astrea966 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 καλημερα.εχω ενα adsl wireless modem router της 3com και ενα της linksys.θελω να χρησιμοποιησω το 3com για να συνδεομαι στο internet και το linksys να το χρησιμοποιησω σαν access point για να αυξησω την εμβελεια του ασυρματου δικτυου στο σπιτι.απλα δεν ξερω πως μπορω να το κανω αυτο και αν γινεται βεβαια.ευχαριστω
PATRINOS06 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 εχω την εντυπωση οτι η linksys δεν επιτρεπει στις συσκευες της να συνδεθουν ασυρματα με router/access point αλλων εταιριων.δωσε μας ακριβως τα μοντελα και των 2 να σου πουμε αν γινεται να τα συνδεσεις και πως
astrea966 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Το 3com ειναι το 3crwdr200a-75 και το linksys ειναι το wag54gs
felix_w Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Υπάρχει μία παρόμοια πρότυπη διάταξη στο site της Netgear... H διαφορά βρίσκεται στο ότι η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρεται σε ενσύρματη σύνδεση μεταξύ του ενσύρματου modem/router και ενός ασύρματου router, με τον δεύτερο να λειτουργεί ώς απλό access point... Αλλάζοντας στο σύστημά σου την μεταξύ τους σύνδεση σε σχέση με το παράδειγμα και κρατώντας απλά ίδιες τις ρυθμίσεις, μπορείς να πετύχεις αυτό που θες...τουλάχιστον έτσι υποτίθεται πως γίνεται αυτό που θές... Με βάση το σχήμα της σελίδας αυτής το 3com είναι το δεξί και το Linksys το αριστερό...
astrea966 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 ισως να μην το εξηγησα καλα παραπανω.το 3com ειναι συνδεμενο στο ιντερνετ και θελω ασυρματα να επικοινωνεί με το linksys ωστε να μπορω να εχω μεγαλυτερη εμβελεια στο ασυρματο δικτυο μου με το laptop.αυτη τη στιγμη δεν εχω σημα σε ολο το σπιτι
felix_w Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Ρυθμίζεις το 3com σε DHCP μέχρι έναν αριθμό IP.Βάζεις στο Linksys το DHCP off και του δίνεις στατική IP εκτός του εύρους IP που έχεις βάλει στο 3com.Το Linksys θα λειτουργεί ώς access point το οποίο θα συνδέει το laptop σου με το 3com... Όπως ακριβώς στο σχήμα της σελίδας που έστειλα παραπάνω, με τη μόνη διαφορά πως το modem/router του σχήματος που παρέχει το ιντερνετ είναι ενσύρματο και συνδέεται με το access point αριστερά στο σχήμα ενσύρματα.Στη δική σου διαμόρφωση δηλαδή, το modem/router δεξιά είναι ασύρματο και συνδέεται ασύρματα με το access point αριστερά επίσης ασύρματα... Δοκίμασέ το να δεις αν λειτουργεί...
fysikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 παιδια θέλω κ εγω να κανω κατι παρόμοιο. εχω ένα desktop στο οποιο υπάρχει μια συνδεση adsl 4net με χρηση του crypto f200.σύντομα στο σπίτι θα υπάρχουν 1-2 laptop στα οποία θέλω να υπάρχει ασύρματη σύνδεση στο internet με χρήση της υπάρχουσας adsl σύνδεσης. αν υποθέχουμε οτι στα laptop θα υπάρχει 802.11 g/d κτλ τί θα χρειαστώ?απο κόστος?
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 θα χρειαστεις ενα wifi modem router σαν κι αυτο αν η γραμμη ειναι isdn η κατι σαν κι αυτο αν η γραμμη ειναι PSTN
fysikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 an καταλαβα καλα απο αυτα που διαβασα στο link. έχει κ θύρες ωστε να μπει καλώδιο ωστε να συνδεθεί ο desktop (Switch 4 θυρών 10/100Mbps Ethernet) αλλα κ 802.11g WLAN εώς 54Mbps για να συνδέονται τα laptop.σωστά? δηλαδή βγάζω το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής το βάζω στο D-link και απο εκει κ περα στέλνω ένα καλωδιο στην ethernet του desktop?το laptop πως θα συνδέεται?θα βρίσκονται αυτόματα-μόνα τους ή θα πρέπει να κάνω ρυθμίσεις?
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 σωστα.τα laptop μπορεις να τα συνδεσεις ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα.αναλογα πως σε βολευει.ασυρματα,πρεπει να κανεις καποιες ρυθμισεις (απλες) αν θελεις μονο να παιρνουν ιντερνετ η καποιες αλλες (πιο advanced) αν θελεις να υπαρχει και δικτυο με file/printer sharing κτλ
fysikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 ωραια σκεφτομαι να το παρω.το έχεισ δοκιμάσει?
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 ωραια σκεφτομαι να το παρω.το έχεισ δοκιμάσει? οχι δεν το εχω δοκιμασει.σπιτι εχω το Linksys wag354g.σαν παραδειγμα το εφερα.προσωπικα δεν πολυσυμπαθω την D-link.
fysikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 τότε γιατι δε μου λες για το linksys wag354g? νομίζω είναι κ πιο φθηνό
PATRINOS06 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 δεν το ειδα στο e-shop πουθενα.και στο λινκ σου εδωσα τυπους,οχι μοντελα.αν βρεις το linksys παρ'το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.