Προς το περιεχόμενο

Μετά το format, τι;

tonypapadovic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυτα ποιος τα λεει?????γιατι οι περισσοτεροι εχουν ενα μικρο-γρηγορο δισκο με το λειτουργικο και data σε αλλους δισκους...ασε που ο 250 μαλλον δεν θα ειναι γρηγοροτερος αλλα πιο αργος στην περιπτωση αυτη

Μικρός και γρήγορος είναι μόνο ο Raptor της WB, ο οποίος όμως δεν βγαίνει στα 60GB που έχει ο φίλος. Ένας δίσκος 250GB μάλλον θα είναι 2 χρόνια πιο καινούργιος από τον μικρό, δεν συμφωνείς;

ελπιζω να μην εχεις το μικροβιο των format

Το έχω

:lol:

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μικρός και γρήγορος είναι μόνο ο Raptor της WB, ο οποίος όμως δεν βγαίνει στα 60GB που έχει ο φίλος. Ένας δίσκος 250GB μάλλον θα είναι 2 χρόνια πιο καινούργιος από τον μικρό, δεν συμφωνείς;

Το έχω

:lol:

α)φιλε μου δεν συμφωνω καθολου.γιατι ο 250 δεν ειναι με τπτ πιο γρηγορος απ'τον 60 και μιλαω παντα αν ειναι και οι δυο IDE.αλλα και SATA να ειναι ο 250,παλι πιο απλο ειναι να εχεις το λειτουργικο σου σε ενα 60αρι δισκο και τα δεδομενα σου σε εναν 250αρι παρα να εχεις κομμενο τον 250αρι σε 2 partition στο ενα τα win στο αλλο data...τον 60 τι θα τον κανεισ??????data κι αυτος????πολυ αναποδος τροπος....

(ασε που στο συγκεκριμενο μηχανημα που περιγραφει το παιδι δεν το κοβω να υπαρχει SATA)

β)οσο για το μικροβιο των φορματ,αν νομιζεις οτι με το να κανεις φορματ κατι θα μαθεις η θα βελτιωσεις τον υπολογιστη σου κανεις πολυ μεγαλο λαθος.

ΔΕΝ θα μαθεις ποτε γιατι σε καθε προβλημα εχεις βρει την ευκολη λυση

ΔΕΝ θα βελτιωσεις τον υπολογιστη σου γιατι αμεσως μετα το φορματ του περνας τα ιδια προγραμματα/παιχνιδια και ο υπολογιστης μπουκωνει

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχήν και οι δύο δίσκοι είναι IDE. O ένας είναι 5ετίας (ο μικρός, αυτός που έχω το λειτουργικό) και ο άλλος καινούργιος (2 μηνών). Φαντάζομαι πιο σταθερός θα είναι ο μεγάλος, όσον αφορά την ταχύτητα δεν ξέρω για να κρίνω...Αλλά προφανώς ήταν πιο λογικό να είχα όλα τα backup στον μεγάλο για το λόγο ότι δεν θα χωρούσαν ούτε κατά διάνοια στον μικρό.

Πάντως δεν είναι θέμα codecs. Έχω δοκιμάσει το ίδιο ακριβώς αρχείο να το τρέξω από dvd (και το παίζει) ενώ από τον σκληρό δεν το παίζει. Απλά το BSPlayer βγάζει error ενώ το VLC δεν κάνει τίποτα.

'Ενας φίλος μου είπε όμως μια λύση, την οποία δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω καθώς δεν θα βρίσκομαι μέχρι το βράδυ στον δικό μου υπολογιστή.

Λοιπόν, μου είπε ότι είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και είχε να κάνει με drivers της μητρικής σε συνδυασμό με τα αναθεματισμένα τα win. Με τα πολλά, αυτό που θα κάνω εγώ είναι κατεβάσω αρχικά τo SP2, να βγάλω τον δίσκο, να εγκαταστήσω τους drivers ξανά, να κάνω την προσευχή μου, και να ξαναδοκιμάσω τον δίσκο. Μάλιστα μου είπε πως αν βάλω τον δίσκο σε άλλο PC θα δω ότι θα τρέχουν τα αρχεία. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά πάθαμε ακριβώς το ίδιο (όπως διαπιστώσαμε) και μου έδωσε ελπίδα.

Δημοσ.

σιγουρα ειχαν SP1???γιατι ΜΗ -SP1 windows xp δεν διαβαζουν δισκους πανω απο 127 GB...γι'αυτο το λεω.επισης επειδη το συστημα σου ειναι λιγακι παλιο οπως βλεπω μπορει να χρειαζεται καποιο driver σαν BigDriveEnabler που ειχε κυκλοφορησει απ'την Maxtor...

