gtsekegal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Παιδια εχω στησει εναν domain server με win 2003 και παω να βαλω εναν υπολογιστη(win XP pro) που ειναι σε κοινο δικτυο αλλα οταν παω να συνδεθω(user name και domain) μου λεει πως δεν υπαρχει domain.Οποιος μπορει να βοηθησει please!!!!! Thanks σε οσους ασχολειθουν.
jmil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καλημερα Δηλωσε σαν primary dns την ιp address του server που εχεις στησει το domain.
gtsekegal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 από το My network places-> Entire Network->Microsoft Windows Network βλέπω το domain που έχω φτιάξει και μπορώ να μπώ μέσα δίνοντας τον κωδικό ένος από τους χρήστες που έχω δημιουργήσει. Το προβλημα μου έιναι όταν πάω στο My Compouter δεξί κλικ Properties ,Computer Name και προσπαθώ να αλλάξω και από το workgroup να πάω το domain που έχω φτιάξει μου λέει ότι δεν υπάρχει ο domain server. Υπόψιν ότι με ping ''βλέπω'' την ip διεύθυνση του domain server. Αν μπορείτε να μου απαντήσετε ...
jmil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Σου απαντησα και πιο πριν οτι θα πρεπει να βαλεις στους clients σαν primary dns server την ip του server σου.Μετα θα πας εκει που λες στο computer name και θα το κανεις join στο domain δινοντας τα στοιχεια του administrator του domain...
platongr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Επίσης, αν το domain που έχεις φτιάξει έχει την μορφή domain.κάτι, δίνεις μόνο το όνομα του domain.
Blackman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 στον server έχεις ενεργοποιημένο και τον dhcp? πως γίνετε το μοίρασμα του δικτύου?μέσω κάποιου hub/switch? ή με άλλο τρόπο? πάντως όλα παίζονται στο θέμα του DNS που σου είπε ένας φίλος πιο πάνω... αυτός κάνει resolve το όνομα (ο DNS όχι το παλικάρι).Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να ορίσεις στο hosts την αντιστοιχεία της ip του server με το όνομα του (σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στον ορισμό του dns).
gtsekegal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 στον server έχεις ενεργοποιημένο και τον dhcp? πως γίνετε το μοίρασμα του δικτύου?μέσω κάποιου hub/switch? ή με άλλο τρόπο? πάντως όλα παίζονται στο θέμα του DNS που σου είπε ένας φίλος πιο πάνω... αυτός κάνει resolve το όνομα (ο DNS όχι το παλικάρι).Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να ορίσεις στο hosts την αντιστοιχεία της ip του server με το όνομα του (σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στον ορισμό του dns). Ναι, στο server υπάρχει ενεργοποιημένο και το dhcp Εχω ένα switch 5 θέσεων της Netgear. Μπορώ να αφ'ησω να μπαίνουν αυτόματα οι ip στα client; Θα ήταν καλύτερα;
gtsekegal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ολα αυτα που μου λετε τα έχω κάνει , μάλιστα έστησα ξανά από την αρχή τον server , αλλά το πρόβλημα παραμένει -> Δεν μπορώ να κάνω join το domain αλλά και το βλέπω με ping και απο το Network Place το βλέπω και δίνοντας κωδικούς μπα'ινω μέσα. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο ; το firewall το έχω απεγκαταστήσει.
platongr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Το domain δεν μπορείς να το δεις, ούτε να το κάνεις ping. Αυτά μπορείς να το κάνεις στο computer name του server που έχει δημιουργηθεί το domain. Μήπως λες στον client να κάνει join το computer name και όχι το domain ?
gtsekegal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Το domain δεν μπορείς να το δεις, ούτε να το κάνεις ping. Αυτά μπορείς να το κάνεις στο computer name του server που έχει δημιουργηθεί το domain. Μήπως λες στον client να κάνει join το computer name και όχι το domain ? Τι εννοείς ότι δεν μπορώ να το δώ , εφόσον απο dos prompt κάνω ping έιτε την ip του dns server έιτε το όνομα αυτού και μου απαντάει ότι έχει στειλει πακέτα δεδομένων. . Εγώ πάω στο My Computer του client pc και ζητάω να αλλάξω από το workgroup που ειμαι τώρα στο domain που θέλω.Γράφω το όνομα του domain μου ζηταει username και password τα γραφω και μετα από λιγο μου πετάει μηνυμα κάποιες φορες ότι δεν υπάρχει το domain ή ότι δεν επιτρέπετε η πρόσβαση (Access denied). Υπάρχει κάτι 'αλλο που θα 'επρεπε να είχα προσέξει ;
Blackman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 ερώτηση.Τι όνομα έχει ο server?και ποιο είναι το όνομα του domain? όσο για αυτό που σου γράφει όταν πας να γυρίσεις το workgroup σε domain είναι διαφορετικά μεταξύ τους.Άλλο πράγμα να σου λέει ότι δεν υπάρχει και άλλο ότι δεν σε αφήνει.Στην δεύτερη περίπτωση σημαίνει ότι το βλέπει. Όταν σου ζητάει username & password τι βάζεις?Ελπίζω του administrator του domain και όχι το χρήστη του PC.
polaki Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 πάντως όλα παίζονται στο θέμα του DNS που σου είπε ένας φίλος πιο πάνω... αυτός κάνει resolve το όνομα (ο DNS όχι το παλικάρι). Σε χειροκροτάω γιατί 2.25 το βράδυ και ενω είμαι ξενερωμένος που δεν βγήκα και έκατσα μέσα, καθόμουνα και γέλαγα με αυτό που έγραψες! Αψογος...!!
blk Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να έχει κρατήσει κάποια records απο το pc σου. Κάνε μια δοκιμή και άλλαξε το computer name σε κάτι άσχετο π.χ. xsakdsdas Restart και μετά δοκίμασε να ξανα κάνεις join στο domain.
gtsekegal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μήπως να κάνω format στο client pc και να του δηλώσω την πρώτη φορά που μου ζητάει στοιχεία για το δίκτυο το domain name που θέλω. Όσα μου έχετε γράψει παραπάνω τα έχω κάνει και δεν μου δουλεύει ,τόσο ***** είμαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.