Chaos Inc. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Παιδια γεια χαρα ! Προσφατα εστησα ενα καινουργιο PC: mobo gigabyte DQ6 ν1.0 ,E6600 ,ATI 1800XL,2X1024 OCZ @800,PSU TAGAN 600W HDD MAXTOR 300GB.Το προβλημα ειναι οτι καποιες εφαρμογες ειτε δεν δουλευουν καθολου πχ win dvd 7 και καποιες αλλες πχ Nero In cd και οποιοδηποτε recording software δεν σβηνουν επαναγραψιμα δισκακια.Τα drives δεν ειναι ελαττωματικα τα δοκιμασα και σε αλλο υπολογιστη οπως επισης δοκιμασα ενα dvd rom και εκανε αλλα παλαβα. Εγω νομιζω πως το προβλημα βρισκεται στη μητρικη ; Εχω κανει ολα τα updates εκτος απο bios update.Ξεπερνωντας λοιπον ολα τα εκνευριστικα μπιπς και ρυθμιζοντας τo Bios με το manual αγκαλια το μηχανημα σερνεται συν το γεγονος οτι οι παραπανω εφαρμογες και αλλες κρασαρουν και τα drives οποτε θελουν δουλεουν. Εκανα format το δισκο και παλι τα ιδια. Ελαττωματικος δε νομιζω να ειναι παντως. Καποια γνωμη ; καποια ιδεα; Ευχαριστω προκαταβολικα. ::evil: Αν φταιει κατι αλλο κατα τη γνωμη σας πειτε.Καποια ασυμβατοτητα ισως ;
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 τσέκαρε για αρχή αν όλα τα drive σοθ είανι σε DMA mode και μετά κάνε ενα bios Update και ξανά μια καθαρή εγατάσταη των windows και μετά βλέπουμε
ksessalonikios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 θα πας στο device manager και θα κοιτάξεις αν τα dvd drive σου στα δειχνει ως scsi ή οχι, στην περιπτωση που ειναι ιde και στα δειχνει ως scsi θα πρεπει να πας στο ''scsi and raid controller'' και να αλλαξεις τον gigabyte scsi/raid controller σε standard dual channel pci ide controller, αυτό θα το επιτυχεις αν επιλέξεις να κανεις update τον driver του πρωτου,αλλά εκει που οριζεις ποιον driver θα εγκαταστήσεις θα επιλέξεις να σου δειξει ολους τους συμβατούς οδηγούς, ενας απο αυτους ειναι και ο standard dual channel pci ide controller, τον επιλεγεις και λογικά τωρα θα βλεπει τα dvd σου ως ide. Σε μενα που ειχα παρόμοιο προβλημα με την ds4 λυθηκε με την παραπάνω μέθοδο edit: το φορματ και η επανεγκατάσταση των windows δεν ειναι παντα η λυση στα τυχον προβληματα που μας παρουσιάζονται, το λεω γιατι συχνα διαβαζω την ατακα ''κάνε φορματ και ισως να λυθεί'' λες και ειναι μια απλή διαδικασία σαν το πατημα ενος κουμπιού
Chaos Inc. Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις.Τα drives μου ειναι σε dma mode οποτε μαλλον θελω τον συγκεκριμενο driver.Τωρα σχετικα με το bios update δεν ειναι λιγο επικινδυνο;Κατι που πρεπει να προσεξω ;
Vatos_locos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 να βρείς το σωστό Βίος μονο και όταν το κανεις να προσεχεις μην κάνει κανένα restart το pc σου οποτε αν τη έχεις overcloed τον κατεβάζεις στα default
ksessalonikios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 ειδικά για την gigabyte δεν υπαρχει σχεδόν κανενα προβλημα με το bios update γιατί εχει διπλό, αν αποτύχει το 1 μπουτάρει με το 2ο
Chaos Inc. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Λοιπον Ksesallonkios φοβερο το tip σου.Μετα το format εκανα update τον driver GIGABYTE RAID CONTROLLER που τον εβλεπε ως SCSI χωρις internet και κατευθειαν απο μονο του στο IDE ATA/ATAPI Controler του device manager μου εμφανισε το standard pci dual channel με αποτελεσμα τα drives να δουλεουν σχεδον κανονικα(τουλαχιστον σβηνουν τα επαναγραψιμα).Ομως θα χρειαστω εναν RAID CONTROLLER ειτε της GIGABYTE ειτε καποιον αλλον;θα βλεπει κανονικα χωρις αυτον τον εξωτερικο μου η τον e sata;οπως επισης δεν νομιζω να βλεπει το δισκο μου ως sata.