το μονο σιγουρο ειναι οτι πλεον δεν ειναι θεμα codecs αλλα θεμα HDD-motherboard-windows

κατι παλι μου λεει να μην δοκιμασεις να γραψεις/σβησεις τπτ στον 250αρι οσο ειναι σε αυτη την κατασταση...μπορει να χειροτερεψουν τα πραγματα στ'αληθεια τοτε

Δημοσ.

Η ερώτηση η πρώτη είναι: Ο δίσκος έπαθε τίποτα; Πως θα το μάθω αυτό; Αν υποθέσουμε ότι έπαθα ζημιά να μην την ξαναπάθω. Μου είπαν πάντως να μην ανησυχώ και ότι δεν έπαθα (έπαθε)τίποτα. Σίγουρα ήταν XP Home Edition/SP1. Πριν το format, είχα Home/SP2 (ενσωματωμένα) και τον΄είχαν αναγνωρίσει μια χαρά.

Τώρα όσον αφορά τα άρχεία; Με ένα πρόγραμμα σαν αυτό που λες θα τα τρέξει; Αδιακρίτως δεν παίζει αρχεία. Δηλαδή, στον ίδιο φάκελο άλλα παίζουν άλλα όχι. Κυρίως για video μιλάμε πάντα.

Και ναι, δεν μιλάμε για codecs τώρα πια. Έχεις υπόψην σου κάτι;

Δημοσ.

Δεν γράφεις τι σου λέει όταν δεν παίζει τα αρχεία...

Εμένα μου έρχετε στο μυαλό ότι πριν το format είχες δώσει access σε συγκεκριμένο χρήστη και τώρα απλά σου κάνει list, χωρίς ο χρήστης σου να έχει δικαίωμα για read. Δοκίμασε να σβήσεις κάποιο από τα αρχεία που δεν σου παίζει. Κάποιο που να μην έχει πολύ μεγάλη σημασία αν το χάσεις.

Υπάρχουν και mp3 που δεν σου παίζουν ?

Δημοσ.

Μπα δεν έχει σχέση με τους χρήστες. Ναι είναι και mp3. Είπα πάντως, το BSPlayer βγάζει απλά "error!". Τα άλλα απλά δεν κάνουν τίποτα.

Τα αρχεία σβήνονται, μετακινούνται, οτιδήποτε.

Δημοσ.

Τα μικροπροβλήματα τελειωμό δεν έχουν....δεν έχω εικονίδια να αλλάξω τους φακέλους,και δεν υπάρχουν εικονίδια για τους ήδη υπάρχοντες!Πχ. η μουσική μου δεν έχει εικονίδιο, τίποτα!όπως και ο πίνακας ελέγχου στην έναρξη. Εν ολίγοις αυτό: %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll δεν περιέχει κανένα εικονίδιο! Θεέ μου....

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!!!

Δημοσ.
α)φιλε μου δεν συμφωνω καθολου.γιατι ο 250 δεν ειναι με τπτ πιο γρηγορος απ'τον 60 και μιλαω παντα αν ειναι και οι δυο IDE.

Κάθε χρονιά οι δίσκοι είναι πιο γρήγοροι, οπότε το λογικό είναι αφού οι δύο δίσκοι έχουν 5 χρόνια διαφορά ο καινούργιος να πετάει.

Μεγαλύτερος δίσκος ακόμα και της ίδιας σειράς, σημαίνει περισσότερα plater και περισσότερες κεφαλές να διαβάζουν ταυτόχρονα, οπότε και πολλαπλάσια ταχύτητα. Επιπλέον σήμερα οι δίσκοι έχουν 8ΜΒ ή 16ΜΒ cache. Τότε είχαν 1 με 2.

β)οσο για το μικροβιο των φορματ,αν νομιζεις οτι με το να κανεις φορματ κατι θα μαθεις η θα βελτιωσεις τον υπολογιστη σου κανεις πολυ μεγαλο λαθος.

ΔΕΝ θα μαθεις ποτε γιατι σε καθε προβλημα εχεις βρει την ευκολη λυση

ΔΕΝ θα βελτιωσεις τον υπολογιστη σου γιατι αμεσως μετα το φορματ του περνας τα ιδια προγραμματα/παιχνιδια και ο υπολογιστης μπουκωνει

Δεν είναι λόγω προγραμμάτων, αλλά λόγω rootkit και ιών που δεν φαίνονται καν στα antivirus. Απλά φαίνονται λόγω κάποιων καθυστερήσεων στα windows.

Επιπλέον το να καθαρίσω τα windows θέλω μια μέρα (για να γίνει σωστή δουλειά. Να τρέξω από registry cleaners & antivirus μέχρι anti-rootkit tools.

Για τα εγκαταστήσω με ότι θέλω αρκούν 2 ώρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...