Προς το περιεχόμενο

Pio linux gia server?

dtomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8elw na stisw enan server gia to grafeio moy kai 8elw na exei dhcp , qos , firewall ,apache , mysql mail server VPN etc ...

apo ayton ton server oloi oi ypoloipoi ypologistes 8a exoyn prosvash sto diktioy....

episeis yparxei enas 2003 poy analambanei to domain toy grafeio.

ena sxetiko diagram pyo exw sto myalo moy einai to ekseis

Router + VPN --> Linux Server --> 2003 Domain ---> Internal Lan

pia dianomh linux moy proteinete

euxaristw

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά εγώ χρησιμοποιώ Suse και απ'ότι έχω δεί είναι αρκετά πλήρης.(Υπάρχουν όλα όσα ζήτησες και πολλά άλλα.)

Βέβαια όποια διανομή και να εγκαταστήσεις μπορείς να του εγκαταστήσεις όλα όσα ζήτησες. Το μόνο στο οποίο διαφέρουν είναι το interface που σου παρέχουν (στα Suse το θεωρώ κορυφαίο), η γενικότερη υποστήριξη που παρέχετε (forums,how-tos,υποστήριξη από έμπειρους ή τεχνικούς) και τέλος ποια διανομή έχεις συνηθήσει.Πχ πρόσφατα είχα εγκαταστήσει kubuntu αλλά επειδή είχα συνηθήσει απο την πληρότητα των suse μου έμοιαζαν άδεια.Και το interface ρυθμίσεων δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

einai eykolo na stiseis QoS giati kirios ayto me endiaferei opws kai to dhcp (poy fantazomai 8a einai aplo......) epeidh yparxoyn 2-3katastimata....8a h8ela na doyleyei kai VPN

8a moy ta kalypseis ola to Suse ?

Euxaristw gia tis apantiseis sas ;)

ubuntu / freeBSD den paizoyn gia tetia doyleia ?

Pia ekdosh toy Suse 10 ? desktop enterprise...

Δεν είναι θέμα διανομής το αν θα σου καλύψει τις ανάγκες σου η Χ ή η Ζ, όποια και να βάλεις, τα ίδια πακέτα θα χρειαστείς άρα είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό που σε ενδιαφέρει για την επιλογή διανομής, είναι το αν είναι ελαφρια σε περίπτωση που το μηχάνημα δεν είναι και πολύ ισχυρό, αν είναι σταθερή και αν μπορείς να την κάνεις manage κ.τ.λ.. Θα πρότεινα πάντως να αποφύγεις τις διανομές με γραφικό περιβάλλον μιάς και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το installation πιο βαρύ. Μιά διανομή τύπου debian/gentoo/arch θα ήταν ότι πρέπει αλλά αυτό στην τελική εξαρτάται και από την άνεσή σου στον χειρισμό του Linux.

Σε διαφορετικό θέμα, αν κατάλαβα καλά, θέλεις το Linux box για να σου κάνει ουσιαστικά τον router και να χρησιμοποιείς τον ήδη υπάρχοντα σαν bridge. Νομίζω οτι υπάρχει εξειδικευμένη διανομή που να το κάνει αυτό το πράγμα αλλά δεν θυμάμαι ποιά είναι. Μιά βόλτα στο distrowatch.com θα σε βοηθήσει.

Όσον αφορά τελος την ευκολία στην εγκατάσταση, υπάρχουν ενδελεχέστατα manuals παντού στο internet για αυτά που ζητάς οπότε με το απαραίτητο διάβασμα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

OpenBSD πρώτα και ύστερα FreeBSD είναι οι καλύτερες επιλογές αν θέλεις ένα σύστημα που θα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση όταν το στίσεις.

Από Linux αφού έχεις συγκεκριμένες ανάγκες θα πρότεινα μια μινιμαλιστική διανομή με προεγκατεστημένο μόνο το λογισμικό που χρειάζεσαι, σε καμία περίπτωση suse ή redhat/fedora. Slackware Archlinux ή, αν έχεις όρεξη, Gentoo.

Δεν είναι θέμα διανομής το αν θα σου καλύψει τις ανάγκες σου η Χ ή η Ζ, όποια και να βάλεις, τα ίδια πακέτα θα χρειαστείς άρα είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό που σε ενδιαφέρει για την επιλογή διανομής, είναι το αν είναι ελαφρια σε περίπτωση που το μηχάνημα δεν είναι και πολύ ισχυρό, αν είναι σταθερή και αν μπορείς να την κάνεις manage κ.τ.λ.. Θα πρότεινα πάντως να αποφύγεις τις διανομές με γραφικό περιβάλλον μιάς και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το installation πιο βαρύ. Μιά διανομή τύπου debian/gentoo/arch θα ήταν ότι πρέπει αλλά αυτό στην τελική εξαρτάται και από την άνεσή σου στον χειρισμό του Linux.

Σε διαφορετικό θέμα, αν κατάλαβα καλά, θέλεις το Linux box για να σου κάνει ουσιαστικά τον router και να χρησιμοποιείς τον ήδη υπάρχοντα σαν bridge. Νομίζω οτι υπάρχει εξειδικευμένη διανομή που να το κάνει αυτό το πράγμα αλλά δεν θυμάμαι ποιά είναι. Μιά βόλτα στο distrowatch.com θα σε βοηθήσει.

Όσον αφορά τελος την ευκολία στην εγκατάσταση, υπάρχουν ενδελεχέστατα manuals παντού στο internet για αυτά που ζητάς οπότε με το απαραίτητο διάβασμα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

πρέπει να μιλας για το ipcop

http://www.ipcop.org/

8a h8ela ena user friendly enviroment gia arxh ... kai oso console mode xreiazete

Αυτά που θέλεις να κάνεις δεν απαιτούν γραφικό περιβάλλον και θα έχεις πολύ λιγότερα προβλήματα αν δεν θέσεις τέτοιου είδους περιορισμό. Δεν είναι τίποτα τρομερό η κονσόλα και θα αναγκαστείς να εξοικειωθείς μαζί της ούτως ή άλλως αργά η γρήγορα όπως θα δεις. Για αυτό το λόγο προτίνω τις λύσεις που ανέφερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Xaxaxa.... καλά μιλάμε το παλλικάρι έχασε την μπάλα! LOL

Εγώ λέω να πάρεις 5 πεντιουμ 3 σε cluster. rotflmao

Η χρυσή τομή σε όλα αυτά που θέλεις είναι το debian.

Aν θέλεις κάτι που να μην ασχολείσαι πολύ τότε αυτά που είπε ο nske είναι οκ.

Βέβαια δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία.

Ολα αυτά αντικειμενικά με την αποψή μου ασφαλώς :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...