tom-f Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Λέω να πουλήσω το laptop(HP) μου με τα εξής χαρακτηριστiκά: Pentium4 2.8Ghz, 1.2 Gb DDR1 RAM,Hitachi 40 GB 7400RPM, ATI 9000 64mb shared,Wifi netgear pcmcia.Το έχω 3 χρόνια χωρίς καθόλου προβλήματα.Το μοντέλο του υπάρχει στην υπογραφή μου.Με πόσα χρήματα μπορώ να το πουλήσω;
nick0206 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Sorry re file de kserw poso kala einai alla nomizw poly diskolo na ton pouliseis...me kana 300ari isws alla na pareis metaxeirismeno 3wn xronwn xwris egyhsh dld kai hp..,porei vevaia na kanw kai lathos
tom-f Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Καλά για 300 τον κρατάω.Μάλλον δεν αξιζει να τον πουλήσω για τόσα, ποσο μάλλον αν σκεφτείς οτι πρόσφατα το αναβάθμισα με 1 gb ram την οποία αγόρασα 140 euro.
nick_csd Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 nai den a3izei na ton poulhseis 300 oute gia sena alla mallon oute gia auton pou 8a ton agorasei
nick0206 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 nai re file krata ton kai ama pareis kana allo na kaneis kana dixtiaki...
billkout Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 balton sto emarket.gr me epithimiti timh na deis posa tha piasei...
polidis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Koita poli ligous exo di na agorazoun metaxirismena laptop. Tora oson afora tin timi. Arki na sou po oti ego pira pro 5 minon peripou to diplasio ton dinatotiton pou exei to diko sou me 700 ? ara to diko sou prepi na pesi stin misi timi apo oti kostizei simera ena kenourio(meso mixanima) kai akoma parakato logou to oti einai kai 3 eton.Tha mou pis den einai afti logiki exigisi alla etsi einai file mou ti na kanoume Sinepos me kana 300-350 ? diskola to poulas. Gnomi mou kratise to kai oso sou paei.
trelovet Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Αν πιάσεις 300 ευρώ να είσαι τρισευτυχισμένος. Δυστυχώς η αγορά μεταχειρισμένου laptop είναι μεγάλο ρίσκο απο πολλές πλευρές και δύσκολα κάποιος επενδύει. !!
kpartsi Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Και όμως... Ρίχνοντας μια ματιά στο e-market.gr βλέπω ότι παρόμοια λαπτοπς φτάνουν και τα 450 ευρώ σε προσφορά. Ίσως υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν πολλά από υπολογιστές και αγοράζουν μέσω δημοπρασιών χωρίς να ξέρουν την πραγματική τους αξία.
punky Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Συμφωνώ με τα παιδιά. Δεν νομίζω οτί κανείς (έστω μισο-υποψιασμένος με pc) θα έδινε κάτι παραπάνω από 300 Ευρώ, για ένα P4 της HP τριετίας. Τουλάχιστον για το κύριο pc του. Οι διαφορές στην τεχνολογία, η κουρασμένη μπαταρία και η μηδενική εγγύηση, το κάνουν πολύ προτιμότερο να πάρεις κάτι καινούριο με 500-600 Ευρώ, όπως συχνά βγαίνουν προσφορές. Καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι "άμα είναι έτσι τον κρατάω" και αυτό να κάνεις αν είναι να του βρεις μία χρήση που να αξίζει 250 Ευρώ. Από την άλλη, αν τον πουλάς για να πάρεις πιοσύγχρονο laptop, θα πρέπει να αναλογιστείς ότι πουλώντας τον έστω και 250 Ευρώ, είναι αξιοσέβαστα χρήματα για να τσοντάρεις στην αγορά του καινούριου. Κι επειδή τα laptop δεν είναι ακριβώς σαν το παλιό κρασί, όσο τον κρατάς και δεν τον πουλάς, τόσο θα απαξιώνεται. Εν κατακλείδι, έχεις να αποφασίσεις ανάμεσα στο να πάρεις σήμερα ότι μπορείς να πάρεις (ρεαλιστικά) ή στο να καταλήξεις να έχεις κάτι εντελώς obsolete με ακόμη χειρότερη μεταπωλητική αξία αύριο. Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μην κοιτάς πόσο σου κόστισε, γιατί είναι εντελώς λάθος οπτική. Αν εσένα σε ξενερώνει ότι πιάνει 250 Ευρώ, σκέψου ότι το δικό μου laptop έκανε πριν 8 μήνες 1.850 Ευρώ, και σήμερα το βρίσκω με 1.450. Έχασε σε 8 μήνες 400 Ευρώ από την αξία του! Και στην τελική είναι και εντελώς σύγχρονο και Asus. Πες ότι ήθελα να το πουλήσω σήμερα. Ποιός θα το αγόραζε πάνω από 1.200 Ευρώ; Σε τέτοια αξία, ποιος θα προτιμούσε να γλιτώσει 250 Ευρώ από την αγορά ενός καινούριου, για κάτι που έχει ροκανίσει τη μισή του εγγύηση; Και που όσο και να διατείνομαι ότι το πρόσεχα σαν την καλύτερη μου γκόμενα; Θα δώσει κάτι παραπάνω για να πάρει το καινούριο. Επομένως σίγουρα, κρατάω στα χέρια μου κάτι που έχει χάσει τουλάχιστον 600 Ευρώ από το κόστος αγοράς του μέσα σε 8 μήνες. Δηλαδή το 1/3 της αξίας του. Τέλος, για το emarket που είπαν τα παιδιά, σαφώς και μπορείς να τεστάρεις εκεί τι ψάρια πιάνει. Και μπορεί να βρεθείς και κάνας βλάκας να το πάρει. Επειδή παρακολουθώ όμως το section των δημοπρασιών για τα laptops εδώ και μήνες γιατί θέλω να πάρω στη μικρή, θα δείς ότι υπάρχουν τα ίδια και τα ίδια, απούλητα για μήνες ολόκληρους. Και το μόνο που κάνουν είναι να χαμηλώνουν λίγο την τιμή. Να μην πωλούνται. Και άντε ξανά-μανά νέα καταχώρηση. Και η ζωή συνεχίζεται.
21century Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Κοιταξε ολα ειναι σχετικα και ολοι δεν εχουν την ευκαιρια να το δουν απο κοντα οπτοε εμπεριεχει ως ενα βαθμο ρισκο....παντως δεν αξιζει τον κοπο γιατι ολοι παιρνουν καινουργια...εδω βρισκεις καινουργιο και πολυ δνυατο με 650 ευρω...
tom-f Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Με αγγελία όπως μου λέτε και εσεις δεν βλέπω να μπορώ να το πουλήσω.Οπότε η λύση είναι να το δώσω σε κανεναν/μια γνωστό που το θέλει για πρώτο lite pc κανα 400αρι γιατι το θεωρώ λίγο σκότωμα τα 300 αν και αντικειμενικά εκει βρίσκεται η αξία του.Ο λόγος πάντως που λέω να το πουλήσω είναι για να πάρω κάτι πιο μικρό σε μέγεθος και όχι σε επιδόσεις αφου για την χρήση που του κάνω με καλύπτει ακομα και αυτο που έχω.Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
gasgounis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 tom-f αν θελεις να το πουλησεις, για 300? το αγοραζω εγω!
alfista Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Βασικά μόνο η μνήμη αξίζει στο λαπτοπ. Αν θες σώνει και καλά να τον πουλήσεις ψάξε βάλε την παλιά μνήμη πάνω και πούλα το. Αλλιώς σε κανά φίλο ή μάλλον φίλη η οποία θα εστιάσει κυρίως στην εμφάνιση. 400 ευρώ πάντως για αυτό το λάπτοπ σήμερα είναι πολλά λεφτά.
tornado Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 εγω θυμαμαι τα παλια χρονια (περιπου οταν εγινε η μαχη του Σκρα) ειχα ενα λαπτοπ .... εχμμμμ 486 DX2 στα 50.... ο σκληρος του ηταν 120 mb... με μια καταπληκτικη οθονη tft 15" . (που το θυμηθηκα ε???) ολο ελεγα να τον πουλησω και ολο το αφηνα.... τελικα βγηκανε τα πεντιουμ... και η τιμη του ηταν πολυ ξεφτιλα. Το ειχα παρει 1500 δολλαρια καναδα και δεν θα επαιρνα ουτε τα μισα. Στην συνεχεια επειδη ηταν αδυνατο να βαλεις win95 (ειχα win 3.1) το αφησα στην παντα. Καποια στιγμη μια φιλη μου μου ελεγε οτι ηθελε ενα λαπτοπ για να γραφει κειμενα οταν πηγαινει στο χωριο της. Ηρθε απο το σπιτι μου, και της λεω παρε ενα δωρο για τα γενεθλια σου.... Τουλαχιστον ετσι επιασε τοπο. Σημερα λογικα πρεπει να ειναι βαθεια θαμενο καπου στο σχιστο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ξαναπηρα λαπτοπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.