Chaos Inc. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Tωρα το υπαρχον Βios βλεπει τις μνημες σαν 533 ενω ειναι 800. Οταν τις ρυθμιζω ως 800 παρατηρω καποια κολληματα στη λειτουργεια.Κοιταζοντας τα Βios που υπαρχουν στο site της Gigabyte το f4 νομιζω οτι ειναι το ποιο καταλληλο.Ποιο θα ηταν το ποιο safe utility το @bios η το Qflash; Περιμενω τις αποψεις σας επι του θεματος ευχαριστω και παλι.
morgoth_gr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Βασικά βάλε το f8 που είναι και το τελευταίο,και έχει υποστήριξη για 1333 fsb και 4πύρηνους.Έχουμε την ίδια μητρική,δεν μου έκανε πρόβλημα με τις μνήμες,800αρες έχω και εγώ corsair και δουλεύουν στα 800 κανονικά. Για flash στο bios κάνω με το @bios,χωρίς προβλήματα,δοκίμασε το..
ksessalonikios Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Λογικά η μητρική σου οπως και η δική μου εχει 2 sata controllers, εναν τον ich8r της intel κι εναν της jmicron που η gigabyte τον εχει μετονομάσει σε gigabyte, οποτε μπορεις να στήσεις το raid σου στον πρωτο και τον 2ο να τον εχεις σαν ide για τα dvd σου. Επισης για να βλεπει το σύστημα τους σατα δισκους σου ως σατα κι οχι σαν ide θα πρεπει πριν την εγκατάσταση των windows να εχεις ορισει στο bios να μην τους βλεπει σαν ide αλλά ως raid ή ahci και μετά κατά την προετοιμασία στυσήματος των xp να εγκαταστήσεις τον ανάλογο driver.
Chaos Inc. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Mε λιγη δουλεια η κατασταση εφτιαξε.Τα drives ok οπως και τα προγραμματα ολα αυτα ομως χωρις gigabyte raid controller γιατι αμα κανω εγκατασταση το μηχανημα κολλαει και εχω παλι τα ιδια.Κανω Update τον driver και μου τον γυρναει στον standard dual channel pci ide controller και εξαφανιζεται εντελως απο το device manager.Ισως να ειμαι λιγο εκτος θεματος αν ναι συγνωμη προκαταβολικα.Επισης κανω εγκατασταση στο daemon tools το οποιο δουλευει με SCSI νομιζω ;(παντα κοιτωντας το device manager) και παλι τα ιδια.Τι στο π***** κανω λαθος:evil: θα θελα να ξερω.Anyway 1)το option στο bios hdd smart σε τι ακριβως χρησιμευει ; 2)Εχει ακουσει κανεις κατι για καποια ασυμβατοτητα μεταξυ maxtor και της συγκεκριμενης μητρικης ; 3)Πριν κανω format μαλλον δεν ορισα σωστα το δισκο μου στο bios και στο device manager τον βλεπει ως ide :evil: Συγνωμη αν σας εχω κουρασει και ευχαριστω
ksessalonikios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 1) Με το κατάλληλο προγραμμα εμφανίζονται διαφορες πληροφορίες για την ''υγεία'' του σκληρού 2) Δεν νομίζω, ουτε εχω ακουσει κατι,αλλά κι εγώ ο ιδιος ειμαι κατοχος ds4 κι ενός maxtor χωρίς να υπάρχει ούτε ενα πρόβλημα 3)Την πάτησα κι εγώ την πρωτη φορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.