsipaki pou les,den kserw pou tha vreis kati sxetiko ,alla fovamai kiolas pws den ftiaxnetai</strong><hr></blockquote><p>Den eimai sigouros alla prox8es eixa mia suzhthsh me kati filarakia gia raid kai akousa oti den einai aparaithto na exeis 2 idious sklhrous (xwrhtikothta kai typo).Mporeis na kaneis raid me oti sklhrous 8es apla an p.x. exeis enan 20arh kai ena 30arh 8a exeis sto raid ta 20 apo ton 20arh kai pali 20 apo ton 30arh.Dhladh ta 10 giga tou 30arh pane xamena.Kai ennoeitai oti an oi sklhroi einai idioi, exeis maximum apodosh. An kanw la8os dior8wste me...<p>------------------------------ Dimmu Borgir
Imagine Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 Φίλε μου δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά κατά 99% δεν πρόκειτε να βρεις τα πολύ εξειδικευμένα SMT chips μιας πλακέτας σκληρού δίσκου για να τα αντικαταστήσεις...μόνο αν βρεις κάποιον χαλασμένο δίσκο τέτοιο και προσπαθήσεις να αλλάξεις τις πλακέτες τους, και πάλι με μικρή πιθανότητα επιτυχίας και μεγάλο βαθμό δυσκολίας.<p>Θεωρητικά δεν υπάρχει πρόβλημα στο να δουλέψουν σε RAID ο 20αρης με τον 40άρη, αλλά και στις 2 προσιτές στον μέσο χρήστη επιλογές, RAID 0 (stripping) & RAID 1 (mirroring) η συνολική χωρητικότητα θα περιορίζεται ανάλογα με το μικρότερο drive της συστοιχείας...<p>Δηλαδή στο RAID 0 θα έχεις 2x20GB --> σύνολο 40GB αντί για 60GB και παράλληλα η ταχύτητα του RAID θα καθορίζεται από τον πιο "αδύναμο κρίκο" που πάλι θα είναι ο 20άρης...δεν νομίζω ότι θα έχεις ουσιαστικό ώφελος στην ταχύτητα...τζάμπα η φασαρία...ο 40άρης μόνος του και με το 20άρη για 2ο δίσκο σε απλό ΑΤΑ 100/133 θα είναι μάλλον ταχύτερος.<p>Τώρα για RAID 1 δεν το συζητάμε...συνολική χωρητικότητα 20GB και απλά θα έχεις τα ίδια πράγματα 2 φορές! Ταχύτητα λίγο μικρότερη από αυτήν του 20άρη!<p>Προσωπικά έχω τις προϋποθέσεις για καλό RAID 0, φού έχω 2 ίδιους δίσκους στο σύστημά μου...απλά το ρίσκο του να καταρεύσει ένα RAID 0 array πάρχει και είναι αρκετά μεγάλο για ρισκάρω τα 80GB της περίπτωσής μου! Αχχχ...RAID 5 θέλω...SCSI U160 εεεε!!! Imagine...
pyro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 σιγα μορε, παρε ενα tape NAS 22tb βασικα μου τη βαραει να τον εχω να καθετε.... ειχα σκευτει τσατσια, να αγωρασω εναν ιδιο, ακι να αλλαξω τις πλακετες, και να πω οτι δε δουλευει, αλλα λεω ασε καλυτερα, να το παιξω τιμιος( η αλειθεια ειναι οτι δεν ειχανε τον συγγεκριμενο δισκο... )
Dimmu_Borgir Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2002 Paidia twra pou lete gia raid: X8es agorasa susthma ths HP, SCSI raid me 6 sklhrous 9.1GB o ka8enas gia 20 lires ( peripou 10 xiliarika! ).Lete na edwsa polla??? <p>------------------------------ Dimmu Borgir
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.