Προς το περιεχόμενο

ubuntu και προβλημα login

Dklearhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ενεργοποίησα τους esd drivers απο σύστημα->προτιμήσεις->ήχος.Από τότε δεν μπορώ να κάνω login,με το που πατάω τα στοιχεία μου στην login screen πάει να φορτώσει αλλά τίποτα.gnome-failsafe δεν δουλεύει αλλά ευτυχώς λειτουργεί η failsafe console.Αυτό που ζητάω είναι άν ξέρει κάποιος πώς να επαναφέρω τους alsa drivers ώστε να λυθεί (μαλλον) το πρόβλημα.Δοκίμασα καποιες λύσεις όπως reset alsa-utis και reconfigure alsa-utils ή κάτι παρόμοιο...Ή ακόμα αν γνωρίζει κάποιος τη εντολή για το σύστημα ->προτιμησεις->ήχος για να αλλάξω από κει τον driver ακομα καλύτερα.

Το μόνο που ήθελα ήταν να έχω multiple audio stream.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το σκατοπρόβλημα το έχω κι εγώ από ένα update που είχα κάνει, αλλά δεν έχει να κάνει με τον ήχο. Γενικώς το Ubuntu στις τελευταίες εκδόσεις παρουσιάζει πολλά προβλήματα και αυτά ήτανε και η αιτία που τελικά μεταπήδησα σε Mac.

Αν βρεις πάντως λύση πες την κι εδώ μήπως και μπορέσω να το φτιάξω κι εγώ.

Αιτία για το πρόβλημα στο login ήταν όντως οι esd drivers και με ενα απλό killall esd το login συνέχιζε κανονικά.Ύστερα από επαναφορά σε alsa ολα λειτουργούν πλέον όπως πριν(χωρίς φυσικά multiple stream).Ύστερα από αρκετές ώρες ψάξιμο σε ξένα φόρουμ η μόνη λύση για multiple audio είναι output plugin των εφαρμογών σε esd ή arts ή alsa-oss.Η πρώτη και η τρίτη δεν δούλεψαν καθώς δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Πάντως αν βρω κάτι θα το αναφέρω.

Υ.Γ.:Αν κάποιος έχει βρεί κάποια λύση θα με ενδιέφερε αρκετά να το μάθω!!!!

Τουναντίον, η ALSA είναι ο μόνος τρόπος να έχεις multiplexing στα audio streams. Αυτό που συμβαίνει απλά είναι ότι έχεις κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί OSS ή ESD. Αν γυρίσεις όλο το σύστημά σου σε ALSA θα παίζουν όλα μια χαρά.

Κι όμως αυτή τη στιγμή έχω γυρίσει τα πάντα σε alsa και έχω απενεργοποιήσει το esd mixing απο system->settings->sound και ενώ παίζει ο αμοροκ με alsa δεν μπορώ να ακούσω τίποτε άλλο πχ. video απο vlc πάλι με alsa output.Τι ρυθμίσει πρέπει να κάνω και/ή φταίει που έχω κάνει εικονικό 5.1 στο alsa??Το alsa θα έκανε mix αν το υποστηρίζει το hardware.Η κάρτα μου ειναι Sound blaster audigy LS υποστηρίζει?

λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε τελικά με reinstall ότι packages έχει σχέση με alsa και replug την καρτα απο την pci.Όλα δουλεύουν ρολόι μόνο που έχασα τις ρυθμίσεις για 5.1 surround.Θυμάται κανείς από που ενεργοποιείται?είναι ένα script αλλά πιο ακριβώς ούτε που θυμάμαι...

Δε μας λες ακριβώς για ποιο λόγο χρειάζεσαι το multiple audio stream, και τι παραπάνω θέλεις να κάνεις από αυτό που σου προσφέρει ούτως ή άλλως το ALSA. Παρόλα αυτά προτείνω ανεπιφύλακτα το JACK αν θέλεις έναν μίκτη ήχων. Εδώ μπορείς να δεις μια εικόνα από το ubuntu μου, με τα εργαλεία που χρησιμοποίησα για να φτιάξω ένα podcast.

αυτό που θεωρούταν ότι προσφέρει και δέν το έκανε είναι ότι ενώ έπαιζε ο amorok έπρεπε να τον κλείσω για να ακούσω ένα video απο youtube.Εν ολίγης πάνω από ένα stream παπαλα.Όπως αναφέρω στο προηγούμενο ποστ αυτο το πρόβλημα λύθηκε,αλλά πλέον δεν έχω surround sound(εικονικό)ή τελοσπάντων δείχνει να δουλέυει σωστά με την εντολή "speaker-test -c6 -Dplug:surround51"

Βρέθηκε ο ένοχος.Με το που βάζω το παρακάτω script για εικονικό 5.1 χάνω το multiple stream.

gedit ~/.asoundrc

Enter the following section:

pcm.!default {

type plug

slave.pcm "surround51"

slave.channels 6

route_policy duplicate

}

Καμία ιδέα για το πως να έχουμε και multiple stream και 6chanels για το amarok???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...