Barret Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Αγόρασα ένα καινούριο σύστημα απο ιντερνετικό μαγαζί, και τα πήρα όλα εκτός απο τον σκληρό δίσκο, με σκοπό να βάλω αυτόν που έιχα στον παλό μου έναν 160αρη με windows XP. Έ όταν συνδέω τον δίσκο, λοιπόν μόλις πάνε να φορτώσουν τα windows, το σύστημα κολλάει και βγάζει σε μια μπλέ οθόνη με λευκά γράμματα (ένώ λίγο πρίν φορτώνει κανονικά στο boot)! Και τώρα τα έχω παίξει!!!! Τι να φτάιει, κάποια μλκία που έκανα εγώ, κάτι που δέν συναρμολόγησαν σωστά αυτοί που έφτιαξαν το pc? Ή μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τον δίσκο και το καινούριο σύστημα επειδή τα windows που είχε μέσα ήταν προσαρμοσμένα στο παλιό pc? Λογικά ρε παιδιά δέν έπρεπε να τρέχει, τι plug and play είναι? Ελπίζω σε βοήθεια!!!!!! Το σύστημα είναι: Motherboard - MSI P965 NeoF CPU - Intel core2duo 6400 RAM - 1GB Kingston GPU - 7600GT Trofodotiko - Trust 420w HD - 160GB Seagate
tempo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ή μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τον δίσκο και το καινούριο σύστημα επειδή τα windows που είχε μέσα ήταν προσαρμοσμένα στο παλιό pc? σίγουρα αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος...ίσως ο σοβαρότερος.
Pink_Panther Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 8elei epanegatastash ta XP. Den yparxei allos tropos.
Barret Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ευχaριστω για την άμεση απάντηση, εννοώ μήπως ο δίσκος με τα drivers ποy έχει μέσα μπορέι να τρεξει μόνο στον παλίο και για τον καινούριο χρειάζεται format? Κατα τα άλλα συνδέεται σε IDE καλώδιο (νομίζω ΑΤΑ τους λένε) και τον συνδέω σωστά σε master!!!
Str Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 ρε φιλος!!!! ενοειται πως οταν εχεις μια εγκατασταση με win σεταρισμενα για ενα συστημα (με αναλογους drivers και τα σχετικα) δεν μπορεις να τα βαλεις ετσι οπως ειναι σε νεο συστημα κανε ενα φορματ και ξαναπερνα τα (τα win) μια χαρα θα εισαι
Barret Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ούφ, δηλαδή πάω για νέο δίσκο ρε γαμώτο, γιατί ο παλιός όπως έιναι γεμάτος δεν παίζει να τον κάνω φορματ
MichalisCorsa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δεν χρειάζεται να κάνει format. Απλα μια επανεγκατάσταση και θα είναι ΟΚ. Βάλε το CD των ΧΡ, και ξεκινα το μηχάνημά σου απο αυτό. Οταν το setup βρεί την εγκατασταση των ΧΡ σου, θα σου ζητήσει αν θές να κάνεις repair. Του δίνεις να κάνει repair περιμένεις κανα μισαωρο και θα εισαι εντάξει μετα χωρίς να έχεις χασει τίποτα απο την παλιά σου εγκατάσταση.
Land_Of_Banania Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Και δε θα είναι λίγο μπάχαλο μετά το pc? Οι παλιοί drivers και ότι δε χρειάζεται φεύγει με το repair?
Barret Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Βάλε το CD των ΧΡ, και ξεκινα το μηχάνημά σου απο αυτό. Οταν το setup βρεί την εγκατασταση των ΧΡ σου, θα σου ζητήσει αν θές να κάνεις repair. Του δίνεις να κάνει repair περιμένεις κανα μισαωρο και θα εισαι εντάξει μετα χωρίς να έχεις χασει τίποτα απο την παλιά σου εγκατάσταση. Μπά το δοκίμασα και αυτό, τα XP, δέν μου βγάζουν κάτι για repair, mono delete kai epanegatastasi!!! Θα βρώ μάλλον έναν μικρό δίσκο και θα δοκιμάσω σε αυτόν να επανεγκαταστήσω τα XP, για να δώ τουλάχισοτν ότι το σύστημα είναι οκ. Αλήθεια οι δίσκοι οι Serial ATA έχουν διαφορετικά βίσματα από τα IDE έτσι? Το ρωτάω γιατί το κουτί έχει έχει πολλές θέσεις για SATA δίσκους και μόνο μια καλωδιοταινία για IDE.
MichalisCorsa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μα αυτό θές. Την επανεγκατάσταση. Οι παλιοί drivers μένουν, αλλα δεν δημιουργείτε κανένα μπάχαλο. Έτσι κι'αλλιώς η εγκάτάσταση θα δεί οτι οι drivers δεν αντιστοιχούν στις τπάρχουσες συσκευές και θα βάλει τους default απο τη αρχή. Το έχω κάνει πολλές φορές αυτό, όταν αλλάζω μηχανημα και διατηρώ τον ίδιο δίσκο. Ειναι η καλύτερη λύση καθώς τα εγκατεστημένα προγράμματα δεν επηρεάζονται καθόλου, γλυτώνεις όλη τη βαβούρα/χρόνο να τα ξαναεγκαταστήσεις, και το μονο που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις είναι να περάσεις τους drivers για τα devices που δεν έχει δεί το λειτουργικό.
Barret Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μα αυτό θές. Την επανεγκατάσταση. Οι παλιοί drivers μένουν, αλλα δεν δημιουργείτε κανένα μπάχαλο. Έτσι κι'αλλιώς η εγκάτάσταση θα δεί οτι οι drivers δεν αντιστοιχούν στις τπάρχουσες συσκευές και θα βάλει τους default απο τη αρχή. Το έχω κάνει πολλές φορές αυτό, όταν αλλάζω μηχανημα και διατηρώ τον ίδιο δίσκο. ΤΟ έχω κάνει και έγω παλίοτερα μα έιμαι σχεδόν σίγουρος ότι χάνεις κάποιους φακέλους, νομίζω χάνεται ότι υπάρχει στο Desktop και δέν έιμαι διατεθημένοσ να το ρισκάρω. Κάτι άλλο που σκέφτηκα, εάν κάνω ένα μικρο partition των 5 gb στον 160αρη και βάλω εκεί τα XP λές να πιάσει ή θα γίνει οίκος ανοχής ο δίσκος!!! Α και μετά πως θα ορίσω να γίνεται boot από αυτό το partition???
Pink_Panther Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 To ekana egw prin 2 evdomades pou pira to neo mou pc, apla ksanakaneis egatastash apo epanw xwris na ksanaformareis ton disko, den xaneis apolitos tipota apla oti exeis sto desktop klp apo8ikevetai sto C:\Documents and Settings\Username . Just Do It! (NIKE)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.