Προς το περιεχόμενο

Μετά το format, τι;

tonypapadovic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω format για να πάει καλά η χρονιά.Εδώ και μήνες έχουν κάποια μικροπροβληματάκια τα windows, ε ήρθε η ώρα να τον στρώσω. Τι προγράμματα να βάλω μετά το format; Είναι always-on και συνδεδεμένος στο νετ. Μέχρι τώρα είχα avg-free,ccleaner,filseclab firewall.Τι να αλλάξω, τι να προσθέσω; Έχω έναν P4@2ghz,512 μνήμη και 9600Pro.Από codecs τι να βάλω; Είχα βάλει K-Lite και AceMegaCodecsPack(όχι ταυτόχρονα) και ενώ υποτίθεται ότι τα εγκατέστησα-απεγκατέστησα προσεχτικά τώρα παίζει μόνο VLC και BSPlayer στο pc μου.

Α,και κάτι άλλο.(Εδώ μιλάει η ανασφάλεια),έχω δύο σκληρούς, έναν 60άρη που έχω windows κ.λπ. και έναν 250gb που έχω τα data μου. Φυσικά ο 2ος δεν θα πειραχτεί καθόλου,σωστά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον, πρώτα θα σιγουρευτείς ότι έχεις όλα τα CD με τους drivers των συσκευών σου.

Α,και κάτι άλλο.(Εδώ μιλάει η ανασφάλεια),έχω δύο σκληρούς, έναν 60άρη που έχω windows κ.λπ. και έναν 250gb που έχω τα data μου. Φυσικά ο 2ος δεν θα πειραχτεί καθόλου,σωστά;

Όταν θα κάνεις το format σε ρωτάει σε ποιο δίσκο θες να γίνει. Εννοείται πως θα διαλέξεις τον 60άρη (όπως και το ότι όλα τα αρχεία στον 60άρη θα διαγραφτούν). Ο 250άρης θα παραμείνει ως έχει.

Επειδή το φορμάτ είναι κάπως "προσωπική" διαδικασία θα σου πω περίπου τι περνάω εγώ :)

1)Περνάς όλους τους drivers των συσκευών (mobo, gpu, modem/router, printer etc.)

2) Προγράμματα:

Multimedia: K-lite mega codec pack

PowerDVD

BS player

VLC

Security: Antivirus

Anti-spyware

Firewall

(δικιάς σου προτίμησης)

CD/DVD burning: DVD shrink

DVD fab decrypter

Alcohol 120

Nero (κατα προτίμηση το 6)

Ιντερνετ/p2p: Firefox

μtorrent

limewire

Office: Microsoft ή Open, όποιο σε βολεύει

Α, ναι και το winRAR

Κάπως έτσι το PC σου γίνεται και πάλι λειτουργικό :-D

Δημοσ.
νομιζω και το sp2 ειναι απαραιτητο να εγκατασταθει πριν απο ολες τις αλλες ενεργειες εγκαταστασης (drivers,software κτλ.)

Σωστά :-D

Απλά υπέθεσα ότι θα περάσει XP με ενσωματομένο SP2

Δημοσ.

yeap, xp με ενσωματωμένο sp2 θα περάσω. Εσείς τι antivirus/firewall προτείνεται; ποια χρησιμοποιήτε; ποιος συνδυασμός είναι αποδοτικός;

σκέφτομαι για nod32 και sygate

toli ξέχασες το flashget πριν!

έχω πολλά progs στον άλλον σκληρό και έτσι ότι θέλω βάζω.

Δημοσ.

Από προγράμματα βάλε και το subtitle workshop;)

Υ.Γ. Αν παίζεις και παιχνίδια, αποθήκευσε στον άλλο σκληρό τα save σου.

Υ.Γ.2 Και τους σελειδοδείκτες του browser σου αν σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Kalo einai prin baleis akoma olous tous drivers drivers gia mena na kaneis ola ta updates apo tin microsoft emena mou brike kai mou egatestise drivers gia oles tis periferiakes sikebes pou eixa mono motherboat kai GPU protimisa drivers apo kataskebasti.

Gnomi mou panta auti

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, υπάρχει το sp2 κάπου να το κατεβάζω όλο μαζί; Ας πούμε κάποιου είδους installation που να μην χρειάτεζαι σύνδεση στο ιντερνετ για να εγκατασταθεί; Γιατί τελικά δεν έχω XP με ενσωματωμένo SP2 και παίζει να μην μου αναγνωρίζει το modem μετά το format

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι, υπάρχει το sp2 κάπου να το κατεβάζω όλο μαζί; Ας πούμε κάποιου είδους installation που να μην χρειάτεζαι σύνδεση στο ιντερνετ για να εγκατασταθεί; Γιατί τελικά δεν έχω XP με ενσωματωμένo SP2 και παίζει να μην μου αναγνωρίζει το modem μετά το format

Μπορείς από το site της microsoft. Αν δεν έχεις όμως αυθεντικά XP μάλλον δεν θα στο κατεβάσει.

Δημοσ.

όλο και κάπου θα το βρει το SP2. προτείνω πάντως να παιδευτείς λίγο με το nlite και να το ενσωματώσεις στο CD με το οποίο θα κάνεις την εγκατάσταση του λειτουργικού...

Δημοσ.

Τι είναι το nlite?

Έχω ήδη αρχίσει και κατεβάζω αυτό: WindowsXP-KB835935-SP2-ELL.exe. Πάλι καλά.Δεν το χα βρει στο site της Microsoft αρχικά αλλά τελικά πήγα εκεί που είπες αλλά στα ελληνικά.

Έχω αυθεντικά XP Gr Home SP1. Άμα τα εγκαταστήσω χωρίς το SP2 μάλλον δεν θα αναγνωρίσει το Sagemaki μου. Σε Home XP SP2 τα αναγνωρίζει. Θα έχω πρόβλημα σtην εγκατάσταση μετά το format; Εννοώ δεν θα χρειάζομαι να είμαι on line, σωστά;

Δημοσ.

Για να πω την "αμαρτια" μου, δεν έχω (ουτε έχω εγκαταστήσει ποτε) αυθεντικά XP. Αλλά υποθέτω ότι αφου το αρχειο που κατεβάζεις είναι exe, δεν χρειάζεται να είσαι on-line. Άρα βάζεις τα XP home SP1, εγκαθιστάς το SP2, μετά το modem και τα ενεργοποιείς. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...